.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

UBER: ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ UBERX ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ
Την αναστολή της λειτουργίας της μίας εκ των δύο υπηρεσιών που προσφέρει στην Ελλάδα, uberX, από την Τρίτη του Πάσχα, ανακοίνωσε η Uber, επικαλούμενη τις αλλαγές στη νομοθεσία, με τις διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing.




«Ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο ψηφίστηκε πρόσφατα με διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο και θα αναστείλουμε το uberX στην Αθήνα από την επόμενη Τρίτη μέχρι να βρούμε μία κατάλληλη λύση. Ελπίζουμε να συνεργαστούμε με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε ένα τρόπο να δώσουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες να απολαύσουν τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών όπως της Uber» αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στο επίσημο blog της εταιρείας.

Όπως διευκρινίζεται, η υπηρεσία uberTAXI συνεχίζει να προσφέρεται στην Αθήνα, ενώ συμπληρώνεται πως «τις επόμενες μέρες, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους συνεργάτες και τους οδηγούς που βασίστηκαν στην εφαρμογή μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων».

Τι είναι η uberX



Η υπηρεσία uberX της Uber δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να νοικιάσει όχημα με οδηγό. Μέσω της εφαρμογής για smartphone της Uber ο χρήστης συνδέεται με μια αδειοδοτημένες εταιρείες που νοικιάζουν αυτοκίνητα με οδηγούς, οι οποίοι είναι υπάλληλοι αδειοδοτημένων τουριστικών γραφείων καθώς και εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων. Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα έχουν ειδική άδεια για ενοικίαση με οδηγό.

H υπηρεσία uberTAXI συνδέει- πάλι μέσω εφαρμογής για smartphones- τους επιβάτες με τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί στην ίδια πλατφόρμα.



πηγη: huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates