.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΣΤΙΜΑ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Πρόστιμα, συνολικού ύψους 1,053 εκατ. ευρώ, επέβαλε η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε οκτώ εταιρείες συμφερόντων των αδελφών Χόντου, λόγω της ύπαρξης καρτέλ στην αγορά των καλλυντικών προϊόντων !!!





Η απόφαση αφορά τις εξής εταιρείες:

  • Hondo Center AEE πολυκαταστήματα
  • ATHNH Χόντου ΑΕΕ
  • Χόντος Πολυκαταστήματα Α.Ε. & Β.Ε
  • Θερμαϊκός Είδη Πολυκαταστήματος Α.Ε. & Β.Ε.
  • Answer ΑΕΕ Καλλυντικών, Τουριστικών Ειδών και Ειδών Νεωτερισμού
  • Step ΑΕΕ Καλλυντικών
  • Makaldi ΑΕΕ Ειδών Πολυκαταστήματος
  • Αφού Σ. Χόντου Καλλυντικά ΑΒΕΕ

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Επιτροπής Ανταγωνισμού, οι παραπάνω εταιρείες συμμετείχαν σε οριζόντια συμφωνία, με αντικείμενο τον καθορισμό των τιμών λιανικής πώλησης των προϊόντων τους, κατά παράβαση των εθνικών και ενωσιακών κανόνων περί ανταγωνισμού.

Χάρη στην ανεπιφύλακτη αποδοχή και της συμμετοχής τους στην αποδιδόμενη παράβαση, η οποία αφορούσε την περίοδο Ιουνίου 2003 - Ιουνίου 2006, η Επιτροπή αποφάσισε τη μείωση των προστίμων κατά 15%.

Η απόφαση εκδόθηκε κατά την ως άνω απλοποιημένη διαδικασία, κατόπιν σχετικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος και συνακόλουθης οριστικής δήλωσης των εμπλεκόμενων εταιριών για την υπαγωγή τους στη διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτό, οι ως άνω εταιρίες αποδέχθηκαν ανεπιφύλακτα τη συμμετοχή τους στην αποδιδόμενη παράβαση, με περιεχόμενο τον εξ αντικειμένου περιορισμό του ανταγωνισμού, κατά την περίοδο Ιουνίου 2003 – Ιουνίου 2006 και για τη συνεργασία και παραδοχή τους αυτή, η Ε.Α. μείωσε τα επιβαλλόμενα πρόστιμα για κάθε εμπλεκόμενη εταιρία κατά 15%, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Πρόκειται για την πρώτη απόφαση που εκδίδει η Ε.Α. σύμφωνα με τη νέα Διαδικασία Διευθέτησης Διαφορών (ανάλογη της διαδικασίας settlement που εφαρμόζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για οριζόντιες συμπράξεις καρτελικού χαρακτήρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο).


πηγη: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates