.

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΒΡΗΚΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ !!!

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ
Η Εισαγγελία Διαφθοράς εντόπισε έναν από τους τρεις λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου στην UBS στη Λίστα Μπόργιανς !!!


Χρήµατα του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου βρέθηκαν και στη «λίστα Μπόργιανς». Σύµφωνα µε αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και της Γιάννας Παπαδάκου, η νέα ηγεσία της Εισαγγελίας κατά της ∆ιαφθοράς, µε επικεφαλής την κυρία Ελένη Τουλουπάκη, µε τη βοήθεια έµπειρων εισαγγελέων που την πλαισιώνουν, εντόπισε ότι ένας από τους τρεις λογαριασµούς του πρώην υπουργού στην τράπεζα UBS εµπεριέχεται στη λίστα που έδωσε στις ελληνικές Αρχές ο υπουργός Οικονοµικών της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Μπόργιανς

Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, στον λογαριασµό αυτόν του πρώην υπουργού δικαιούχοι εµφανίζονται και µέλη της οικογένειάς του, ενώ έχει εντοπιστεί κατάθεση ποσού πάνω από 3 εκατοµµύρια ευρώ, το οποίο βεβαίως δεν έχει καν δηλωθεί στις ελληνικές φορολογικές Αρχές.

Το ποσό αυτό είναι παράλληλη κατάθεση µε το άλλο ποσό του 1,1 εκατοµµυρίων ευρώ που υπήρχε στη «λίστα Λαγκάρντ».
Ετσι, το αίτηµα δικαστικής συνδροµής που έχει απευθύνει η Εισαγγελία κατά της ∆ιαφθοράς στην ελβετική Εισαγγελία αποκτά νέα διάσταση και νοµικοί κύκλοι έκριναν ότι το εύρηµα αυτό «φέρνει πιο κοντά» στην υπόθεση του πρώην υπουργού την κατηγορία του ξεπλύµατος «βρώµικου» χρήµατος.

Οι ελβετικές Αρχές γνωστοποίησαν την ύπαρξη των τριών λογαριασµών του πρώην υπουργού στην ελληνική Εισαγγελία κατά της ∆ιαφθοράς τον περασµένο Φεβρουάριο. Η έλλειψη συνεργασίας, όµως, τότε µε την Οικονοµική Εισαγγελία που κατείχε τη λίστα δεν απέδωσε τα δέοντα αποτελέσµατα, αφού κανένας δεν σκέφτηκε να κάνει τη σύγκριση µεταξύ των αριθµών λογαριασµών που εντοπίστηκαν από τους Ελβετούς στη UBS και των πολύτιµων κωδικών που είχαν παραδοθεί από τον Μπόργιανς.


πηγη: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates