.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ: ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΞΙΑΣ 800.000.000€ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΣΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ !!!

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 5 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
Ενώ μέχρι τα μέσα Μαρτίου η αξία των ακινήτων που θα βγουν στο σφυρί θα ξεπεράσει το 1 δις ευρώ !!! Παράλληλα δυναμικά μπαίνουν στο χορό των πλειστηριασμό τα funds, με την Intrum να βγάζει στο σφυρί ακίνητο-φιλέτο με 4 διαμερίσματα του Μιχάλη Γουλανδρή !!!



Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :
Τίτλοι τέλους για 71 οφειλέτες αφού βγαίνουν στο σφυρί περιουσιακά τους στοιχεία συνολικής αξίας 802.399.310 ευρώ, τις επόμενες πέντε εβδομάδες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πλειστηριασμών eauction.

Μαζί με τα περιουσιακά στοιχείων των φυσικών προσώπων η συνολική αξία των πλειστηριασμών αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δις ευρώ μέχρι τα μέσα Μαρτίου του 2020 που να σημειωθεί αντιστοιχούν στο 0,5% του ΑΕΠ της χώρας.

Από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου η πλατφόρμα έχει «φορτωθεί» με πλειστηριασμούς ορίζοντας ως τιμή πρώτης προσφοράς από τα 20 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 27.018.765,86 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η κατάθεση της πρώτης προσφοράς αντιστοιχεί στο 30% της συνολικής αξίας του εκπλειστηριάσματος .

Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί από τον συμβολαιογράφο και υπάρξουν προσφορές τα ακίνητα αποκτούν νέο ιδιοκτήτη όταν καταβάλλει και το υπόλοιπο 70% της αξίας σε διάστημα 15 ημερών σε αντίθετη περίπτωση θα χαθούν τα χρήματα που έβαλε για να συμμετέχει στη διαδικασία.

Για τα 71 περιουσιακά στοιχεία που βγαίνουν στο σφυρί η τιμή πρώτης προφοράς ανέρχεται στα 240.719.793 ευρώ ενώ είναι αρκετά δύσκολο να προσδιοριστούν με ακρίβεια τα χρέη των οφειλετών προς τις τράπεζες.

Με βάση τη νομοθεσία και για οφειλή άνω των 500 ευρώ, ο πιστωτής μπορεί να εκκινήσει τη διαδικασία του πλειστηριασμού όταν ο οφειλέτης έχει περιουσιακά στοιχεία και δηλώνει πλήρη αδυναμία αποπληρωμής του χρέους.

Πάντως στις περιπτώσεις των επιχειρήσεων η οφειλή προς τις τράπεζες ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια του ευρώ καθώς είναι υποχρεωμένες να εισπράξουν το μεγαλύτερο μέρος ή εξ ολοκλήρου τα δάνεια που χορήγησαν.

Οι 71 πλειστηριασμοί αφορούν επιχειρηματικά δάνεια και ο κύριος όγκος των απαιτήσεων προέρχεται από τουριστικές μονάδες που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. 

Στις 5 Φεβρουαρίου 2020 έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός της ακίνητης και κινητής περιουσίας της εταιρείας Alpha Wood Πίνδος Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία και Βιομηχανική Εταιρεία για την οποία ορίστηκε ως τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 27.018.765,86 ευρώ. Στο ηλεκτρονικό σφυρί βγαίνει έκταση 107.646 τετραγωνικών μέτρων ή 107 στρέμματα.

Στην έκταση ήταν εγκατεστημένη η βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας ξύλου και συμπεριλαμβάνονται τα οικήματα όπως και τα μηχανήματα.

Το αίτημα για πλειστηριασμό έγινε από την Τράπεζα Πειραιώς.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος πλειστηριασμός από πλευράς αξίας , αφορά τον Μαρή Εμπειρίκο, ο οποίος είναι κάτοχος του νησιωτικού συμπλέγματος των Πεταλιών και του ανήκει το 50%.

Η Alpha Bank επαναφέρει τον πλειστηριασμό στις 5 Μαρτίου ζητώντας ως τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό το ποσό των 25.745.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος πλειστηριασμός είχε κηρυχθεί άγονος τον περασμένο Νοέμβριο.

Στη λίστα με την τρίτη υψηλότερη τιμή πρώτης προσφοράς συνολικού ύψους 15.525.000 ευρώ και αφορά οικοδομή με 4 διαμερίσματα επιφανείας από 116,3 έως 335.8 τετραγωνικά μέτρα.

Το ακίνητο βρίσκεται επι της οδού Βασιλέως Γεωργίου και ως ιδιοκτήτης του ακινήτου εμφανίζεται ο κ. Μιχάλης Γουλανδρής γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας που δηλώνει ως κατοικία επι της οδού Στησιχώρου. 

Το πλειστηριασμό του ακινήτου ξεκίνησε η Intrum Hellas, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2020.

Ακολουθούν άλλοι 68 πλειστηριασμοί που απαιτούν από τους ενδιαφερόμενους να βάλουν ως τιμή πρώτης προσφοράς από 1 εκατ. ευρώ και φτάνει μέχρι τα 9,1 εκατ. ευρώ.

Στην περίπτωση που αποκτήσουν το ή τα ακίνητα θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των 3 εκατ. ευρώ στην χαμηλότερη τιμή της προσφοράς και 27,3 εκατ ευρώ στην υψηλότερη τιμή προσφοράς.

Στις περισσότερες των περιπτώσεις τα οκτώ στα δέκα ακίνητα που βγαίνουν στον πλειστηριασμό επιστρέφουν στις τράπεζες με το συνολικό τους αριθμό να ξεπερνά τα 20.000 ακίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates