.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΕΚΡΗΞΗ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ
Με τις ακάλυπτες επιταγές να έχουν πνίξει την αγορά τον Ιούλιο, οι μαύρες λίστες του Τειρεσία μεγαλώνουν καθημερινά με επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους !!!


















Παράγοντες της αγοράς και τραπεζικά στελέχη «σηκώνουν τα χέρια ψηλά» με την έκρηξη των ακάλυπτων επιταγών στην αγορά με μηνιαία μεταβολή κατά 317%. Από τα 48εκ.€ τον Ιούνιο στα 199,5 εκ.€ τον Ιούλιο, σε σύνολο 359 εκ.€ το 7μηνο του 2016.

Σύμφωνα με στελέχη της επιχειρηματικής κοινότητας, ο Ιούλιος είναι μήνας με αυξημένες υποχρεώσεις νοικοκυριών κι επιχειρήσεων, λόγω της έναρξης εξόφλησης των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος, εισφοράς αλληλεγγύης, τέλους επιτηδεύματος και φόρου πολυτελείας.

Έτσι, λόγω της έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και ειδικά οι μικρομεσαίες, δεν είναι αυξημένα μόνο τα τεμάχια των επιταγών που σφραγίστηκαν τον Ιούλιο, αλλά κυρίως τα ποσά στα οποία αντιστοιχούσαν, καθώς πρόκειται για τετραπλάσια «φεσια» σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Αυτή η έκρηξη αποτυπώνει την αδιέξοδη κατάσταση στην αγορά και την αδυναμία να ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις στις υποχρεώσεις τους.

Τι ζητούν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες

«Ο Έλληνας μικρομεσαίος δεν θέλει να χρωστάει, δεν θέλει να παραιτηθεί αμαχητί των υποχρεώσεων του, αλλά να του δοθεί η 2η ευκαιρία για να το παλέψει» , δηλώνει στην fmvoice.gr ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης και συμπληρώνει «Η ΕΣΕΕ έχει θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα δύο σημαντικά αιτήματα σε σχέση με το Υπουργείο Οικονομικών. Το πρώτο αφορά στη θεσμοθέτηση και λειτουργία του ακατάσχετου «τροφοδότη λογαριασμού» δημοσίου και λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης, ενώ το δεύτερο μια βελτιωμένη έκδοση της «βοήθειας» των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Δυστυχώς, οι θεσμοί προβάλλουν ατεκμηρίωτες και ανυπόστατες δικαιολογίες, ενώ δεν φαίνεται να έχουν την πρόθεση να εγκαταλείψουν την αυστηρά τιμωρητική στάση τους, ώστε να αντιληφθούν την αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής τους.

Οι δανειστές εάν πράγματι δεν θέλουν να βγάλουν από τα πόδια τους τους μικρούς και να εξαγοράσουν μέσω Τραπεζών τις μεγάλες επιχειρήσεις, οφείλουν να αποδεχθούν, ότι στα 15 δικά τους προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου και οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν τουλάχιστον το δικαίωμα σε 2 προαπαιτούμενα για να πληρώσουν αυτά που οφείλουν, αντί να χρεοκοπήσουν. Είναι λοιπόν αυτονόητο και θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι δανειστές ότι οι σημερινές εξαιρετικά ευμετάβλητες συνθήκες στην αγορά και η υπερφορολόγηση, δεν είναι αντίστοιχες με οικονομικές δυνατότητες των επιχειρήσεων».


πηγη: fmvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates