.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ FUNDS !!! ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΟΧΕΣ ΜΕ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Του Νίκου Θεοδωρόπουλου - bankingnews.gr


Aυστηρά τελεσίγραφα στέλνουν οι servicers προς τους δανειολήπτες για την αποπληρωμή των χρεών τους.

Οι επιστολές φεύγουν κατά εκατοντάδες καθημερινά από τους servicers που να σημειωθεί προτείνουν ασύμφορες ρυθμίσεις, οι οποίες στην πράξη είναι μη αποτελεσματικές.

Στόχο έχουν να δημιουργήσουν ενοχές και να προετοιμάσουν τους δανειολήπτες να αποδεχτούν το επόμενο βήμα που θα είναι η απώλεια της ακίνητης περιουσίας τους για την αποπληρωμή του χρέους.

Οι δανειολήπτες που λαμβάνουν αντίστοιχες επιστολές διαπιστώνουν στην πράξη ότι η Πρόταση Ευνοϊκής Διευθέτησης, όπως αναγράφεται ως τίτλος στην επιστολή, είναι μη εφαρμόσιμη καθώς η διαχειρίστρια εταιρεία έχει διαγράψει εντελώς από τη διευθέτηση της οφειλής τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η πανδημική κρίση.

Ο πραγματικά αδύναμος να αποπληρώσει δανειολήπτης αντιμετωπίζεται ως ένας στρατηγικός κακοπληρωτής που δεν αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις τους.

Τι ζητάνε οι servicers στην εποχή του COVID 19;

Χαρακτηριστικό της αδιαλλαξίας που διακατέχει τους servicers είναι ότι η πρόταση για κούρεμα της οφειλής στα επίπεδα του 35%, τίθεται σε εφαρμογή μόνο στην περίπτωση που καταβληθεί άμεσα σχεδόν το 50% της αρχικής οφειλής.

Πρόκειται για μη ρεαλιστικές προτάσεις καθώς οι «εγκέφαλοι» της ρύθμισης προτείνοντας κούρεμα της οφειλής δεν έχουν υπολογίσει το σενάριο ο δανειολήπτης να βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής από την επιχείρηση ή πρόκειται για επιχειρηματία που εξαιτίας των μέτρων κατά του COVID 19, παραμένει κλειστή η επιχείρησή του από τις αρχές Νοεμβρίου ενώ είναι άγνωστο πότε θα ανοίξει και για πόσο διάστημα θα παραμείνει ανοιχτή.

«Ανοιχτοχέρηδες»

Οι «ανοιχτοχέρηδες» των Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις προτείνουν «ρυθμίσεις» σε μία περίοδο που χιλιάδες εργαζόμενοι επιβιώνουν με την αποζημίωση ειδικού σκοπό που φτάνει τα 534 ευρώ το μήνα ενώ στην περίπτωση που ο δανειολήπτης είναι ελεύθερος επαγγελματίας , επιβιώνει με την επιστρεπτέα προκαταβολή που δίνει το κράτος.

Η επιστολή τελεσίγραφο προς τους δανειολήπτες περιορίζει το χρόνο αποδοχής ή μη της πρότασης σε 10 ημέρες.

Όταν δεν υπάρχει απάντηση εκλαμβάνεται ως μη αποδεκτή και ο πιστωτής ετοιμάζεται για τα επόμενα βήματα.

Οι οφειλέτες προετοιμάζονται για τα χειρότερα.

O δανειολήπτης αναγνωρίζοντας τα δικαιώματα του πιστωτή και τις δυνατότητες που του παρέχει η ελληνική νομοθεσία σπεύδει να επικοινωνήσει με τον αποστολέα , ο οποίος όμως παραμένει αδιάλλακτος αφού η επόμενη πρόταση που του προσφέρει είναι η εξόφληση της οφειλής σε διάστημα 12 μηνών αφού προηγουμένως αποδεχθεί να καταθέσει προκαταβολή τουλάχιστον 1000 ευρώ για να αρχίσει να …τρέχει η δωδεκάμηνη ρύθμιση.

Η μηνιαία δόση αποπληρωμής για ένα δάνειο 8500 ευρώ ανέρχεται σε 320 ευρώ το μήνα.
Πρόκειται για ρύθμιση «θηλιά» αλλά ο πιστωτής μπορεί να την υποβάλλει αφού δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο νομικής προστασίας των δανειοληπτών από το κράτος.

Τι κάνει η πολιτεία για να τους προστατεύσει;

Οι δανειολήπτες κατανοούν ότι με την επανεκκίνηση της Οικονομίας θα βρεθούν στο «στόμα του λύκου» διότι θα υλοποιηθεί άμεσα ο νέος Πτωχευτικό Κώδικας και κυρίως θα ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα των πλειστηριασμών ενώ δεν θα τους δοθεί περίοδο χάριτος με την επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα.

Οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις στην πολιτική αύξησης των εσόδων τους δεν έχουν συμπεριλάβει τις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημική κρίση με την υλοποίηση δύο lockdown στην οικονομία.

Δανειολήπτες που θέλουν να τηρήσουν την ανωνυμία τους λένε στο BN ότι η πολιτεία πρέπει να τους προσφέρει ένα δίχτυ προστασίας έναντι των τελεσιγράφων που δέχονται από τους servicers αφού δεν κατανοούν την οικονομική καταστροφή που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊος ενώ είναι άγνωστος ο χρόνος επιστροφής της οικονομικής δραστηριότητας σε επίπεδα προ κορωνοιού.

Η αναστολή των πλειστηριασμών και η μετάθεση των υποχρεώσεων προς το κράτος εκτιμούν ότι δεν τους προστατεύει από τις μη ρεαλιστικές προτάσεις που δέχονται από τα funds.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates