.

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΖΟΥΡΝΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΤΧΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ;;; ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΡΟΘΥΜΟ ΝΑ "ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ" ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ;;;

 



Από το euro2day.gr

ΤΧΣ: Περίεργα πράγματα ακούγονται τελευταία στην αγορά σε σχέση με την αποχώρηση του CEO του ΤΧΣ Μάρτιν Τζούρντα, τον Φεβρουάριο. Τότε, είχε βγει μια λακωνική ανακοίνωση που δεν έλεγε τους λόγους της παραίτησής του, ούτε καν ότι υπήρξαν π.χ. προσωπικοί λόγοι.

Τώρα, κυκλοφορεί ότι ο Αυστριακός τραπεζίτης πιέστηκε να παραιτηθεί, απειλούμενος με «νομικές γνωματεύσεις», σύμφωνα με τις οποίες παραβίασε όρους εμπιστευτικότητας κι ότι με τη σειρά του έχει ο ίδιος προχωρήσει σε κάποιες νομικές κινήσεις, αμφισβητώντας την παράβαση και θεωρώντας (εκ των υστέρων βέβαια) ότι έχει υποστεί πλήγμα το κύρος και η επαγγελματική του φήμη.

Η εκ των υστέρων κινητοποίηση του κ. Τζούρντα μάλλον παραπέμπει σε υποσχέσεις που ενδεχομένως δεν τηρήθηκαν. Κι αυτό περισσότερο αφορά τον ίδιο και τη σχέση του με το Ταμείο. Εφόσον όμως αμφισβητεί την αιτία της απομάκρυνσής του (διότι περί αυτού πρόκειται, εφόσον αληθεύουν τα όσα μαθαίνουμε), δηλαδή τη διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών, τότε προκύπτει το ερώτημα: Γιατί αυτοί που τον πίεζαν (προεξάρχοντος του προέδρου του ΤΧΣ κατά τις ίδιες πληροφορίες) ήθελαν την απομάκρυνσή του;

Με δεδομένο ότι ο κ. Τζούρντα ανέλαβε CEO του Ταμείου τον Ιούνιο του 2017, αλλά η θητεία του ανανεώθηκε και επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2020 (άρα είχε μεσολαβήσει εύλογο χρονικό διάστημα διακυβέρνησης για την εύρεση αντικαταστάτη), προφανώς δεν είχε κριθεί αρμοδίως ως… ολίγος για τα καθήκοντά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates