.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ 50 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΔΙΣ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Ήδη πάνω από 9 δις ευρώ κόκκινα δάνεια έχουν πουλήσει από το 2014 και μετά οι ιταλικές τράπεζες !!!




Οι τράπεζες της Ιταλίας προσπαθούν να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων σε μια προσπάθεια να καθαρίσουν τους ισολογισμούς τους από τα τεράστια χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Το πρόβλημα των ιταλικών τραπεζών είναι ότι εξακολουθούν να έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους τα πιο τοξικά δάνεια ονομαστικής αξίας περίπου 200 δισ. ευρώ, τα οποία οι δανειολήπτες θεωρούν ότι δεν θα μπορέσουν να αποπληρώσουν. Πρόκειται για αύξηση του ποσού αυτού κατά σχεδόν 10% σε σύγκριση με το 2014, καθώς όλο και περισσότεροι κάτοχοι ακινήτων δηλώνουν αδυναμία αποπληρωμής. Τα συνολικά κόκκινα δάνεια στους ισολογισμούς των ιταλικών τραπεζών έχουν ονομαστική αξία πάνω από 320 δισ. ευρώ.

Πέρυσι οι ιταλικές τράπεζες κατάφεραν να πουλήσουν κόκκινα στεγαστικά δάνεια με υποθήκες ακινήτων συνολικής αξίας 1,4 δισ. ευρώ. Επίσης κατόρθωσαν να πουλήσουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια με ή χωρίς εξασφαλίσεις συνολικής αξίας 6,7 δισ. ευρώ. Το 2014 το ποσό αυτό δεν είχε ξεπεράσει τα 1,8 δισ. ευρώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της PricewaterhouseCoopers που επικαλείται η «Wall Street Journal». Η PcC εκτιμά ότι οι ιταλικές τράπεζες θα πουλήσουν φέτος κόκκινα δάνεια αξίας τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.

Οι ιταλικές τράπεζες έχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους. Στελέχη της αγοράς μάλιστα λένε ότι αρκετά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επιδιώκουν να πουλήσουν πακέτα κόκκινων δανείων σε υψηλότερη τιμή από αυτή που θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν αγοραστές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις η διαδικασία μπορεί να καθυστερήσει ή ακόμη και να αποτύχει.


πηγη: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates