.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!! ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ !!!

ΕΧΟΥΝ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΙΓΓΕΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ !!!
Δείτε εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/12/blog-post_218.html




«Καλύτερα να περιμένετε, δεν είναι κατάλληλη εποχή να πάρετε ρίσκο και να επενδύσετε σε έναν κλάδο που έχει ‘χτυπηθεί’ από την πανδημία».

Με τα λόγια αυτά ο τραπεζίτης έβαλε φρένο στο σχέδιο χρηματοδότησης αλυσίδας που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης. Η εταιρεία ζήτησε δάνειο άνω των 2 εκατ ευρώ για να προσθέσει ακόμα ένα κατάστημα (συγκεκριμένων προδιαγραφών), όμως η τράπεζα της αρνήθηκε τη συγκεκριμένη περίοδο την χρηματοδότηση, επειδή έκρινε ότι το ρίσκο είναι μεγάλο για τον επιχειρηματία, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στον χώρο της εστίασης.

Τραπεζικά στελέχη παραδέχονται στο mononews.gr πως δύσκολα περνάνε για χρηματοδότηση σχέδια επέκτασης σε κλάδους όπως είναι η εστίαση, το λιανεμπόριο, ο τουρισμός, που έχουν «παραλύσει» μετά τα δύο lockdown. Ειδικά, όπως λένε, στο χώρο των μικρών επιχειρήσεων η κινητικότητα για δανειοδοτήσεις είναι χαμηλή, το ίδιο όμως ισχύει και για τις μεσαίες επιχειρήσεις. «Τους λέμε, να περιμένουν λίγο να δούμε τις εξελίξεις στην αγορά, διότι όποιος φέρει πλάνο επενδυτικό θα πρέπει να βάλει και ίδια κεφάλαια, οπότε είναι καλύτερα να αποφύγει το ρίσκο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο…»

Οι τράπεζες έχουν μπροστά τους μία «δύσκολη» περίοδο καθώς από τώρα και τα επόμενα δύο τρίμηνα θα μετρήσουν τις απώλειες που θα έχουν σε νέα «κόκκινα» δάνεια, καθώς για πολλούς έληξε ή λήγει σύντομα το 9μηνο των moratorium.


ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates