.

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΑΓΟΥΔΗΜΟ !!!

ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
Θέμα χρόνου να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης μετά την απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για φοροδιαφυγή και ανακριβή απόδοση ΦΠΑ.




Στα 80 του χρόνια θα πρέπει να αλλάξει ριζικά την εμφάνισή του για να περνάει απαρατηρήρητος από την Ιντερπόλ ο μυθικός εφοπλιστής Μάκης Αγούδημος.Κι αυτό γιατί το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για φοροδιαφυγή και ανακριβή απόδοση ΦΠΑ. Είναι θέμα χρόνου να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητηθεί η συνδρομή των ελβετικών αρχών για να προχωρήσει η διαδικασία σύλληψης του Γεράσιμου Αγούδημου.

O εφοπλιστής Μάκης Αγούδημος απολαμβάνει τον πρωινό espresso του με θέα στην πανέμορφη λίμνη του Lugano της Ελβετίας. Το διαμέρισμά του βρίσκεται στο συγκρότημα Lidorama Park στην via Riva Paradiso και σήμερα το πρωί ξημέρωσε μια ιδιαιτέρως ευχάριστη μέρα για τον ίδιο. Οπως μας πληροφορεί ο Δημήτρης Δελεβέγκος στο ρεπορτάζ στο Capital.gr η απεργία των συμβολαιογράφων πάγωσε προσωρινά την διαδικασία με την οποία επρόκειτο να βγουν σε πλειστηριασμό ορισμένα από τα πλέον εμβληματικά ακίνητα της, άλλοτε, κραταιάς εφοπλιστικής οικογένειας.


Πρόκειται για τριώροφο κτήριο με δύο υπόγεια -χώρους στάθμευσης, που βρίσκεται σε οικόπεδο 1,1 στρέμματος, στη Γλυφάδα που θα εκπλειστηριαζόταν για χρέη 4,4 εκατ. ευρώ και σε τιμή πρώτης προσφοράς 3,5 εκατ. ευρώ. Το ισόγειο αποτελείται από τρία καταστήματα εμβαδού από 110 τ.μ. έως 150 τ.μ., στον πρώτο όροφο βρίσκεται σχολή εκμάθησης γιόγκα, ενώ στο δεύτερο και τρίτο επίπεδο υπάρχουν οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτηρίου. Η ψιλή κυριότητα του κτηρίου ανήκει στην Αλκμήνη Αγούδημου, την κόρη του Γεράσιμου και της Ανθής-Μαρίνας (Ροδάνθη) Αγούδημου, ενώ η επικαρπία ανήκει στην τελευταία, δηλαδή στη σύζυγό του. 

Επίσης, θα εκπλειστηριαζόταν οικόπεδο ενός στρέμματος με κτίσματα στην περιοχή των Καλυβίων, αλλά και βίλα 750 τ.μ. σε οικόπεδο 620 τ.μ. στο Παλαιό Φάληρο. Το τελευταίο, που είχε βγει και το 2014 στο σφυρί με τιμή πρώτης προσφοράς 1,4 εκατομμυρίων ευρώ, συνδέεται με χρέη άνω των 400 χιλιάδων ευρώ. Πλέον, η αναθεωρημένη τιμή πρώτης εκκίνησης είναι λίγο παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ. 

Τα χρέη ύψους 20 εκατ. ευρώ που είχε συσσωρεύσει προς τις εταιρείες πετρελαιοειδών για προμήθεια καυσίμων, εταιρείες επισκευών, αλλά και προς τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) η GA Ferries κατέστησαν μονόδρομο την επιβολή λουκέτου στη ναυτιλιακή το 2009. Έως τότε ο Αγούδημος θεωρούνταν ως ο μοναδικός παραδοσιακός εφοπλιστής της ακτοπλοΐας που κατάφερνε να παραμένει στο χώρο για δύο συνεχόμενες δεκαετίες, σε μία περίοδο που ο κλάδος είχε κλονιστεί από την αυτοκτονία του Παντελή Σφηνιά και τα λουκέτα του Π. Παναγόπουλου και του Γ. Στρίντζη. 

Ωστόσο, την αρχή του τέλους της ναυτιλιακής αυτοκρατορίας Αγούδημου σήμαναν οι κατασχέσεις των πλοίων-συνολικά η GA Ferries διέθετε οκτώ- και η απώλεια των δρομολογίων στις άγονες γραμμές.

Λίγο πριν από το τέλος του 2012, ο Γεράσιμος Αγούδημος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή και με χρηματική εγγύηση ύψους 15.000 ευρώ για τις οφειλές του προς το ΝΑΤ (Ταμείο Ναυτικών), οι οποίες ανέρχονταν σε 70.000 ευρώ.
Πάντως, ο Γεράσιμος Αγούδημος μαζί με την οικογένειά του, εδώ και πολλά χρόνια, έχει μετακομίσει στο Λουγκάνο της Ελβετίας, στην περιοχή Paradiso, αφότου, πρώτα-το 2010- πούλησε την υπερπολυτελή βίλα στην περιοχή “Γαλάζια Ακτή” του Λαγονησίου σε τίμημα που ξεπερνούσε τα 15 εκατ. ευρώ. 

Ο Φρίξος Δρακοντίδης διέσχισε για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος την Riva Paradiso και… προσπερνώντας το παραλίμνιο και ακριβό Grand Hotel Eden, πέφτεις πάνω στο συγκρότημα Lidorama Park, το δημιούργημα του Sergio Mantegazza, 6ου πλουσιότερου άνδρα της Ελβετίας, το όνομα του οποίου βρίσκεται στην 336η θέση με τους πλουσιότερους του κόσμου της λίστας Forbes και με περιουσία που εκτιμάται στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια.




Δίπλα ακριβώς στο συγκρότημα του 87χρονου αειθαλή επιχειρηματία και στο νούμερο 28 της οδού Riva Paradiso είναι το κτίριο, σε διαμέρισμα του οποίου διαμένει ο άλλοτε άρχοντας των άγονων γραμμών κ. Γεράσιμος Αγούδημος.

Το Λουγκάνο είναι η μεγαλύτερη ιταλόφωνη πόλη στο καντόνι Τιτσίνο στη νότια Ελβετία. Ένας επίγειος παράδεισος για χοντρά πορτοφόλια, οι κάτοχοι των οποίων επιδιώκουν να μένουν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Στη Riva Paradiso, όπου βρίσκεται το διαμέρισμα του εφοπλιστή, ανάλογα σπίτια νοικιάζονται για 5.000 ελβετικά φράγκα το μήνα (4.150,66 ευρώ). Η γειτονιά των πλουσίων με τις μονοκατοικίες των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ είναι στην αντίπερα όχθη της λίμνης.





Στο κτίριο με το νούμερο 28 το όνομα του εφοπλιστή αναγράφεται με λατινικούς χαρακτήρες“AGOUDIMOS” στο κουδούνι της κεντρικής εισόδου. Σπάνια όμως θα πετύχεις τον ίδιο, που φροντίζει να μην απαντά ούτε στα τηλέφωνα.





Τις περισσότερες ώρες της μέρας προτιμά να τις περνάει εντός του πολυτελούς διαμερίσματος του. 

Κάποιοι, ωστόσο, λένε ότι τον έχουν δει μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας του στην παλιά πόλη με τα γραφικά δρομάκια, αλλά και κατά μήκος της λίμνης όπου υπάρχει ένας πλατύς δρόμος, ιδανικός για απολαυστικό περίπατο. Το μόνο βέβαιο είναι, λένε πρώην συνεργάτες του, ότι πολύ δύσκολα θα επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates