.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!! ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Ρεσάλτο τραπεζών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Εκβιαστικά «ραβασάκια» κατά χιλιάδες καταφτάνουν από τις τράπεζες στους δανειολήπτες με τα οποία τους καλούν να σπεύσουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμείς οφειλές τους, επισείοντας παράλληλα την απειλή της λήψης μέτρων εάν το αμελήσουν.

Αποδέκτες είναι αδιακρίτως όλοι οι υπερήμεροι δανειολήπτες, φυσικά πρόσωπα που έχουν λάβει καταναλωτικά ή στεγαστικά ή επιχειρηματικά δάνεια, καθώς και επιχειρήσεις.

Εντύπωση προκαλεί η επιμονή των τραπεζών για τα καταναλωτικά δάνεια, καθώς τα συγκεκριμένα δάνεια δεν έχουν εξασφαλίσεις. Όμως όσοι δανειολήπτες προέβησαν σε κάποιο διακανονισμό κατά τα τελευταία χρόνια στους όρους της νέας σύμβαση τέθηκαν και ψιλά γράμματα, που επιτρέπουν στην τράπεζα να προβαίνει σε κατασχέσεις έναντι της οφειλής.

Είναι σαφές ότι οι τράπεζες ετοιμάζονται για τη μεγάλη εξόρμηση στο θέμα των κόκκινων δανείων αμέσως μετά τις εκλογές, με μαζικές πωλήσεις δανείων σε distress funds, σε μαζικούς πλειστηριασμούς ακινήτων (κατοικιών ή άλλων) των οφειλετών, καθώς στην απόκτηση του ελέγχου των εταιρειών που έχουν υπερήμερα δάνεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται κυριολεκτικά για «ρεσάλτο» των τραπεζών στις χρεωμένες επιχειρήσεις, εκδιώκοντας τις διοικήσεις που στηρίζονται από τους νυν μετόχους, για να αποφασίσουν στη συνέχεια εάν θα εξυγιανθούν και θα βγουν στο σφυρί, αν θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους ή θα μπει λουκέτο.

Μέχρι τις εκλογές υπάρχει μια άτυπη εκεχειρία για τη λήψη αναγκαστικών μέτρων, καθώς αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί και παύουν οι εργασίες των δικαστηρίων.


Σημειώνεται πως η ίδια κατάσταση (παύση των αναγκαστικών μέτρων) επικρατούσε και τον Μάιο λόγω των επικείμενων (τότε) ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, με αποτέλεσμα για περίπου 2,5 μήνες συνολικά, να παγώσει κάθε ενέργεια προς την κατεύθυνση της μείωσης των κόκκινων δανείων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες αυτή την περίοδο προετοιμάζουν τη μεγάλη αντεπίθεση, που θα εξαπολύσουν από τα μέσα του Ιουλίου, μετά τις εθνικές εκλογές και θα περιλαμβάνει επιθετικές κινήσεις για την αποτελεσματική μείωση των κόκκινων δανείων.

Οι εποπτικές αρχές, ΕΚΤ και SSM, πιέζουν αφόρητα τις τράπεζες για τη μείωση των κόκκινων δανείων είτε με τις πωλήσεις πακέτων των προβληματικών δανείων είτε με τον εξαναγκασμό μέσω πλειστηριασμών κατοικιών και άλλων ακινήτων των δανειοληπτών, να προβούν σε ρύθμιση καταβολής των οφειλόμενων.



ΠΗΓΗ
https://www.sofokleousin.gr/resalto-trapezon-se-epixeiriseis-kai-noikokyria

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates