.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

ΕΝΦΙΑ: 1 ΣΤΑ 4 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ !!!

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 75% ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΑΦΩΣ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΚΟΠΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
Εν ολίγοις δεν πάει άλλο !!! Ιδίως με τον ΕΝΦΙΑ. Έναν παράλογο+αντισυνταγματικό φόρο που επιβλήθηκε στον Έλληνα φορολογούμενο επειδή απλώς κατέχει κάποιο ακίνητο, το οποίο όπως στη πράξη δεν του προσφέρει κανένα πρόσοδο !!!





Υπέρ της δραστικής μείωσης του ΕΝΦΙΑ συνηγορούν τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης για την πληρωμή του φόρου. Ένα μεγάλο μέρος του φόρου ούτως ή άλλως δεν πληρώνεται στην ώρα του από τους ιδιοκτήτες ακινήτων γεγονός που αποδεικνύει ότι ο συγκεκριμένος φόρος δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τη φοροδοτική ικανότητα των ιδιοκτητών ακινήτων. Για παράδειγμα, μπορεί ένας ιδιοκτήτης ακινήτων να εμφανίζεται ότι διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία (ή σημαντικής αντικειμενικής αξίας) αλλά το εισόδημά του από αυτήν την ιδιοκτησία να είναι μηδαμινό ή ακόμη και μηδενικό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης:

- η συνολική βεβαίωση του ΕΝΦΙΑ κάθε χρόνο διαμορφώνεται στο ποσό των περίπου 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ

- από το ποσό της συνολικής βεβαίωσης του ΕΝΦΙΑ πληρώνεται εμπρόθεσμα περίπου το 74,5%. Δηλαδή από τα 3,2 δισ. ευρώ της βεβαίωσης μπαίνει στα κρατικά ταμείο το ποσό των 2,4 δισ. ευρώ


- η εισπραξιμότητα των τεσσάρων πιο σημαντικών φόρων, δηλαδή του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ, του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων διαμορφώνεται στα επίπεδα του 81%. Δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα εισπραξιμότητας από τον μέσο όρο εισπραξιμότητας των τεσσάρων κυριότερων φόρων που συνηγορεί υπέρ του επιχειρήματος ότι ο φόρος είναι υπέρμετρος.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates