.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

ΑΠΑΝΩΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !!!

 



Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα στην παραλία της Χαλκίδας τις τελευταίες ημέρες. Οι φόβοι των ανθρώπων από το χώρο της εστίασης για απανωτά λουκέτα μετά και τα νέα μέτρα για τον covid επαληθεύτηκαν.

Τρία εμβληματικά μαγαζιά, δύο στην παραλία και το τρίτο στην πλατεία της πιάτσας των ταξί στην Παλιά Γέφυρα κατέβασαν ρολά και έβαλαν λουκέτο.

Με δάκρυα στα μάτια και με αναστατωμένη τη φωνή για το γεγονός, αλλά και γι’ αυτά που έρχονται μίλησε στο tvstar.gr ο πρόεδρος του Σωματείου της Εστίασης στην Εύβοια Ξένιος Ζευς, Βασίλης Ευθυμίου. Δυστυχώς, υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοί τους που σκέφτονται να κλείσουν, αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δυσβάσταχτες πλέον υποχρεώσεις.

Τετραπλάσιο κόστος ενέργειας, τεράστια ποσά στα ενοίκια, μισθοί, φόροι, ασφάλιστρα και ό,τι άλλο χρειάζεται μία επιχείρηση για να σταθεί όρθια. Δυστυχώς, γι’ αυτούς, όπως σημειώνει ο κος Ευθυμίου, υπάρχουν μόνο έξοδα και πενιχρά έσοδα. Η κίνηση στα μαγαζιά τους έχει μειωθεί στο 80% με μία κυβέρνηση να απαιτεί ουσιαστικά το κλείσιμό τους χωρίς όμως να τους στηρίζει με αντίμετρα.

Όποιος δημιουργεί το πρόβλημα θα πρέπει να φέρνει και τη λύση, σημειώνει ο Βασίλης Ευθυμίου, εκτός αν θέλουν να μας αγοράζουν πολυεθνικές και να μας εκτοπίσουν σε καθεστώς ανεργίας και πείνας. Ήδη από το ένα μαγαζί που έκλεισε θα μείνουν άνεργοι 30 περίπου συνάνθρωποί μας, αφού πρόκειται για μία μεγάλη επιχείρηση που είχε καταφέρει να σταθεί όρθια μισό περίπου αιώνα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates