.

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΤΙΤΑΝ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, MOTOR OIL, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ, ΚΛΠ ;;;

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ
Στα αζήτητα (;;;) οι έρευνες της Αρχής Καταπολέμησης Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, του ΣΔΟΕ και της Τράπεζας της Ελλάδος, για τα δισεκατομμύρια των θαλασσοδανείων που χορήγησαν χρυσοδάκτυλοι τραπεζικοί υπάλληλοι και πολιτικοί κομματικοί εγκάθετοι, που  ζημίωσαν το Δημόσιο και καταλήστευσαν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα !!! 

Αποτέλεσμα εικόνας για υπερβαση νικολοπουλος

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Ν. Αχαΐας – Ανεξάρτητος
Αρ.Πρωτ. 4020/02-03-2018

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Που βρίσκεται η έρευνα του ΣΔΟΕ για τα δάνεια γνωστών ομίλων που διεξάγεται στις 4 συστημικές τράπεζες κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας του 2014;

Πρόσφατα αποκάλυψε η εφημερίδα «Βήμα» ότι οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών ομίλων ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας του 2014 για την παροχή αναλυτικών στοιχείων για επιχειρηματικά δάνεια παρελθόντων ετών.

Η υπόθεση αυτή ήρθε ως συνέχεια των ελέγχων δανειακών φακέλων που δέχονται οι τράπεζες τα τελευταία χρόνια από τέσσερις διαφορετικές αρχές: τους δικαστές, την Αρχή Καταπολέμησης Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, το ΣΔΟΕ και την Τράπεζα της Ελλάδος, για τα δισεκατομμύρια των θαλασσοδανείων που χορήγησαν τα μέλη των επιτροπών χορηγήσεων και ενέκριναν χρυσοδάκτυλοι τραπεζικοί υπάλληλοι και πολιτικοί κομματικοί εγκάθετοι και που εν τέλει ζημίωσαν το Δημόσιο και καταλήστευσαν το πιστωτικό σύστημα, καθώς και τους μετόχους.

Μάλιστα, η εφημερίδα, που πήρε τόσα δάνεια όσα μια μεγάλη βιομηχανία, μας πληροφορεί ότι ένας εκ των διευθυνόντων συμβούλων προεξοφλεί ότι «και στο τέλος ένα φορτηγό με χαρτιά θα καταλήξει στον εισαγγελέα, ο οποίος δεν θα ξέρει τι να τα κάνει».

Και ο κ. διευθύνων σύμβουλος, προφανώς ανήσυχος, λέει το ανήκουστο και προκλητικό:

Αν αρχίσουμε να ψάχνουμε κι αυτές για να βρούμε παρατυπίες, θα πρέπει από εδώ και στο εξής να χορηγούμε δάνεια με δικαστική έγκριση».

Και έρχεται και δεύτερος γενικός διευθυντής να δηλώσει «ιδιαίτερα προβληματισμένος» και να πει ακόμα: «Δεν είναι και λίγο πράγμα οι δικαστές να ζητούν στοιχεία ακόμη και για επιχειρήσεις με την κορυφαία πιστοληπτική ικανότητα στη χώρα».

Και προφανώς επειδή γνωρίζουν τι θα καταδείξει η έρευνα, ζητούν αμνηστία και προς τούτο προβάλλουν το εξής ένοχο επιχείρημα:

«Τίθεται θέμα για τα μέλη των επιτροπών εγκρίσεων νέων δανείων των τραπεζών, τα οποία καλούνται να βάλουν την υπογραφή τους για χρηματοδοτήσεις, με τον κίνδυνο να βρεθούν μετά από χρόνια στο στόχαστρο του δικαστικού συστήματος. Το γεγονός αυτό δημιουργεί επιπρόσθετα προσκόμματα στην προσπάθεια των τραπεζών για στήριξη της πραγματικής οικονομίας μέσω της πιστωτικής επέκτασης».

Και το δημοσίευμα ολοκληρώνεται με όσα είπε κάποιος εκ των διευθυνόντων συμβούλων, μήπως και πεισθεί ο κ. Γ. Πιτσιλής, διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων:

«Για να γίνει όπως μας ζητείται αυτή η δουλειά, θα πρέπει να κάνουμε ξεχωριστό data room για κάθε πελάτη μας και να του ζητήσουμε τιμολόγια και έγγραφα για συναλλαγές που έγιναν πολλά χρόνια πριν».

Κατόπιν όλων των ανωτέρω καλείσθε, αφού πάρετε προσωπικά την αναγκαία και απαραίτητη ενημέρωση από τον κ. Γ. Πιτσιλή (διοικητή της ΑΑΔΕ) για την πορεία της έρευνας των δανείων που χορήγησαν οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες στις συγκεκριμένες εταιρείες –στις μητρικές των ομίλων αλλά και στις θυγατρικές αυτών- να απαντήσετε στη Βουλή:

1ον Ολοκληρώθηκε η ως άνω έρευνα του ΣΔΟΕ που ξεκίνησε με εισαγγελική εντολή του 2014 για την παροχή αναλυτικών στοιχείων για επιχειρηματικά δάνεια παρελθόντων ετών; Πόσες και για ποια δάνεια σχηματίσθηκαν δικογραφίες;

2ον Εάν κάποιες διοικήσεις δεν έχουν ακόμα απαντήσει, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η ζημιά του Δημοσίου κάθε μέρα που περνά λόγω των επισφαλειών και της μη ύπαρξης επαρκών εγγυήσεων, θα ζητήσετε την παραίτησή τους και την δικαστική δίωξή τους;

3ον Ποιες δανειακές συμβάσεις εκκρίθηκαν ότι υπεγράφησαν χωρίς να τηρούν τις αποφάσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τις οδηγίες που έχουν υποχρέωση να τηρούν και ποιες έκλεισαν και οδηγήθηκαν στη δικαστική οδό και διαδικασία;

4ον Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι που αναφέρει το «Βήμα» δηλαδή των ομίλων ΤΙΤΑΝ, Motor Oil, Μυτιληναίος και του ομίλου Βιοχάλκο;

5ον Τέλος μπορείτε εσείς να μας πείτε, ο κ. Γ. Πιτσιλής ως διοικητής της ΑΑΔΕ πώς απαντά στο ερώτημα που δημοσιεύθηκε επίσης στο «Βήμα» και το έθεσαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τραπεζών: «τι νόημα έχει για μία εταιρεία με... καταπράσινα επί σειρά ετών δάνεια να αποδείξει η τράπεζα που τα χορήγησε ότι έλαβε όπου απαιτήθηκε τα κατάλληλα διαχειριστικά μέτρα, όπως η ενίσχυση των εξασφαλίσεων, ο περιορισμός του ύψους των δανείων, η καταγγελία της σύμβασης ή η λήψη δικαστικών μέτρων. Κι αν κάθε ευρώ που χορηγήθηκε δαπανήθηκε από την εταιρεία για τον σκοπό που είχε αιτηθεί»;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates