.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ !!!

ΣΤΑΔΙΑΚΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, με απόφασή του παρατείνει μέχρι τις 30 Ιουνίου, τις εργασίες της αρμόδιας ομάδας εργασίας που έχει συγκροτηθεί στο υπουργείο για την υιοθέτηση του ηλεκτρονικού παραβόλου !!!



Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «η εν λόγω παράταση σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με αναστολή εφαρμογής του ηλεκτρονικού παραβόλου, αλλά αντίθετα με την επέκταση της χρήσης του».

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ήδη από τις 22 Ιανουαρίου, τα τέλη, τα παράβολα καθώς και τα δικαστικά έξοδα που επιβάλλονται στην πολιτική, διοικητική και ποινική δικαιοσύνη εντάσσονται προοδευτικά στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Όπως τονίζει το υπουργείο, το ηλεκτρονικό παράβολο αντικαθιστά σταδιακά την έντυπη μορφή παραβόλου και των σχετικών αποδεικτικών είσπραξης με στόχο να συμβάλει στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και στην ουσιαστική προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Δημόσιο και στους συνεργαζόμενους με αυτό φορείς.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι για τη διευκόλυνση του κοινού διατίθεται εγχειρίδιο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου και έκδοση κωδικού πληρωμής του.

Εδώ θα βρείτε αναλυτικά τα στάδια της διαδικασίας.



πηγη: directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates