.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ: ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ !!!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Νίκος Νικολόπουλος: Μην τολμήσετε να κάψετε το υλικό της Εξεταστικής Επιτροπής !!!



Η… ιδέα να παραδοθεί στην πυρά το αποδεικτικό υλικό των θαλασσοδανείων που πήραν κόμματα και ΜΜΕ, με βάση το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, εξόργισε τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος αμέσως κατέθεσε ερώτηση προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής επισημαίνει ότι είναι καθήκον της πολιτείας να διαφυλάξει το υλικό για να έχουν πρόσβαση οι Εισαγγελείς όταν χρεωθούν τις ποινικές δικογραφίες που είναι πιθανό ότι θα προκύψουν λίαν συντόμως. Εν προκειμένω, ο Νίκος Νικολόπουλος εκφράζει τον φόβο ότι αν καεί το υλικό, οι Εισαγγελείς θα είναι αναγκασμένοι να ζητούν τα σχετικά έγγραφα από τις τράπεζες και την Τ.τ.Ε., που είναι βέβαιο ότι θα σφυρίζουν αδιάφορα- όπως, άλλωστε, έχουν κάνει στο παρελθόν- επικαλούμενες ακόμη και το απόρρητο, όπως έγινε και στην περίπτωση της Εισαγγελικής Έρευνας για το Τ+3 και τα CD’s όπου οι Τράπεζες μετά από 6 χρόνια αρνούνται να παραδώσουν στοιχεία και έγγραφα!

Εξ’ άλλου, ο Αχαιός βουλευτής τονίζει με έμφαση ότι: «το υλικό που έφθασε στα χέρια των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής αποδεικνύει την ύπαρξη μιας εγκληματικής οργάνωσης που ονομάσθηκε «τρίγωνο της διαπλοκής» , όπου όλοι άρπαζαν μέσω δανείων εκατομμύρια και με τα προσκομισθέντα έγγραφα πρέπει γρήγορα να απαγγελθούν τα κατηγορητήρια και να επιστραφούν πίσω τα χρήματα που έβαλε το δημόσιο για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών.

Εάν καταστραφούν τα πειστήρια των εγκλημάτων, τότε θα συνεχισθεί η λειτουργία του «τριγώνου της διαπλοκής», καθώς οι πρακτικές θα θεωρούνται προφανώς «επιτυχημένες» και χωρίς τιμωρία.

Εάν επιτρέψετε την καύση, τότε κάποιοι, όχι αδίκως, θα ομιλούν όχι για «τρίγωνο», αλλά για «τετράγωνο» της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Γνωρίζετε ασφαλώς κ. Πρωθυπουργέ ότι η χρονίζουσα, πρακτική με τις πολλές αδιαφανείς πλευρές είχε σαν αποτέλεσμα να πληγεί ο τραπεζικός πυλώνας αφού η αθρόα δανειοδότηση σε κόμματα και μιντιακά συγκροτήματα, βύθισε ακόμα περισσότερο το παθητικό των πιστωτικών ιδρυμάτων…»

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος προχωράει σε μία… προειδοποίηση και μία προτροπή προς τον Πρωθυπουργό:

«Εάν επιτρέψετε, ως επικεφαλής της Κυβέρνησης και της πλειοψηφίας, την καταστροφή των φακέλων τότε θα ομολογήσετε ότι δίνετε αμνηστία στις υπαρκτές ευθύνες των διοικήσεων των τραπεζών και των υπευθύνων των κομμάτων και θα κλείσετε το μάτι ώστε ποτέ να μην εξοφλήσουν τα δάνειά τους.

Δεν πρέπει να γίνετε συνεργός. Πρέπει οι φάκελοι να παραμένουν στο Κοινοβούλιο ώστε να θυμίζουν ανεξίτηλα όσα πρέπει να εγγραφούν στην συλλογική κοινωνική και πολιτική συνείδηση, αλλά και στη νομική και θεσμική μνήμη.

Επομένως ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση πρέπει να δώσετε εντολή να κινηθεί ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης».

Τα ερωτήματα που απευθύνει ο Νίκος Νικολόπουλος στον Πρωθυπουργό είναι τα ακόλουθα:

- Θα δώσετε εντολή να καταστραφούν τα τεκμήρια που στέλνουν ολοταχώς στον Εισαγγελέα τα μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης», που χορηγούσε δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, και ζημίωσε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το δημόσιο;

- Θα δώσετε εντολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης να στείλει όλο το υλικό, που φυλάσσεται στην αίθουσα 162 της Βουλής των Ελλήνων, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου;

- Θα δώσετε εντολή να γίνει ερεύνα για τυχόν δανειοδοτήσεις προς ΜΜΕ από θυγατρικές ή καταστήματα Ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό που πιθανόν δεν συμπεριλήφθηκαν στα υποβληθέντα στην εξεταστική επιτροπή στοιχεία;

- Απαντήστε εάν αληθεύει ότι ήδη με εντολή της Προέδρου και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου εζητήθη από τον Πρόεδρο της Βουλής να αποσταλεί όλο το υλικό που φυλάσσεται στην αίθουσα 162 της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates