.

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

ΑΑΔΕ: ΣΑΦΑΡΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΕ 55 ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 376 "ΕΛΙΤ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

 



Μάλλον στην ΑΑΔΕ τους περνάνε για κορόιδα....


Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ μπαίνουν 376 φυσικά πρόσωπα ύποπτα για φοροδιαφυγή και έτσι το υπουργείο ξεκινά τους ελέγχους σε 55 χώρες για να ανιχνεύσει εισοδήματα και περιουσίες. Τα στοιχεία προκύπτουν από τη λίστα με τις χώρες για την ανταλλαγή πληροφοριών που έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΑΔΕ.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε 376 φυσικά πρόσωπα από την ελίτ των φορολογουμένων που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 800.000 ευρώ στην Ελλάδα, ενώ διαθέτουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό. Οι ελεγκτικές αρχές θα ζητήσουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες των συγκεκριμένων χωρών να τους αποστείλουν φέτος στοιχεία για το προφίλ και τις κινήσεις των Ελλήνων για το φορολογικό έτος 2019.

Ειδικότερα, οι πληροφορίες που έχουν ζητηθεί θα αφορούν σε:

  • Λογαριασμούς Θεματοφυλακής (μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια).
  • Καταθετικούς Λογαριασμούς.
  • Ασφαλιστήρια Συμβόλαια με αξία εξαγοράς ή ασφαλιστήρια συμβόλαια προσόδων.
  • Ακαθάριστα ποσά τόκων, μερισμάτων και λοιπών εισοδημάτων που προέκυψαν σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία που τηρούνται στο Δηλωτέο Λογαριασμό.
  • Ακαθάριστα έσοδα από την πώληση ή εξαγορά χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων που καταβλήθηκαν ή πιστώθηκαν στον δηλωτέο λογαριασμό κατά το έτος αναφοράς.
Όλες οι πληροφορίες θα συνοδεύονται από αναλυτικά στοιχεία ταυτοποίησης του Δηλωτέου προσώπου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ΑΦΜ, ημερομηνία και τόπος γέννησης) τον αριθμό του Δηλωτέου Λογαριασμού, στοιχεία ταυτοποίησης του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, την αξία και το υπόλοιπο του λογαριασμού.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates