Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html
Από το mononews.gr
Καταιγίδα από διαταγές πληρωμής και κατασχέσεις έρχεται μόλις ανοίξουν και πάλι τα δικαστήρια, ενώ η διεξαγωγή των πλειστηριασμών αναμένεται και πάλι από τα μέσα Ιουλίου, καθώς παρατάθηκε το οριζόντιο «πάγωμα» τους μέχρι τις 13 Μαΐου, ενώ η ομπρέλα θα κλείσει και για τους ευάλωτους την 1η Ιουνίου.
Η παράταση στη διενέργεια των πλειστηριασμών θεωρείτο δεδομένη. Ωστόσο αν και αναμενόμενη, δημιουργεί «παράπλευρες απώλειες» σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις και διευθετήσεις οφειλών και διαιωνίζει το πρόβλημα, λένε στο mononews.gr στελέχη των τραπεζών και των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια.
Η απουσία των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, που είναι το έσχατο μέσο πίεσης σε βάρος των στρατηγικών κακοπληρωτών, έχει σοβαρές παρενέργειες, παραδέχεται ο κ. Τάσος Πανούσης, CEO της doValue και πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης από Δάνεια και Πιστώσεις.
Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει: με την απουσία μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, οι κατά σύστημα ασυνεπείς ενθαρρύνονται στην ασυνέπειά τους. Και οι συνεπείς βλέπουν ότι οι καταχρηστικές συμπεριφορές γίνονται ανεκτές. Το αποτέλεσμα είναι να καταστρέφεται η αποκατάσταση της κουλτούρας πληρωμών στην Ελλάδα.
Όπως παραδέχονται τραπεζικά στελέχη και servicers το παρατεταμένο «πάγωμα», όχι μόνο των πλειστηριασμών αλλά και όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης έχει ήδη πλήξει σοβαρά το ρυθμό με τον οποίο επιτυγχάνονται ρυθμίσεις και συναινετικές διευθετήσεις.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανακοινώθηκαν χθες:
-Οι πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί από 7 Νοεμβρίου 2020 (που ξεκίνησε το δεύτερο μεγάλο lockdown) και μέχρι 13 Μαΐου και για τους οποίους δεν έχει γίνει ανακοπή θα επαναπροσδιοριστούν μετά από 2-3 μήνες.
-Στις περιπτώσεις που έχει ασκηθεί ανακοπή θα προσδιοριστούν μετά τις 16 Ιουλίου.
-Οι πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματιστεί μετά από τις 13 Μαΐου 2021 και δεν έχει ασκηθεί ανακοπή θα διεξαχθούν κανονικά.
-Αν ασκηθεί ανακοπή, προσδιορίζονται 2-3 μήνες μετά.
Διευκρινίζεται ότι η προστασία για τους κορωνόπληκτους –και τα ευάλωτα νοικοκυριά- λήγει την 1η Ιουνίου.
«Δεν έχουμε καμία διαφωνία για την προστασία των ευάλωτων» αναφέρουν τραπεζίτες και servicers στο mononews.gr. Όμως αυτή τη στιγμή παραμένουν «παγωμένα» περισσότερα από 200 εκατ ευρώ σε συμβολαιογράφους, από πλειστηριασμούς που έχουν ολοκληρωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο, όμως τα εμπορικά ακίνητα δεν άλλαξαν χέρια.
Και όπως χαρακτηριστικά έχει πει ο Εκτελεστικός πρόεδρος της doValue κ. Θοδωρής Καλαντώνης: Ο πλειοδότης βλέπει τα χρήματά του παγωμένα σε μια συναλλαγή που δεν ολοκληρώνει και μπορεί τελικά να μην την επιθυμούσε σε τόσο διαφορετική χρονική στιγμή. Ο κάτοχος της εγγύησης, η τράπεζα π.χ., δεν παίρνει το ποσό που της οφείλεται. Ο ιδιοκτήτης συνεχίζει να πληρώνει τόκους, αφού η συναλλαγή δεν έχει ολοκληρωθεί και η οφειλή παραμένει».
Συνάντηση για Πτωχευτικό
Στο μεταξύ σήμερα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με τους τραπεζίτες και τους servicers σχετικά με το νέο πτωχευτικό της Δεύτερης Ευκαιρίας. Στη συνάντηση θα μετέχουν ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζαββός, ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ κ. Ακης Σκέρτσος, ο κ. Φώτης Κουρμούσης, επικεφαλής της Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, που «τρέχει» την πλατφόρμα του πτωχευτικού.
Ωστόσο και εδώ παρατηρούνται καθυστερήσεις σε ότι αφορά τον φορέα απόκτησης και διαχείρισης των ακινήτων, που είναι απαραίτητος για την λειτουργία του νέου πτωχευτικού.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου