.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΩΘΗΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ,ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ INTRUM
Ποια ήταν η λύση ;;; Να χάσουν την δουλειά τους...




Άλλοι 100 περίπου τραπεζοϋπάλληλοι - πέραν των 24 που απολύθηκαν - πήραν τον δρόμο της εξόδου από την Πειραιώς, με την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας να αποδεικνύεται καταλυτική υπέρ των στόχων της τράπεζας και όχι θετική για τους εργαζόμενους.

Όπως είχε γράψει προ ημερών το «Σin», από τις διαβουλεύσεις προέκυπτε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, που εκπροσωπούσε η γενική γραμματέας Άννα Στρατινάκη, επιχειρούσε να ωθήσει τους 151 τραπεζοϋπαλλήλους του πρώην RBU (121 που ήταν στο «ψυγείο» από τον Σεπτέμβριο και 30 δανειζόμενους, που επέστρεψαν από την Intrum) προς την εθελούσια έξοδο.

Οι πιέσεις εντάθηκαν το τελευταίο διάστημα, με την Α. Στρατινάκη να θέτει στους εργαζόμενους επιτακτικά το δίλημμα: ή παίρνετε την εθελούσια ή δέχεστε την μετακίνηση σε θέσεις εκτός Αττικής. Σημειώνεται ότι πρόκειται για 35 θέσεις κυρίως σε νησιά, με πιό κοντινή στην Αθήνα να είναι μία στο κατάστημα της Καρύστου! Την ίδια ώρα η τράπεζα ενέτεινε τις απειλές των απολύσεων.

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στους 100 τραπεζοϋπάλληλοι του πρώην RBU, δέχτηκαν να φύγουν, εντασσόμενοι, στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, το οποίο περιλαμβάνει κάποιες οικονομικές παροχές.

Αυτή, όμως ήταν και εξ αρχής η βασική επιδίωξη της διοίκησης της τράπεζας: Να φύγουν όσο γίνεται περισσότεροι από τους εργαζόμενους του πρώην RBU, που δεν μετακινήθηκαν στην Intrum. Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι η διαμεσολάβηση της Α. Στρατινάκη αντί να ενισχύσει τη θέση των εργαζομένων, εξυπηρέτησε τα σχέδια της τράπεζας. Κι αυτό επειδή με τη στάση της τους στέρησε κάθε ελπίδα, για ευνοϊκότερη αντιμετώπιση και τους έσπρωξε στην πριν την απόλυση χειρότερη εκδοχή. Άλλωστε, η γεν. γραμματέας του υπουργείου Εργασίας είχε χαρακτηρίσει σε πρότερο στάδιο συζητήσεων «κουρελόχαρτο» τη συμφωνία Πειραιώς – ΟΤΟΕ για τους εργαζόμενους του πρώην RBU, προϊδεάζοντας για τη θέση της.

Βάσει του αποτελέσματος, η διοίκηση της τράπεζας δικαιούται να υποστηρίζει ότι πέτυχε τον στόχο εκκαθαρίσεων εργαζομένων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας φέρεται ικανοποιημένη, επειδή απέτρεψε νέες απολύσεις, βαφτίζοντας τις εκκαθαρίσεις, οικειοθελείς αποχωρήσεις και άλλοι 100 τραπεζοϋπάλληλοι – ενδεχομένως να αυξηθούν στην πορεία – έμειναν χωρίς δουλειά.

Εννοείται ότι αν οι τραπεζοϋπάλληλοι του πρώην RBU, που πάλευαν επί μήνες για τη συνέχιση της εργασίας τους στην τράπεζα Πειραιώς, με αξιοπρεπείς όρους επιθυμούσαν να ενταχθούν σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, θα το είχαν πράξει νωρίτερα, χωρίς να χρειάζεται η …διαμεσολάβηση του υπουργείου. Και βεβαίως οι 24 απολύσεις παραμένουν!


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates