.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΔΡΑΜΜΑΤΟΣ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΤΟ 2009 ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΗΤΑΝ 250 ΔΙΣ
Χρειάστηκαν μέχρι σήμερα 3 ολόκληρα Μνημόνια, για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν τα 130 εκ των 250 Δις των καταθέσεων, που έφυγαν με αναλήψεις και εμβάσματα από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα !!!



Με τη μέχρι σήμερα εμπειρία της λάθος συνταγής αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης - που τραπεζίτες, κυβερνήσεις, δανειστές και καθηγητές, αρνούνται μετά μανίας να την ονομάσουν τραπεζική - είναι αυτονόητο ότι θα χρειαστούν άλλα τόσα Μνημόνια για να διασφαλιστεί η εξυπηρέτηση και των υπολοίπων 120 Δις των καταθέσεων που απέμειναν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Έτσι λοιπόν, συνεχίζοντας τη λανθασμένη νομισματική πολιτική που μας υπαγορεύουν τα Μνημόνια, η απάντηση στο ερώτημα της REAL MONEY είναι αυτονόητη : 

Αν δεν υπάρξουν και επόμενα Μνημόνια, ο κίνδυνος για το κούρεμα των καταθέσεων όχι μόνον υπάρχει, αλλά είναι νομοτελειακά μόνο θέμα χρόνου να επέλθει !!!

Εκτός και αν, επιτέλους, το σύστημα της πολιτικής και χρηματοοικονομικής εξουσίας σοβαρευτεί και, αντί να αγοράζει χρόνο, μεταθέτοντας το σκάσιμο της φούσκας στον κάθε αφελή ή επιτήδειο επόμενο, αποφασίσει να κοιτάξει το πρόβλημα κατάματα και τολμήσει να το ομολογήσει και να το εξηγήσει, εντός και εκτός των ελληνικών τειχών, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη και το κόστος του κοψίματος του γόρδιου τραπεζικού δεσμού, που κρατά την Ελλάδα δεμένη στα Μνημόνια από τον Μάιο του 2010.

Όλοι όσοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, γνωρίζουμε καλά ότι το 1ο Μνημόνιο εφευρέθηκε για να σωθεί το ψιλικατζίδικο του κυρ' Μιχάλη, που έγινε σούπερ μάρκετ με τα δανεικά των Μνημονίων, με τα οποία χρεώθηκαν τα συνήθη ύποπτα - πλην όμως αφελή - υποζύγια.

Οι Έλληνες !!! 




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates