.

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: 65.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2021 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Θα στήνουν εταιρείες ακινήτων και μετά θα τις πωλούν στα κοράκια των funds 

Τι γράφει το capital.gr:

Σχέδιο δραστικής αντιμετώπισης του αποθέματος των ακινήτων τους, ετοιμάζουν οι τράπεζες προκειμένου να επιταχύνουν την ελάφρυνση των ισολογισμών τους από ακίνητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, οι τράπεζες εξετάζουν τη σύσταση εταιρειών στις οποίες θα μεταβιβάσουν μαζικά ακίνητα, προχωρώντας στη συνέχεια σε πώληση του 100% των μετοχών των εν λόγω εταιρειών σε funds και εξειδικευμένες εταιρείες ακινήτων. Ο σχεδιασμός αυτός βρίσκεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε προχωρημένο στάδιο από μία τράπεζα και εξετάζεται και από τις υπόλοιπες.

Παράλληλα, αναμένεται να διευρυνθεί σημαντικά το εύρος των προς πώληση μεμονωμένων πακέτων ακινήτων (bulk sales), με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο αναμένεται να πέσουν στην αγορά 3.000 – 4.000 τραπεζικά ακίνητα.

Ο επιθετικότερος σχεδιασμός των τραπεζών για την απαλλαγή τους από πληθώρα ακινήτων είναι επιτακτικός, καθώς ο SSM έχει ήδη θέσει στοχοθεσία με την κάθε τράπεζα όσον αφορά τη μείωση του στοκ των ακινήτων της και οι επιδόσεις των τραπεζών θα κριθούν στα stress tests της ΕΚΤ εντός του έτους. Το θέμα της διαχείρισης των ακινήτων που έχουν σωρεύσει στους ισολογισμούς τους γίνεται ακόμη πιο σημαντικό για τις ελληνικές τράπεζες ενόψει των μεγάλων τιτλοποιήσεων NPLs στις οποίες θα προχωρήσουν, καθώς και ενόψει της αύξησης των πλειστηριασμών.

Ήδη η "προίκα" ακινήτων των τραπεζών αριθμεί κοντά στα 30.000 ακίνητα και με τον ρυθμό που αποκτούν ακίνητα από τους πλειστηριασμούς υπολογίζεται ότι θα αποκτήσουν τουλάχιστον ακόμα 65.000 ακίνητα μέχρι τα τέλη του 2021. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, μηνιαίως στην κάθε τράπεζα καταλήγουν επιπλέον περί τα 250 - 300 νέα ακίνητα από πλειστηριασμούς.

Ο σχεδιασμός των τραπεζών για τη σύσταση ειδικών εταιρειών στις οποίες θα μεταβιβάσουν ακίνητα, πουλώντας μετά ολόκληρη την εταιρεία σε funds και εξειδικευμένες εταιρείες ακινήτων, θα επιταχύνει σημαντικά τον στόχο για την ελάφρυνση των τραπεζικών ισολογισμών από τα ακίνητα.

Το "κλειδί" για την επίτευξη του στόχου που προσφέρει η λύση αυτή βρίσκεται στο θέμα της νομιμοποίησης ακινήτων. Όταν οι τράπεζες αποκτούν για λογαριασμό τους ακίνητα από πλειστηριασμούς δεν χρειάζεται να τα νομιμοποιήσουν. Για να τα μεταπωλήσουν, ωστόσο, θα πρέπει να έχουν μεριμνήσει ώστε τα ακίνητα να είναι πλήρως τακτοποιημένα, διαδικασία που έχει κόστος και σε χρήμα και σε χρόνο. Το διπλό αυτό κόστος, το οποίο τελικά καθυστερεί πολύ την ικανότητα των τραπεζών να διαχειριστούν τα ακίνητά τους και να μειώσουν το στοκ τους, θα μεταφερθεί στον αγοραστή των εταιρειών που θα συστήσουν οι τράπεζες, μεταβιβάζοντας σε αυτές τα ακίνητά τους.

Παράλληλα με το σχέδιο για την ίδρυση εταιρειών με "προίκα" ακίνητα, οι τράπεζες θα συνεχίσουν τις μεμονωμένες πωλήσεις πακέτων ακινήτων, μεγεθύνοντας το "περιεχόμενο" των πακέτων. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, τα πρώτα bulk sales που έχουν γίνει αφορούν πακέτα 30 έως περίπου 700 ακινήτων. Το μεγαλύτερο πακέτο ακινήτων που έχει πωληθεί (στην AP Partners) είναι το Star της Eurobank, με 640 ακίνητα μικρότερης αξίας και εμπορευσιμότητας, συνολικού ύψους 25 – 26 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates