.

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΕΙΧΕ...OFFSHORE ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ !!!

ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Ενώ σύμφωνα με τα ΜΜΕ επιχείρησε να παρακωλύσει έρευνες για οικονομικά σκάνδαλα σε βάρος στελεχών του κυβερνώντος κόμματος !!!!


Ο εισαγγελέας Διαφθοράς στην Ισπανία παραιτήθηκε, έπειτα από την αποκάλυψη ότι διατηρούσε μερίδιο σε offshore εταιρεία του Παναμά. επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς στην Ισπανία, Μανουέλ Μόιξ, υπέβαλε σήμερα(σ.σ χθες) την παραίτησή του, επικαλούμενος επίσημα προσωπικούς λόγους, ωστόσο η αντιπολίτευση αξίωνε την απομάκρυνσή του από καιρό.

Ο Μόιξ, που πρόσκειται στο Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι έχει παραδεχθεί ότι ήταν ιδιοκτήτης στον Παναμά μεριδίου σε offshore εταιρεία, και ήδη από τον διορισμό του τον Φεβρουάριο κατηγορήθηκε συχνά ότι τοποθετήθηκε στη θέση αυτή από την κυβέρνηση Ραχόι με στόχο να παρεμβαίνει στις «ευαίσθητες» υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται μέλη του κόμματος.

Επιπλέον, αρκετά ΜΜΕ τον κατηγορούν ότι επιχείρησε να παρακωλύσει την εξέλιξη ερευνών σε βάρος στελεχών του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, τα οποία έχουν κατηγορηθεί για οικονομικά σκάνδαλα.

Επίσης, πολλοί είχαν εκφράσει την απορία γιατί διορίστηκε ο Μόιξ στη θέση αυτή στην Εισαγγελία Διαφθοράς, όταν δεν είχε καμία εμπειρία στον τομέα αυτό.

Το Συνδικάτο των Εισαγγελέων είχε ήδη εκδώσει ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι η Ισπανία δεν μπορεί να έχει έναν εισαγγελέα κατά της διαφθοράς «που συνεχώς τίθεται υπό αμφισβήτηση» και «του οποίου η προσωπική πορεία απέχει πολύ από το να είναι υποδειγματική».

Να σημειωθεί ότι πριν από ένα χρόνο ο τότε υπουργός Βιομηχανίας, Χοσέ Μανουέλ Σορία είχε αναγκαστεί σε παραίτηση, διότι είχε πει ψέματα για τη σχέση του με offshore εταιρείες στις Μπαχάμες και τις νήσους Τζέρσεϊ.

Ο Μανουέλ Μόιξ υποστηρίζει ότι το 25% της offshore εταιρείας πέρασε στην ιδιοκτησία του μετά τον θάνατο του πατέρα του και ο ίδιος έως τότε δεν γνώριζε την ύπαρξή της.

Ωστόσο, η διαδικτυακή εφημερίδα Infolibre αποκάλυψε ότι ο παραιτηθείς εισαγγελέας εκτός από ποσοστό στην εταιρεία, είναι ιδιοκτήτης μιας οικίας η αξία της οποίας εκτιμάται σε τουλάχιστον 500.000 ευρώ.

«Το σπίτι αυτό ανήκει σε μια εταιρεία του Παναμά την οποία κληρονόμησαν μετά τον θάνατο του πατέρα μου τα τέσσερα παιδιά του» υποστήριξε ο Μόιξ.

«Δεν είμαι ιδιοκτήτης καμίας εταιρείας προκειμένου να δραστηριοποιούμαι στο εξωτερικό (…) και να φοροδιαφεύγω, όμως αντιθέτως μιας ανενεργής εταιρείας την οποία έχω δηλώσει» στις φορολογικές αρχές της Ισπανίας, επέμεινε.

Την παραίτηση Μόιξ επιβεβαίωσε ο γενικός εισαγγελέας Χοσέ Μανουέλ Μάθα, που είπε ότι εξακολουθεί να στηρίζει τον πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς, λέγοντας ότι δεν έκανε τίποτα «το παράτυπο ούτε παράνομο» και ότι η συμμετοχή σε offshore εταιρεία «δεν είναι ασύμβατη» με τη θέση του εισαγγελέα.


πηγη: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates