.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

FINANSBANK: ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ & Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 17 ΦΟΡΕΣ !!!

Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΕ ΤΟ 2019 ΚΑΤΑ 316%
Με την κεφαλαιοποίησή της να έχει σκαρφαλώσει στα 42 δις δολάρια !!!



Ένα συναρπαστικό ράλι καταγράφει η μετοχή της QNB Finansbank καθιστώντας την τουρκική τράπεζα ως την πολυτιμότερη χρηματιστηριακά στην κεφαλαιαγορά της Κωνσταντινούπολης.

Η κεφαλαιοποίησή της ξεπερνάει την χρηματιστηριακή αξία, αθροιστικά, όλων μαζί των εισηγμένων τραπεζών στη γειτονική χώρα. Οι traders ψάχνουν να βρουν γιατί συμβαίνει αυτή η εκρηκτική άνοδο, μεταδίδει το Bloomberg.

Η QNB Finansbank, η οποία ανήκει στην Qatar National Bank, έχει διπλασιάσει φέτος την χρηματιστηριακή αξία της. Η κεφαλαιοποίησή της έχει σκαρφαλώσει στα 254 δισ. λίρες (42 δισ. δολ.). Το ποσό αυτό είναι σχεδόν πενταπλάσιο από την κεφαλαιοποίηση της μεγαλύτερης ανταγωνίστριά της, Turkiye Garanti Bankasi. Συνολικά στην κατάταξη των τραπεζών με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία, όλες οι υπόλοιπες μαζί έχουν χρηματιστηριακή αξία 237 δισ. λίρες.

Πλέον, η κεφαλαιοποίηση της QNB Finansbank έχει φτάσει στο μέγεθος της Barclays.

Μετά την εξαγορά της από την Qatar National Bank, το 2016, η μετοχή της είχε καταγράψει έντονες διακυμάνσεις, λόγω έλλειψης ρευστότητας. Ωστόσο, οι φετινές κινήσεις είναι ακραίες: κάποια στιγμή σήμερα Τετάρτη έφτασε να σημειώνει κέρδη της τάξης του 174% από τις αρχές της χρονιάς.

Το 2019 η μετοχή της εκτοξεύτηκε κατά 316% το 2019, μετά από άλμα 63% το προηγούμενο έτος.

Από τότε που η Qatar National Bank εξαγόρασε την Finansbank από την Εθνική Τράπεζα, η τιμή της μετοχής της Finansbank έχει ανέβει κατά 17 φορές υψηλότερα. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι λιγότερο από 4 εκατ. μετοχές τελούν υπό διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης σε σύνολο 3,3 δισ. μετοχών που έχει η Finansbank.

"Καθώς δεν υπάρχει κανένας θεμελιώδης λόγος πίσω από την πορεία αυτή, με το free float πολύ περιορισμένο, η μετοχή γίνεται ιδιαίτερα ευαίσθητη σε άγριες χορευτικές κινήσεις", δήλωσε στο Bloomberg ο Can Oksun, επικεφαλής της Global Securities στην Κωνσταντινούπολη.
Χθες πάντως, φάνηκε η μετοχή να μένει από δυνάμεις καταγράφοντας πτώση 15%, ύστερα από ένα σερί 12 ανοδικών συνεδριάσεων, το μεγαλύτερο από το 2005. Σε τεχνικό επίπεδο η τιμή της μετοχής στέλνει σήματα στους traders πως έχει πολύ μεγάλη άνοδο, πολύ γρήγορα, βάσει του μέσου όρου των 70 και 90 ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Finansbank μπορεί να έχει μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία από τη Garanti, αλλά η δραστηριότητά της είναι μικρότερη: τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν σε 5,24 δισ. λίρες κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2019, έναντι 13,8 δισ. λίρες της Garanti.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates