.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ ΑΛΛΑ..."ΞΕΧΑΣΑΝ" ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ !!!!

ΟΧΙ ΜΙΑ, ΟΧΙ ΔΥΟ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 1.000 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
Στην τσιμπίδα των φορολογικών ελέγχων πιάστηκαν 1.092 ιδιοκτήτες ακινήτων της «χρυσής βίζας» που δεν είχαν πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ του 2018.




Τι γράφει το bankingnews.gr :


Το... χούι των Ελλήνων φορολογουμένων απέκτησαν οι επενδυτές ακινήτων μέσω της «χρυσής βίζας».Τι έκαναν;Ξέχασαν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ενώ ακόμη δεν έχουν παρουσιαστεί κρούσματα να ρίχνουν φέσια και στα κοινόχρηστα των πολυκατοικιών. 


Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει βάλει στο «κυνήγι» τους αλλοδαπούς ιδιοκτήτες ακινήτων που αρχικά ξέχασαν να δηλώσουν το ακίνητο στο Ε9 αλλά το πιο βαρύ φορολογικό «αμάρτημα» ήταν η μη καταβολή του ΕΝΦΙΑ που πληρώνουν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων. 


Στην τσιμπίδα των φορολογικών ελέγχων πιάστηκαν περισσότεροι από 1000 ιδιοκτήτες ακινήτων της «χρυσής βίζας» που δεν είχαν πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ελεγκτικός μηχανισμός έστειλε ενημερωτικά ραβασάκια στους συμβολαιογράφους για 1092 αλλοδαπούς που εμφανίζουν φορολογικές οφειλές.

Πάντως η ανταπόκριση δεν ήταν ικανοποιητική καθώς μόνο το 55% αναγνώρισε την οφειλή ενώ το υπόλοιπο45% δεν εμφανίστηκε στην εφορία. 

Οι έλεγχοι της εφορίας έφεραν 253.301 ευρώ στα ταμεία του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates