.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; 7 ΚΥΡΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & 35 ΥΠΟΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΙΧΕ Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ !!!

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΧΡΥΣΟ+ΑΣΗΜΙ ΕΚΑΝΕ...
Στη Βουλή διαβιβάστηκαν δύο δικογραφίες οι οποίες αφορούν τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και είναι σχετικές με υποθέσεις εξοπλιστικων προγραμμάτων - με νεότερα στοιχεία που έχουν σταλεί στις ελληνικές δικαστικές αρχές από την Ελβετία και την Κύπρο - και τη μεταβίβαση του ακινήτου του στη Σύρο.



Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι δύο δικογραφίες αφορούν ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας, που δεν έχει παραγραφεί και του αδικηματος της απιστίας.

Με βάση τα παραπάνω η Βουλή καλείται για πρώτη φορά να ερευνήσει τα εξής ζητήματα - ερωτήματα για τον Γιάννο Παπαντωνίου: α. Το αδίκημα της παθητικής δωροδοκία, όπως και αυτό της απιστίας φέρονται να τελέστηκαν κατά την άσκηση των καθηκότων του πρώην υπουργού οπότε οι πράξεις έχουν υποπέσει σε παραγραφή; β. Tα αδικήματα φέρονται ότι τελέστηκαν επ΄αφορμή των υπουργικών του καθηκόντων, οπότε, σύμφωνα με το ποινικό «μοντέλο» που ακολουθήθηκε πρόσφατα στην υπόθεση της Novartis, οι πράξεις παραμένουν "ζωντανές" και άρα πρόσφορες για ποινική διερεύνηση και τιμωρία σε περίπτωση ενοχής;

Στην περίπτωση που κριθεί ότι τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί - αν δηλαδή τελέστηκαν επ' αφορμή υπουργικών καθηκόντων - η Βουλή θα πρέπει να επιστρέψει τις δικογραφίες στην Τακτική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάννα Ζαμανίκα και τον επίκουρο ανακριτή Γιώργο Ευαγγέλου, προκειμένου να διερευνήσουν περαιτέρω τις υπόθέσεις και αν κρίνουν ότι συντρέχει λόγος να ζητήσουν την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για τα αδικήματα αυτά και να καλέσουν σε απολογία τον κ. Παπαντωνίου.

Τα στοιχεία από τις Ελβετικές και Κυπριακές αρχές


Οι δύο ανακριτές κατά της Διαφθοράς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συγκεντρώσει νέα στοιχεία που διαβιβάστηκαν από τις Ελβετικές και Κυπριακές αρχές, που αφορούν τόσο σε κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, όσο και διαφόρων off shore, και διερευνώνται, προκειμένου να φωτιστεί κάθε πτυχή της υπόθεσης.

Η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννα Ζαμανίκα έχει καλέσει σε απολογία στο τέλος Σεπτεμβρίου για το αδίκημα της νομιμοποίησης από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου. Η εγκληματική δραστηριότητα από την οποία προέκυψε το "βρώμικο χρήμα", είναι η πράξη της απιστίας που είναι και το βασικό αδίκημα της δικογραφίας.

Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του ζεύγους αφορά δύο δικογραφίες για εξοπλιστικά προγράμματα και αριθμεί περισσότερες από 800 σελίδες, με το ποσό της νομιμοποίησης να ανέρχεται σε περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κατά την κατηγορία η εκτιμώμενη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται σε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, που από την πλευρά του αρνείται την ανάμειξή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη συμπεριφορά, φέρεται με βάση το κατηγορητήριο να χρησιμοποίησε πλήθος τραπεζικών λογαριασμών και υπολογαριασμών μέσω των οποίων εκτελέστηκαν για λογαριασμό του εκατοντάδες κινήσεις εντός του χρηματοπιστωτικού τομέα, οι οποίες απέβλεπαν να καταστήσουν αδύνατο τον εντοπισμό των χρημάτων που αποκόμισε και ταυτόχρονα να προσδώσουν νομιμοφάνεια στις κινήσεις του αυτές.

Επτα τραπεζικοί λογαριασμοί για το "ξέπλυμα"

Ο πρώην υπουργός, ειδικότερα, φέρεται να χρησιμοποίησε για τη διακίνηση ύποπτων χρηματικών ποσών 7 τραπεζικούς που αφορούν στις ελβετικές τράπεζες EFG BANK, Credit Lyonnais (Suisse), UBS A.G,Gredit Suisse,Hypo Swiss Bank. Από αυτούς τους λογαριασμούς – κατά την κατηγορία πάντα - χρησιμοποιήθηκαν 35 υπολογοριασμοί δια των οποίων φέρεται να εκτελέστηκαν εκατοντάδες κινήσεις επενδύσεων, με μοναδικό σκοπό να χάνεται κάθε φορά η πηγή της προέλευσης κάθε επιμέρους χρηματικού ποσού.

Από την πορεία των σύνθετων αυτών κινήσεων διαπιστώθηκε ότι τα επίμαχα χρηματικά ποσά κατέληγαν σε συγκεκριμένο λογαριασμό δια του οποίου διαμοιράζονταν εν συνεχεία και πάλι σε άλλους λογαριασμούς, στους οποίους εμφανιζόταν ως συνδικαιούχος η Σταυρούλα Κουράκου και τελικώς ο ίδιος ο Γ. Παπαντωνίου ως τελικός αποδέκτης αυτών.

Τέλος, διαπιστώθηκε όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο ότι μέρος των επίμαχων υπολογαριασμών είχαν κινηθεί σε 200 ουγγιές χρυσού και 600 ουγγιές ασημιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates