.

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΑΠΑΛΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΧΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ !!!

ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Αρχικά στο πολυνομοσχέδιο ορίζονταν ρητά ότι υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες έχουν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου, των οργάνων διοίκησης των θυγατρικών του εταιρειών κλπ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα μέλη της Διοίκησης του ΤΧΣ.




Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, η κυβέρνηση απαλλάσσει τα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Η νομοτεχνική βελτίωση κατετέθη το βράδυ της Παρασκευής στο άρθρο 380 του πολυνομοσχεδίου από τον υπ. Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αρχικά στο πολυνομοσχέδιο ορίζονταν ρητά ότι υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες έχουν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου, των οργάνων διοίκησης των θυγατρικών του εταιρειών κλπ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα μέλη της Διοίκησης του ΤΧΣ. Ωστόσο, με την νέα προσθήκη προβλέπεται εξαίρεση ειδικά για τα στελέχη του ΤΧΣ. «Στην παρ. 15 του άρθρου 380 η φράση “των άμεσων θυγατρικών της” αντικαθίσταται με τη φράση “των άμεσων θυγατρικών της πλην του ΤΧΣ”».






Το ζήτημα ανέδειξε λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης στην Ολομέλεια, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι την ώρα που «χτυπά» τους δικαστές για να έχουν δημόσια Πόθεν Έσχες, προωθεί ρύθμιση εξαίρεσης των μελών του ΤΧΣ. «Είναι ντροπή για το Κοινοβούλιο», κατέληξε.

«Λίγο πριν κλείσει η συνεδρίαση , ο κ Τσακαλώτος με νομοτεχνική βελτίωση εξαιρεί τα μέλη του ΤΧΣ απο την υποβολή δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Έχουν κάτι να φοβηθούν κ τους καλύπτει η κυβέρνηση; ΝΤΡΟΠΗ!» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.



πηγη: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates