.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΓΓΔΕ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙΚΟΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ !!!

ΣΥΜΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ 201.740 ΥΠΕΡΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ 141.161 ΑΦΜ
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, σε όλες τις ΔΟΥ μαζική διενέργεια συμψηφισμού με ανοιχτές αρρύθμιστες οφειλές !!!




Σε πολλές περιπτώσεις προέκυπταν ποσά «υπερείσπραξης», δηλαδή ποσά που έχουν πληρωθεί παραπάνω από τα οφειλόμενα σε συγκεκριμένη οφειλή και ο φορολογούμενος ήταν υποχρεωμένος να στηθεί στην «ουρά» στην αρμόδια ΔΟΥ και να τα συμψηφίσει με άλλες οφειλές, ληξιπρόθεσμες ή μη.

Αυτό το φαινόμενο εντάθηκε πέρυσι με τα capital contols. Είναι χαρακτηριστικό πως στη διαδικασία που έτρεξε προχθές η ΓΓΔΕ καταγράφηκε υπερείσπραξη ύψους 24.000 ευρώ!

Ειδικότερα, συμψηφίστηκαν 201.740 υπερεισπράξεις, που αφορούν σε 141.161 Α.Φ.Μ. και σε συμψηφιζόμενο ποσό 8,73 εκατομμύρια ευρώ.

Στους ενδιαφερόμενους πολίτες θα αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ώστε μέσω της εφαρμογής "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση" του TAXISnet να ενημερωθούν για το νέο και μειωμένο ποσό της οφειλής τους.

Η ΓΓΔΕ με διαρκή στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη και στην κατεύθυνση μείωσης του διοικητικού κόστους και εξοικονόμησης ανθρώπινων πόρων, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε περισσότερες περιπτώσεις συμψηφισμών με κεντρική επεξεργασία.

Με νέα εφαρμογή που επεξεργάζεται η ΓΓΔΕ πολύ σύντομα θα υπάρχει η δυνατότητα στον φορολογούμενο να βλέπει από το προσωπικό του λογαριασμό τις υπερεισπράξεις και να τις συμψηφίζει αποφεύγοντας να στηθεί στην «ουρά» στην ΔΟΥ.


πηγη: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates