.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

ΟΜΟΛΟΓΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΘΑ ΕΚΔΩΣΕΙ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ !!!

ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ 500.000.000.000 ΔΟΛΑΡΙΑ
Ομόλογα τριετούς διάρκειας και συνολικής αξίας έως 3 δισ. δολ., τα οποία θα έχουν μηδενικό επιτόκιο και ομόλογα αξίας έως 5 δισ. δολ. που θα λήγουν το 2023 και θα έχουν επιτόκιο 1% θα εκδώσει η Αργεντινή και θα προσφέρονται μόνο σε φοροφυγάδες με αδήλωτα εισοδήματα στο εξωτερικό !!!

















Σε ένα εγχείρημα που ομοιάζει με αυτά που κατά καιρούς έχουν σχεδιάσει οι ελληνικές αρχές η κυβέρνηση της Αργεντινης προσπαθεί να πείσει τους κατοίκους της χώρας με κρυμμένα κεφάλαια στο εξωτερικό να τα ξαναφέρουν πίσω προσφέροντας τους φορολογικά κίνητρα.

Συγκεκριμένα η Αργεντινή σχεδιάζει να πουλήσει κρατικά ομόλογα αξίας έως 8 δισ. δολαρίων με μηδενικό επιτόκιο σε όσους έχουν κρύψει κεφάλαια στο εξωτερικό και θέλουν τώρα να τα φέρουν πίσω στη χώρα.

Η Αργεντινή θα εκδώσει ομόλογα τριετούς διάρκειας και συνολικής αξίας έως 3 δισ. δολ., τα οποία θα έχουν μηδενικό επιτόκιο. Επίσης θα εκδώσει ομόλογα αξίας έως 5 δισ. δολ. που θα λήγουν το 2023 και θα έχουν επιτόκιο 1%. Και οι δύο κατηγορίες ομολόγων θα προσφέρονται μόνο σε φοροφυγάδες με αδήλωτα εισοδήματα στο εξωτερικό, σύμφωνα με κρατικές πηγές. Τα ομόλογα θα πωλούνται απευθείας στους ενδιαφερομένους μέσω των αρμόδιων κρατικών Αρχών.

Τα τριετή ομόλογα δεν θα μπορεί να πουληθούν στη δευτερογενή αγορά πριν από τη λήξη τους. Οι αγοραστές των ομολόγων επταετούς διάρκειας θα πρέπει να τα διακρατήσουν τουλάχιστον μέχρι το 2020.

Ωστόσο η αγορά των ομολόγων δεν είναι ο μόνος τρόπος δήλωσης κρυφών κεφαλαίων. Οι κάτοικοι της Αργεντινής που θέλουν να ξαναφέρουν στη χώρα κρυμμένα κεφάλαια θα μπορούν επίσης να το κάνουν με τον παραδοσιακό τρόπο της δήλωσής τους στις Αρχές και της πληρωμής προστίμου.

Το συνολικό ποσό των αδήλωτων κεφαλαίων που έχουν οι Αργεντίνοι στο εξωτερικό εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 500 δισ. δολάρια. Τον Ιούλιο ο Μάκρι είχε πει ότι αν από αυτά τα 500 δισ. δηλωθούν τα 25 ή τα 30 δισ. δολάρια, τότε η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να καταφύγει σε άλλο διεθνή δανεισμό. Αναλυτές εκτιμούν ότι από αυτά τα αδήλωτα κεφάλαια μπορεί τελικά να δηλωθούν ακόμη περισσότερα, από 40 έως 60 δισ. δολάρια.


πηγη: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates