.

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΕΡΕΥΝΑ ΙΟΒΕ: ΤΟ 65% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΛΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ !!!

ΑΠΙΘΑΝΟ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ 77% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ
Aπαισιοδοξία και ζοφερό τοπίο στις καταναλωτικές συνήθειες και στην καθημερινότητα των Ελλήνων καταναλωτών καταδεικνύει η έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ για τον Νοέμβριο με το 65% των πολιτών να αποκαλύπτει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα».




Σε αρνητικό έδαφος κινούνται και οι υπόλοιποι δείκτες της οικιακής οικονομίας, κάτι που φανερώνει ότι η κρίση καλά... κρατεί ακόμα και οκτώ χρόνια μετά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι καταγράφεται αισθητή μείωση και του ποσοστού που αποταμιεύει, καθώς το 77% των Ελλήνων θεωρεί καθόλου πιθανό το ενδεχόμενο το να κρατήσει κάποια χρήματα από το μισθό ή τη σύνταξή του, χωρίς να τα ξοδέψει, τους επόμενους 12 μήνες.




Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι το διάγραμμα της έρευνας:






Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό των καταναλωτών που δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα» αυξάνεται τον Νοέμβριο στο 65%, ενώ παραμένει στο 13% το ποσοστό όσων αναφέρουν ότι αντλούν από τις αποταμιεύσεις τους.

Την ίδια στιγμή, οι καταναλωτές που δηλώνουν ότι αποταμιεύουν λίγο ή πολύ μειώνονται στο 9% (από 12%) του συνόλου.

Παράλληλα, σχεδόν οι μισοί πολίτες (48%) αποκαλύπτουν την... ελάχιστη πρόθεσή τους να καταναλώσουν τους επόμενους μήνες, ενώ σε σχέση με την εξέλιξη των τιμών πάνω από 60% θεωρούν είτε ότι θα μείνουν αμετάβλητες, είτε ότι θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Έλληνες και όσον αφορά την ανεργία, καθώς το 60% θεωρεί ότι θα αυξηθεί αισθητά τους επόμενους μήνες.

Ένα θετικό, ωστόσο, στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα είναι ότι έχουν μειωθεί ελάχιστα οι πολίτες που έχουν... χρεωθεί με δάνεια, καθώς σύμφωνα με την έρευνα το ποσοστό αυτό έχει ελαττωθεί από το 15% στο 13%.



Ολόκληρη η έρευνα του ΙΟΒΕ εδώ.


πηγη: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates