.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

TA FUNDS ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ !!!

ΚΑΤΟΠΙΝ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ...
ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ+ΤΑ FUNDS ΠΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/06/funds_12.html



Τι γράφει το euro2day.gr :

Βγήκαν τα πωλητήρια για τα πρώτα ακίνητα του Amoeba

Άρχισαν, σταδιακά, να βγαίνουν στην αγορά πωλήσεις επαγγελματικών ακινήτων, τα οποία αποτελούν εξασφαλίσεις δανείων που αγοράστηκαν από funds.

Την αρχή έκανε η Bain, η οποία αγόρασε, πέρυσι, από την Τράπεζα Πειραιώς χαρτοφυλάκιο με μη εξυπηρετούμενα εταιρικά δάνεια με εξασφαλίσεις επί ακινήτων (project Amoeba).

Τα πρώτα ακίνητα, που βγαίνουν προς πώληση, ανήκουν στην κατηγορία «εισοδήματος». Το σημαντικό, όμως, είναι ότι οι πωλήσεις διενεργούνται κατόπιν οικειοθελούς συμφωνίας του δανειολήπτη. Οι συμφωνίες προβλέπουν ότι εφόσον επιτευχθεί ικανοποιητικό τίμημα, το ακίνητο μεταβιβάζεται και τυχόν υπόλοιπο οφειλής του δανειολήπτη για το συγκεκριμένο δάνειο διαγράφεται.

Με δεδομένο ότι η Bain αγόρασε το χαρτοφυλάκιο περίπου στο 30% του συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου, οι τιμές πώλησης των ενυπόθηκων ακινήτων μπορούν να είναι σημαντικά χαμηλότερες της ονομαστικής αξίας του δανείου.

Σπάνια, βέβαια, η διαδικασία είναι τόσο απλή καθώς συνήθως υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές του δανειολήπτη στο Δημόσιο (ταμεία, εφορία), ενώ θολή παραμένει η φορολογική αντιμετώπιση του «κουρέματος» επί της ονομαστικής αξίας.

Υ.Γ. Το σίγουρο είναι ότι έστω και έτσι, η Bain επιχειρεί να εκκινήσει την ανάκτηση εσόδων από ένα χαρτοφυλάκιο για το οποίο κατέβαλε 432 εκατ. ευρώ.

Υ.Γ. ΙΙ: Η διαχείριση του εν λόγω χαρτοφυλακίου ακούγεται ότι έχει αλλάξει. Πλέον ασκείται από τη Special Financial Solutions, με τη βοήθεια της Q Quant Master Servicer.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates