.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ !!!

ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ & ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΓΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε μήνυση κατά του Γιάννη Αλαφούζου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου και εξύβριση !!!



Ζητεί από τον κ. Αλαφούζο να διαψεύσει και να αποκαταστήσει «όλες τις συκοφαντίες και τα ασύστολα ψεύδη που εκτόξευσε εναντίον του, βλάπτοντας την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψή του», όπως υποστηρίζει Ο βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε μήνυση κατά του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου και εξύβριση.


Ο δικηγόρος κος Λεωνίδας Στάμος, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Το θέμα έχει να κάνει με την προσπάθεια απαξίωσης του κοινοβουλευτικού ελέγχου από έναν επιχειρηματία. Διαπιστώνουμε για ακόμα μία φορά ότι κάποιος με ιδιαίτερα αξιόλογο πατρώνυμο του επιχειρηματικού κόσμου προσπαθεί να φιμώσει τη νομοθετική εξουσία και γι αυτό το λόγο ο βουλευτής-πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ως εκπρόσωπος της νομοθετικής εξουσίας και στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ήρθε να απευθυνθεί στην έτερη εξουσία, τη δικαστική, για να προστατευθεί από τα κακώς κείμενα τα οποία βλέπουμε να διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτά της εξυβρίσεως και της συκοφαντικής δυσφημίσεως δια του τύπου, από λειτουργούς μάλιστα του ίδιου του τύπου».


Ο βουλευτής, στρέφεται κατά του επιχειρηματία επειδή την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής «ο κ. Αλαφούζος αμφισβήτησε την ευθυκρισία και το ρόλο του Νίκου Νικολόπουλου στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής, μιλώντας με προκατάληψη και χρησιμοποιώντας ειρωνικούς χαρακτηρισμούς και δυσφημιστική ορολογία».

Ακόμη, η μήνυση στρέφεται και κατά παντός άλλου εκδότη, διευθυντή σύνταξης, αρθρογράφου πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων, κατόχου-διαχειριστή-χειριστή ιστοσελίδων και ιστολογίων στο διαδίκτυο και κατόχου-διαχειριστή λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης κυρίως στο Facebook καιTwitter, που αναπαρήγαγαν τις δηλώσεις και αναφορές του επιχειρηματία, για τις οποίες τον εγκαλεί ο κ. Νικολόπουλος.

Στη μήνυση την οποία υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ότι οι εγκαλούμενοι με πρόθεση και δόλο προέβησαν και συνεχίζουν να προβαίνουν σε πράξεις και παραλείψεις που στρέφονται κατά της τιμής και της υπόληψής του και ζητεί εκτός από την ποινική τους δίωξη να ανακληθούν και να αποσυρθούν με ευθύνη του επιχειρηματία οι επίμαχες δηλώσεις και αναφορές που αναδημοσιεύτηκαν από τρίτους και αναπαρήχθησαν στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, ο κ. Νικολόπουλος με τη μήνυσή του, ζητεί από τον κ. Αλαφούζο να«διαψεύσει και να αποκαταστήσει όλες τις συκοφαντίες και τα ασύστολα ψεύδη που εκτόξευσε εναντίον μου, βλάπτοντας την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψή μου».

Ο Ν.Νικολόπουλος κατά την έλευσή του στην Εισαγγελία προέβη στην εξής δήλωση:

«Προσήλθα στην Εισαγγελία, γιατί δεν μπορώ να δεχθώ ούτε ως πολίτης ούτε ως βουλευτής ή ως πρόεδρος ενός κόμματος που στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις πήρε μέρος συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κάποιοι καναλάρχες να επιχειρούν να χρησιμοποιούν τα μέσα ενημέρωσης ως 45αρια όπλα, θέλοντας να τρομοκρατήσουν ή να εξοντώσουν εκείνους που επιμένουν, πιστοί στον όρκο, να θέλουν να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας που ζει ο ελληνικός λαός στο σκαμνί του κατηγορουμένου, μα προπαντός να γυρίσουν πίσω τα θαλασσοδάνειά τους.

Γιατί, επιτέλους, δεν μπορεί αυτό που η Εκκλησία ως ψαλμό έχει το γνωστό "πλούσιοι επτώχευσαν στην Ελλάδα των μνημονίων να μην επείνασαν" και να διάγουν προκλητικά πλουσιοπάροχα και να πίνουν στην υγειά των κορόιδων.

Η εξεταστική επιτροπή σήμερα όπως ξέρετε έχει τον κύριο Μπόμπολα, που επίσης αρνείται να πληρώσει τους εργαζόμενους, αρνείται μαζί με τους άλλους πλούσιους μετόχους του Μέγκα να βάλει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Αλλά σήμερα είμαι εδώ για τον κύριο Γιάννη Αλαφούζο, όπου έρχομαι με εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ότι, όταν θα δικαστεί η μήνυση που του καταθέτω για τα όσα είπε από το ιερό βήμα του ναού της Δημοκρατίας πως θα του μουτζουρώσει το ποινικό μητρώο και στον κατάλογο τον μακρύ των καταδικών που έχει από τη Δικαιοσύνη θα προστεθεί και αυτή η καταδίκη στον κατάλογο που δημοσιεύει η Wikipedia. Γιατί, όλα έχουν ένα μέτρο και γιατί ο ελληνικός λαός, όποια διαφήμιση κι αν παίζει ο Σκάι και το Μέγκα, γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι ώρα να γυρίσουν πίσω τα θαλασσοδάνεια από τους παραδείσους που τα έχουν στις λίστες που φιλοξενούνται τα ονόματα όλων αυτών των ευυπόληπτων κυρίων της διαπλοκής».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν σας εξύβρισε, ο κ. Νικολόπουλος απάντησε:«Είναι καθαρό, νομίζω ότι, όποιον κι αν ρωτήσετε και του πείτε τι εννοεί ότι "ξέρουμε το ρόλο κάποιου" και όταν μάλιστα ο ίδιος ο κ. Αλαφούζος μετά από ώρες επανέρχεται μέσα στην Επιτροπή και λέει "εγώ δεν είχα πρόθεση να θίξω ούτε τον πρόεδρο της Εξεταστικής ούτε κανένα μέλος πλην του κυρίου Νικολόπουλου", ε, τι χρείαν έχουμε άλλων μαρτύρων;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΣΗ

                                                                           ΕΝΩΠΙΟΝ

                                      ΤΟΥ κου. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΛΗΜ/ΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

                                                                          ΕΓΚΛΗΣΗ

Του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ του Ιωάννη, κατοίκου Αθηνών, Σέκερη 1, 106 71, τηλ. 210 3624992, κατόχου ΑΔΤ με αριθμό ΑΜ 300500/ΥΑ ΑΧΑΙΑΣ, ΑΦΜ 018014749, Γ' ΔΟΥ ΠΑΤΡΩΝ,  Βουλευτού  και εκλεγμένου Προέδρου του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΧΡΙ.Κ.Ε.).

ΚΑΤΑ
           
             Του ΙΩΑΝΝΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ του Αριστείδη, κατοίκου Νέου Φαλήρου Αττικής, Εθνάρχου Μακαρίου & Φαληρέως Δημητρίου 2, (εφεξής «ο πρώτος εγκαλούμενος») και κατά παντός άλλου υπευθύνου εκδότη, διευθυντή σύνταξης ή/και αρθογράφου πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων, κατόχου, διαχειριστή και χειριστή ιστοσελίδων και ιστολογίων στο διαδίκτυο και κατόχου ή/και διαχειριστή   λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα δε στο «Facebook» και το «Τwitter».

Aξιότιμε  Κε Εισαγγελεύ,

Εγκαλώ τον Ιωάννη Αλαφούζο του Αριστείδη και τους ανωτέρω αναφερόμενους και ζητώ την νόμιμη και παραδειγματική τιμωρία τους,  διότι αυτοί, στην Αθήνα, το Νέο Φάληρο Αττικής, τον Πειραιά και αλλού, ενεργώντας, ο πρώτος ως ιδρυτής, πρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «Ειδήσεις Dot Com Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών και Ενημέρωσης» του Ομίλου ΣΚΑΪ, ιδιοκτήτριας του γνωστού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας «ΣΚΑΪ TV»  και τακτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας  «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΤΥΠΩΝ – ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ», που εκδίδει την ημερήσια πολιτική εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»,   κληθείς με τις ανωτέρω ιδιότητές του ως μάρτυρας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ και, οι δεύτεροι, ως εκδότες, διευθυντές σύνταξης και αρθογράφοι πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων, κάτοχοι, διαχειριστές και χειριστές ιστοσελίδων και ιστολογίων στο διαδίκτυο και ως κάτοχοι και διαχειριστές λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα δε στο «Facebook» και το «Τwitter»,  με δηλώσεις, αναφορές, ισχυρισμούς,  δημοσιεύσεις και αναρτήσεις τους και, ειδικότερα :

·         ο πρώτος εγκαλούμενος,  με τις από 27/07/2016 ψευδείς, συκοφαντικές και δυσφημιστικές για το πρόσωπο, την τιμή και την υπόληψή μου δηλώσεις και αναφορές του, κατά την κατάθεσή του ως μάρτυρας στην ανωτέρω Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, οι οποίες αναμεταδόθηκαν :  (α) ζωντανά από τον διαδικτυακό τόπο (Web TV) της ιστοσελίδας της Βουλής των Ελλήνων, κατά τη διάρκεια της ανωτέρω συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ,    (β)  μαγνητοσκοπημένα από την κρατική τηλεόραση του καναλιού της Βουλής των Ελλήνων και (γ) μαγνητοσκοπημένα από το σύνολο σχεδόν των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών της κρατικής τηλεόρασης και των ιδιωτικών  ραδιοτηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας  και

·         οι δεύτεροι εγκαλούμενοι,  με τις αναδημοσιεύσεις και αναπαραγωγές των ανωτέρω ψευδών, συκοφαντικών και δυσφημιστικών για το πρόσωπο, την τιμή και την υπόληψή μου δηλώσεων και αναφορών του πρώτου εγκαλούμενου, μέσω των ημερήσιων πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων και του διαδικτύου,  κατά τους αναφερόμενους στα σχετικά έγγραφα τρόπους και χρόνους και, διαρκώς μέχρι σήμερα,  με την αυτόματη, διαρκή και καθημερινή αναπαραγωγή, αναδημοσίευση και εμφάνιση τους από τις ελληνικές και αλλοδαπές διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης,  

με πρόθεση και δόλο,  προέβησαν και συνεχίζουν να προβαίνουν σε βάρος μου σε περισσότερες εξακολουθητικές πράξεις και παραλήψεις, που συνιστούν τη διάπραξη αδικημάτων κατά της τιμής και της υπόληψής μου  και, ειδικότερα :

1.            Της Εξύβρισης,  κατ’ άρθρο 361 ΠΚ και
2.            Της  Συκοφαντικής Δυσφήμησης διά του τύπου, κατά παράβαση των άρθρων 363 – 362 Π.Κ, σε συνδυασμό με το άρθρο μόνο του Ν. 2243/94,  κατ’ εξακολούθηση, παραβιάζοντας ευθέως τις διατάξεις του Συντάγματος, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

Ι.- ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΓΚΑΛΟΥΝΤΟΣ:  

Είμαι Βουλευτής Αχαΐας του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκλεγείς στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του έτους 2015, με την Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία, στην οποία συμμετείχα ως εκλεγμένος Πρόεδρος του  Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος. 
Κατά το παρελθόν είχα εκλεγεί  πρώτος Βουλευτής Αχαΐας στις εκλογές του 1989 και έκτοτε επανεξελέγην τα έτη 1990, 1993, 1996, 2000, 2004 έως το 2007. Ακολούθως στις εκλογές του 2009 και το έτος 2012, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Η πολιτική μου παρουσία στα κοινά χρονολογείται από το έτος 1986 όταν εκλέχτηκα πρώτος σε σειρά προτίμησης δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πατρών, το δε έτος 1990 ήμουν υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Το Μέλλον της Πάτρας». 
Είμαι παντρεμένος με την Αναστασία Μανωλοπούλου και πατέρας τριών (3) τέκνων.
Είμαι Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, του Πάντειου Πανεπιστημίου, Πτυχιούχος Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πτυχιούχος ΑΣΣΕ.
Ως προς την επαγγελματική μου δραστηριότητα, κατά την οποία ουδέποτε προέκυψε κάποιο πρόβλημα ή κάτι μεμπτό προς το πρόσωπό μου, διετέλεσα Αντιπρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων,  Σύμβουλος Επιχειρήσεων,  Στέλεχος Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος,  Οικονομικός Σύμβουλος Ιδιωτικών Επιχειρήσεων,  Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Κεφαλαίου Α.Ε . Έχω επίσης αναπτύξει δραστηριότητα στον τομέα της συγγραφής πολιτικών κυρίως βιογραφιών αλλά και άλλων επιστημονικών πονημάτων.
Κατά την 30ετή παρουσία μου στην πολιτική ζωή και στα κοινά αυτού του τόπου, πάντα προσπαθούσα για το καλό της χώρας μου και των συμπολιτών μου, βάζοντας πάνω από όλα το  συμφέρον της Ελλάδας και ποτέ δεν πρόταξα το προσωπικό μου συμφέρον, αδιαφορώντας για τυχόν πολιτικό κόστος που θα είχαν οι επιλογές μου, όταν ήλεγχα  τις κυβέρνησης της ΝΔ ,  παρ’ ότι ήμουν στέλεχος εκλεγμένο στα ανώτατα όργανά της,  καθώς και ενδεικτικά αναφέρω ότι όλα τα χρόνια από τα δημοσιοποιούμενα στατιστικά στοιχεία της βουλής των Ελλήνων έχω κάνει σχεδόν πενταπλάσιες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις ελέγχου καθώς επίσης και όταν παραιτήθηκα λίγες μέρες αφ’ ότου ορκίσθηκα Υφυπουργός στη Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και όταν ανεξαρτητοποιήθηκα από την Κυβέρνητική πλειοψηφία Τσίπρα Καμμένου.
Για αυτή την μαχητική και ασυμβίβαστη στάση μου μέσα και έξω από την Βουλή, εκλέγομαι σχεδόν ανελλιπώς από το έτος 1989 Βουλευτής Αχαίας. Στην μακρά αυτή κοινοβουλευτική μου πορεία πάντοτε είχα πλούσια κοινοβουλευτική δραστηριότητα και συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές της Ελληνικής Βουλής. Σε κάθε ευκαιρία κατά καθήκον, θέτω τις υπηρεσίες μου στην διάθεση της πατρίδας και με την πολυετή βουλευτική εμπειρία μου, «βάζω πλάτη» και στα δύσκολα και διακεκαυμένα προβλήματα που βασανίζουν τον τόπο και τον λαό μας.
Επί πολλά χρόνια υπήρξα τομεάρχης Οικονομίας και  Εργασίας, καθώς και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης υπήρξα Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  και καθ’ όλη την διάρκεια που συνεργάστηκα με του Ανεξάρτητους Έλληνες. Τέλος εξελέγην επανειλημμένως στα ανώτατα όργανα της ΝΔ (κεντρική και πολιτική επιτροπή).
Έως και  σήμερα,  διάγω την προσωπική, επαγγελματική, πολιτική και κοινωνική μου ζωή με εντιμότητα, αξιοπρέπεια και συνέπεια χωρίς να έχω ποτέ δώσει αφορμή σε οιονδήποτε τρίτο να αμφισβητήσει την ακεραιότητα του χαρακτήρα μου, της προσωπικότητας μου και την επιστημονική μου επάρκεια, ενώ το ποινικό μου μητρώο παραμένει λευκό.
Από το 1997 ορίσθηκα από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή Γραμματέας της επιτροπής αποκάλυψης και καταπολέμησης των σκανδάλων. Από τότε μέχρι και σήμερα ασκώντας τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα και στα πλαίσια του σχετικού ελέγχου, αλλά και με παρεμβάσεις μου στα ΜΜΕ, ανέδειξα πλειστάκις το θέμα της δανειοδότησης των ΜΜΕ και της εξυπηρέτησης αυτών των δανείων, καθώς επίσης σκανδαλώδεις συμβάσεις και παράνομες πράξεις διαπλοκής τους με την πολιτική και την οικονομία.
Παράλληλα με όλα τα ανωτέρω, έχω ενεργή παρουσία στον χώρο των ΜΜΕ, ως παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών και ως τακτικός αρθρογράφος ημερήσιων πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων και, έτσι, από το έτος 2015, παρουσιάζω ανελλειπώς κάθε Σαββατοκύριακο την τηλεοπτική εκπομπή με τον τίτλο «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;», στον τηλεοπτικό σταθμό «KONTRA CHANNEL», με αποτέλεσμα να γνωρίζω κυριολεκτικά από «μέσα» το χώρο των ΜΜΕ και της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, ιδιαίτερα δε ως προς το πρωτοφανές σκάνδαλο των λεγομένων κατά τα κοινά «θαλασσοδανείων» τους, γεγονός που προφανώς ενόχλησε τον πρώτο εγκαλούμενο, όπως αποδεικνύεται από τις από 27/07/2016 εναντίον μου συκοφαντικές και δυσφημιστικές δηλώσεις του,  κατά την κατάθεσή του ως μάρτυρας στην ανωτέρω Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, που έβλαψαν την τιμή και τη υπόληψή μου.

ΙΙ.- ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΧΡΙ.Κ.Ε.) 

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΧΡΙ.Κ.Ε.), του οποίου σήμερα τυγχάνω εκλεγμένος Πρόεδρος,  προήλθε από τον μετασχηματισμό του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος σε πολιτικό κόμμα.
Το Κίνημα, κατά τους πρώτους μήνες λειτούργησε ως ένα πολιτικό φόρουμ φίλων και πολιτικών στελεχών που μοιράζονται κοινές πεποιθήσεις και αγωνίες.
Γρήγορα, ωστόσο, αυτή η συνάθροιση μεγάλωσε και έφτασε να διαθέτει πλέον πυρήνες σε όλη σχεδόν την χώρα, που θέλoυν να βάλουν τέλος στην ισοπέδωση των κοινωνικών κεκτημένων και να ανακτήσουν την απωλεσθείσα, λόγω μνημονίων, εθνική κυριαρχία. Σε αυτούς, συμμετέχουν συνειδητοποιημένοι άνθρωποι που γνωρίζουν ότι ανήκουν στον χώρο που σε όλη την Ευρώπη είναι γνωστός ως «Κοινωνική Χριστιανοδημοκρατία», δηλαδή σε ένα πολιτικό χώρο που υποστηρίζει την κοινωνική οικονομία της αγοράς και επιθυμεί την ανάπτυξη της υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αποδίδοντας μέγιστη σημασία και στο ισχυρό κράτος που παρεμβαίνει, ελέγχει και ρυθμίζει.
Αυτό σημαίνει ότι η πολιτική μας αντίληψη, ο δικός μας κώδικας αξιών εδράζεται πάνω στις ηθικές και πνευματικές αξίες που μας κληροδότησε ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία.
Όργανο της μακρόπνοης αυτής πολιτικής είναι η Παιδεία και η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, που διαπλάθει ελεύθερους ανθρώπους και δημοκρατικούς πολίτες.
Πρόκειται για έναν σύγχρονο κομματικό φορέα, που χωρίς δογματισμούς, κρίνει ότι το μείζον στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι η ανάκτηση της χώρας. Τούτο απαιτεί τη συμμαχία όλων των δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων του τόπου, από όπου και αν προέρχονται.
Στο ΧΡΙΚΟ, ούτε υποστηρίζουμε ότι είμαστε οι μόνοι πατριώτες, ούτε πως είμαστε οι μόνοι σοφοί και ικανοί. Αντίθετα, υποστηρίζουμε ότι υπάρχουν πατριωτικές δυνάμεις και από τα αριστερά και από τα δεξιά. Κάθε κόμμα πρέπει να εδράζεται πάνω στον λαό.
Οι Χριστιανοδημοκράτες αποτελούν τη νέα στέγη της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, γιατί δεν πιστεύουν ότι οι πολίτες που ψήφισαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές είναι μνημονιακοί.
Οι Χριστιανοδημοκράτες, λοιπόν, δεν προσποιούνται ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που ήσαν χθες. Και γι’ αυτό άλλωστε, περιλαμβάνουν στην ιδρυτική τους διακήρυξη, την ιδρυτική διακήρυξη του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, πιστεύοντας ότι αποτελεί μία διαχρονική πολιτική παρακαταθήκη.

ΙΙΙ.- Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΓΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ:

Ο πρώτος εγκαλούμενος, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας «WIKIPEDIA», στον διαδικτυακό σύνδεσμο [https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%91%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%8D%CE%B6%CE%BF%CF%82], είναι επιχειρηματίας, ιδρυτής, πρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «Ειδήσεις Dot Com Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών και Ενημέρωσης» του Ομίλου ΣΚΑΪ, ιδιοκτήτριας του γνωστού τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας «ΣΚΑΪ TV», τακτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας  «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΤΥΠΩΝ – ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ», που εκδίδει την ημερήσια πολιτική εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και μέλος της οικογένειας Αλαφούζου, ειδικότερα δε γιος του επιχειρηματία και εκδότη Αριστείδη Αλαφούζου.  
Ο όμιλος επιχειρήσεων ΣΚΑΪ, του οποίου είναι πρόεδρος ο πρώτος εγκαλούμενος, περιλαμβάνει τον ελληνικό ομώνυμο τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ και 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς, με έδρα το Νέο Φάληρο της Αττικής, τον ΣΚΑΪ 100.3, τον Μελωδία 99.2 και τον ΣΠΟΡ FM 94.6.
Τον Σεπτέμβριο του 2012 ανέλαβε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Η οικογένεια Αλαφούζου, το διάστημα 1991-1993, ήρθε σε σύγκρουση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τον Φεβρουάριο του 1992 ασκήθηκε  ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των Αριστείδη και Γιάννη Αλαφούζου για λαθρεμπόριο πετρελαίου, με βάση πόρισμα της τότε Διεύθυνσης Οικονομικού Εγκλήματος του υπουργείου Οικονομικών. Ο Γιάννης Αλαφούζος χαρακτήρισε «κατασκευασμένο» το πόρισμα των υπαλλήλων του υπουργείου και κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη για έλεγχο του κράτους και της Δικαιοσύνης,   παρομοιάζοντας τον εαυτό του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, που μόλις είχε αθωωθεί για την υπόθεση Κοσκωτά..  Επίσης, ισχυρίστηκε ότι ο Κ. Μητσοτάκης ζητούσε συνεχώς από αυτόν και τον πατέρα του χρήματα για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αργότερα, στην προεκλογική περίοδο του 1993 αποκάλυψε ότι τους είχε βάλει να καταθέσουν 1 εκατομμύριο δολάρια στο λογαριασμό της λιβεριανής υπεράκτιας (offshore) εταιρείας Mayo.  Με τη σειρά του, ο Κ. Μητσοτάκης κατονόμασε τους Αριστείδη και Γιάννη Αλαφούζο τους κύριους υπεύθυνους για την ανατροπή της κυβέρνησής του, επειδή είχαν πάρει εγγυήσεις από τον Ανδρέα Παπανδρέου ότι θα σταματήσουν οι ποινικές διώξεις και οι συνεχείς έρευνες σε βάρος τους αν στήριζαν το ΠΑΣΟΚ με τις επιθέσεις τους στην κυβέρνηση.  Έτσι, μετά την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, υπέρ του Γιάννη Αλαφούζου μίλησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Κατσιφάρας, που χαρακτήρισε ως «στημένη ιστορία του Μητσοτάκη» τα περί λαθρεμπορίου καυσίμων.
Τον Φεβρουάριο του 2001, μετά από έξι (6) αναβολές της δίκης, ο Γιάννης Αλαφούζος καταδικάστηκε ερήμην από το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, σε ποινή φυλάκισης 5 ετών για χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο.  Η καταδίκη του είχε να κάνει με δύο υποθέσεις βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. χρεών, ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δραχμών, για επιβληθέντες ή παρακρατηθέντες φόρους, και 165 εκατομμυρίων δραχμών για λοιπούς φόρους και χρέη, οι προθεσμίες καταβολής των οποίων είχαν λήξει από 1ης Φεβρουαρίου 1996 και 1ης Μαΐου 1997. Για την πρώτη υπόθεση ο Γιάννης Αλαφούζος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών, ενώ για την δεύτερη σε ποινή φυλάκισης 2 ετών.
Το Σεπτέμβριο του 2003, ο Γιάννης Αλαφούζος και η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» καταδικάστηκαν από το Πολιτικό Εφετείο Πειραιά για σειρά δημοσιευμάτων εναντίον του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, που αφορούσε την περίοδο από τον Ιανουάριο ως το Δεκέμβριο του 2001. Ειδικότερα, το Εφετείο δέχθηκε ότι και τα 154 δημοσιεύματα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» κατά την περίοδο αυτή ήταν ψευδή και συκοφαντικά. Ο Γιάννης Αλαφούζος υποχρεώθηκε να καταβάλει το ποσό των 315.000 ευρώ στον Σωκράτη Κόκκαλη, ενώ και η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» υποχρεώθηκε να δημοσιεύσει την απόφαση.
Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι, ο πρώτος εγκαλούμενος, με την συνήθη κατά τα ως άνω περιστατικά τακτική του, μέσω της εφημερίδας του «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», που έχει ήδη καταδικαστεί τουλάχιστον για αριθμό 154 ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων, δίδει ευλόγως αφορμές σε τρίτους  να αμφισβητήσουν την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και της προσωπικότητας του.

ΙV.- ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ:

Την  27/07/2016,  κατά την συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ,  ο πρώτος εγκαλουμενος, κατά την κατάθεσή του ως κληθείς μάρτυρας στην ανωτέρω Εξεταστική Επιτροπή,   προέβη, εντελώς απρόκλητα, σε πρωτοφανείς ψευδείς, υβριστικές, συκοφαντικές και δυσφημιστικές για το πρόσωπο, την τιμή και την υπόληψή μου δηλώσεις, αναφορές και ισχυρισμούς, που αναπαράχθηκαν και αναμεταδόθηκαν :  (α) ζωντανά από τον διαδικτυακό τόπο (Web TV) της ιστοσελίδας της Βουλής των Ελλήνων, κατά τη διάρκεια της ανωτέρω συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ,    (β)  μαγνητοσκοπημένα από την κρατική τηλεόραση του καναλιού της Βουλής των Ελλήνων, (γ) μαγνητοσκοπημένα από το σύνολο σχεδόν των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών της κρατικής τηλεόρασης και των ιδιωτικών  ραδιοτηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένου και του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» του πρώτου εγκαλούμενου και (δ) από τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ των δεύτερων εγκαλουμένων,  ήτοι αναλυτικότερα από τις ημερήσιες και εβδομαδιαίες πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες, τις ιστοσελίδες και τα ιστολόγια του διαδικτύου και τους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» και «Twitter», των οποίων οι δεύτεροι εγκαλούμενοι τυγχάνουν εκδότες, αρθρογράφοι, ιδιοκτήτες, χειριστές και διαχειριστές.
Ειδικότερα, ο πρώτος εγκαλούμενος, προέβη στις εξής εναντίον μου ψευδείς,  υβριστικές, συκοφαντικές και δυσφημιστικές για το πρόσωπο, την τιμή και την υπόληψή μου δηλώσεις, αναφορές και ισχυρισμούς, που αναπαράγω στη συνέχεια αυτούσια, υπό το πλήρες περιεχόμενό τους, για την ενότητα της ανάγνωσης, όπως έχουν καταγραφεί στα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ,  τα κείμενα των οποίων έχουν επί λέξει ως εξής :
«…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πείτε μας όμως, κύριε Αλαφούζο.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς): Κύριε Νικολόπουλε, ξέρω τον ρόλο σας.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Όχι, εγώ αναλαμβάνω τώρα, σας παρακαλώ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, διαδικασία.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Να μάθει ο ελληνικός λαός. Ποιος είναι ο ρόλος μου, κύριε Πρόεδρε; Να μας πει ο κ. Αλαφούζος.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς): Να αναπαράγετε…

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Και να το δείξετε τώρα στο κανάλι σας αυτό.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αν τολμάτε, αυτήν την κουβέντα δείξτε την σήμερα. Δείξτε απευθείας αυτά που σας ρωτάμε. Να δούμε τι ψέματα δείχνει το κανάλι.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ, κύριε Νικολόπουλε.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Άκου να μας πει «ο ρόλος». Άκου!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, δεν θα περάσει έτσι το προσωπικό.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα το ξεπεράσετε έτσι; Αν σας έλεγε «ξέρω τον ρόλο σας», θα το ξεπερνάγατε έτσι;

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Είπε «ξέρω τον ρόλο σας»;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν πρέπει λοιπόν, να μας απαντήσει;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς): Ναι. Το είπα.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ως μέλος της Επιτροπής;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: … (Δεν ακούστηκε).

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς): Εγώ ξέρω τον ρόλο του κ. Νικολόπουλου. Ναι.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Να μας πει, κύριε Πρόεδρε.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Όλοι εδώ είμαστε εκπρόσωποι της Βουλής και της κοινωνίας. Υπάρχει κάποιος άλλος ρόλος που παίζει κάποιο μέλος; Θα ήθελα να μην υπάρχει κάποια τέτοια υπόνοια.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΑΠΠΑΣ: Να μας πει να τον ακούσουμε, κύριε Πρόεδρε, να τον ακούσουμε κι εμείς.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς): Έχει μια συνήθεια να αναπαράγει σε ερωτήσεις στη Βουλή και μετά να ανακυκλώνει συνέχεια στα «Παραπολιτικά» κάποια θέματα τα οποία είναι ψευδή, για τα οποία τα «Παραπολιτικά» έχουν τελεσίδικα καταδικαστεί στα ελληνικά δικαστήρια. Μάλιστα, έχω αναθέσει και στους δικηγόρους μου να εξετάσουν τη δυνατότητα να ασκήσουμε αγωγή κατά του κ. Νικολόπουλου, γιατί νομίζω ότι ξεπερνάει τα όρια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο οποίος είναι δεδομένος.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, για να ακούσετε εσείς, για να καταγραφεί στα Πρακτικά, για να ακούει ο ελληνικός λαός, εκείνος που βλέπει από το Κανάλι της Βουλής, γιατί το ΣΚΑΪ αυτό δεν θα το παίξει: Ο κ. Αλαφούζος γι’ αυτά που είπε, αντιλαμβάνεστε ότι θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη, από εμένα, όπως εκλήθη ο κ. Μπόμπολας, όταν παραιτήθηκα από Υπουργός του Σαμαρά κι έφαγε πρωτόδικα δεκαοχτώ μήνες φυλακή και έναν χρόνο μετά. Θα κληθεί και ο κ. Αλαφούζος.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ναι, αλλά πρέπει…

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αφήστε με σας παρακαλώ. Η προσβολή ήταν μεγάλη. Αφήστε με. Αν εσείς δεν προσβάλλεστε, εγώ προσεβλήθην. Είμαι είκοσι επτά χρόνια Βουλευτής και θέλω, για εκείνους που με στέλνουν εδώ, τα πιστοποιητικά να μην μου τα δίνει ο Αλαφούζος, να μου τα δίνει ο λαός.
Λοιπόν, κύριε Αλαφούζο, ακούσαμε ότι η δημοκρατική σας ευαισθησία φθάνει στο σημείο να κάνετε και αγωγές για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Φαίνεται ότι δεν φτάνουν τα επιχειρήματά σας και νομίζετε ότι έτσι θα μας τρομοκρατήσετε.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής):  Διότι εγώ θεωρώ πράγματι ότι δεν ήταν, κύριε Αλαφούζο, αυτός ο όρος που χρησιμοποιήσατε αντίστοιχος της Επιτροπής και του κλίματος που διαμορφώσαμε εμείς στην πρόσκλησή σας. Όμως, θα κρατήσουμε τη διαδικασία στο επίπεδο που της αρμόζει. Κι επαναλαμβάνω ότι θα ήθελα να συμβάλουμε όλοι σε αυτό, παρότι δεν είστε μέλος της Επιτροπής, αλλά να συμβάλουμε σε αυτό που προσπαθούμε όλοι να κάνουμε. Έχουμε κοινό συμφέρον στην Ελλάδα. Είναι το κλίμα δικαίου που πρέπει να υπάρχει.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς): Και μου έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση, η εντύπωση ότι ο κ. Νικολόπουλος ψεύδεται εν γνώσει του σε αυτά που λέει για μένα.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Και γιατί δεν απαντάτε; Εσείς έχετε κανάλι. Απαντήσατε ποτέ δημόσια;

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ, κύριε Νικολόπουλε.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μα σας παρακαλώ πολύ.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή το ότι ο κ. Αλαφούζος κατηγορείται για φοροδιαφυγή και για τα ακίνητά του από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ολυμπιακού εγώ δεν πρέπει να το πάω στη Βουλή, για να μην μου πει ο κ. Αλαφούζος ότι θίγεται;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς): Κύριε Πρόεδρε, έδωσα την παραμικρή ένδειξη σε οποιονδήποτε από εσάς ότι είχα την πρόθεση -εκτός από τον κ. Νικολόπουλο- να υπονοήσω το παραμικρό και θα το έκανα για τον Πρόεδρο ο οποίος μου φέρθηκε τόσο καλά; Νομίζω ότι είναι και άδικο.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………...................................................

Στις ανωτέρω, ψευδείς, υβριστικές, συκοφαντικές και δυσφημιστικές για το πρόσωπο μου δηλώσεις, αναφορές και ισχυρισμούς του πρώτου εγκαλούμενου, διαλαμβάνονται, επί λέξει,  τα κάτωθι ψευδή και συκοφαντικά γεγονότα, οι υβριστικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί,  σε βάρος μου και, έτσι, σε βάρος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, το οποίο εκπροσωπώ ως εκλεγμένος Πρόεδρος,  που προσβάλουν την τιμή και την υπόληψή μου, παραβιάζοντας ευθέως τις διατάξεις του Συντάγματος, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, αφού, μεταξύ άλλων, με εμφανίζουν ως έναν δήθεν επίορκο βουλευτή και πολιτικό αρχηγό, που αντί να ασκώ τα εκ του Συντάγματος και του Νόμου καθήκοντά μου σχετικά με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και, ειδικότερα, σχετικά με το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ, εγώ, αντιθέτως, ξεπερνώντας κατά τις αναφορές του πρώτου εγκαλούμενου, τα δεδομένα όρια του κοινοβουλευτικού ελέγχου,  ΠΑΙΖΩ ΔΗΘΕΝ ΡΟΛΟΥΣ,  όπως ρητά και κατηγορηματικά μου απάντησε, απευθύνοντάς μου ευθέως τον λόγο, αναφέροντας επί λέξει «….Κύριε Νικολόπουλε, ξέρω τον ρόλο σας….» και, μάλιστα, ΡΟΛΟΥΣ ΚΑΤ’ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΡΙΤΩΝ, ανταγωνιστών και επιχειρηματικών αντιπάλων του πρώτου εγκαλούμενου, όπως αυτός ρητά και κατηγορηματικά ισχυρίστηκε, απαντώντας μάλιστα σε ειδικό ερώτημα του Προέδρου της ανωτέρω Εξεταστικής Επιτροπής κου Σωκράτη Φάμελου, ο οποίος τον ρώτησε επί λέξει «…… Υπάρχει κάποιος άλλος ρόλος που παίζει κάποιο μέλος; Θα ήθελα να μην υπάρχει κάποια τέτοια υπόνοια…»,  αλλά και του βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κου Σπυρίδωνα Λάππα, ο οποίος ρώτησε απί λέξει «……Να μας πει να τον ακούσουμε, κύριε Πρόεδρε, να τον ακούσουμε κι εμείς…..»,   τους οποίους, ο πρώτος εγκαλούμενος, διαβεβαίωσε ρητά και κατηγορηματικά, επί λέξει ότι  «……. Έχει μια συνήθεια να αναπαράγει σε ερωτήσεις στη Βουλή και μετά να ανακυκλώνει συνέχεια στα «Παραπολιτικά» κάποια θέματα τα οποία είναι ψευδή, για τα οποία τα «Παραπολιτικά» έχουν τελεσίδικα καταδικαστεί στα ελληνικά δικαστήρια. Μάλιστα, έχω αναθέσει και στους δικηγόρους μου να εξετάσουν τη δυνατότητα να ασκήσουμε αγωγή κατά του κ. Νικολόπουλου, γιατί νομίζω ότι ξεπερνάει τα όρια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο οποίος είναι δεδομένος…..».
Προκειμένου δε να μην καταλείπεται καμία αμφιβολία στα μέλη της ανωτέρω Εξεταστικής Επιτροπής, αλλά και στον Ελληνικό Λαό, που παρακολούθησε την από 27/07/2016 συνεδριασή της και τις εναντίον μου  ψευδείς, υβριστικές, συκοφαντικές και δυσφημιστικές για το πρόσωπο, την τιμή και την υπόληψή μου δηλώσεις, αναφορές και τους ισχυρισμούς του πρώτου εγκαλούμενου, είτε απ’ ευθείας,  είτε σε  μαγνητοσκοπημένη αναμετάδοση από το κανάλι της Βουλής των Ελλήνων και τους κρατικούς και ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, αυτός – ο πρώτος εγκαλούμενος – απευθυνόμενος ειδικά στον  Πρόεδρο της ανωτέρω Εξεταστικής Επιτροπής κο Σωκράτη Φάμελο, που τον ρώτησε επί λέξει αν είπε «…..ξέρω τον ρόλο σας;…», του απάντησε, ρητά και κατηγορηματικά, επί λέξει ότι «… Ναι. Το είπα….»…… «Εγώ ξέρω τον ρόλο του κ. Νικολόπουλου. Ναι….»..
Ακόμη, ερωτηθείς ο πρώτος εγκαλούμενος, από εμένα τον ίδιο, επι λέξει «……Να μάθει ο ελληνικός λαός. Ποιος είναι ο ρόλος μου, κύριε Πρόεδρε; Να μας πει ο κ. Αλαφούζος……….»,  αυτός απάντησε, ρητά και κατηγορηματικά, επί λέξει «….. Να αναπαράγετε…..», επιβεβαιώνοντας έτσι, για μια ακόμη φορά, όλες τις ανωτέρω, εναντίον μου, ψευδείς, υβριστικές, συκοφαντικές και δυσφημιστικές για το πρόσωπο μου δηλώσεις, αναφορές και τους ισχυρισμούς του, περί ρόλων που δήθεν παίζω, κατ’ ανάθεση και προς όφελος τρίτων, ανταγωνιστών και επιχειρηματικών αντιπάλων του.
Και, τέλος, ο πρώτος εγκαλούμενος, απαντώντας στην επισήμανση του Προέδρου της ανωτέρω Εξεταστικής Επιτροπής κου Σωκράτη Φάμελου, ο οποίος είπε επί λέξει «……Έχουμε κοινό συμφέρον στην Ελλάδα. Είναι το κλίμα δικαίου που πρέπει να υπάρχει…….»,  αυτός – ο πρώτος εγκαλούμενος - δήλωσε επί λέξει ότι  «….. Και μου έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση, η εντύπωση ότι ο κ. Νικολόπουλος ψεύδεται εν γνώσει του σε αυτά που λέει για μένα…..»,  εμφανίζοντάς με έτσι ως έναν επίορκο βουλευτή, που ψεύδεται  με γνώση, πρόθεση και δόλο στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ, προκειμένου με τα εναντίον του δήθεν ψεύδη μου να παίξω σε βάρος του τον δήθεν ρόλο που ισχυρίστηκε ότι μου ανέθεσαν, προς όφελός τους, οι ανταγωνιστές και οι επιχειρηματικοί του αντίπαλοι.
3-10-2015.

IV.- H ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ:
 
 Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα είναι ασύστολα ψεύδη και δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα, την οποία εσκεμμένα, με πρόθεση και δόλο διαστρέβλωσε ο πρώτος εγκαλούμενος, προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις στα παριστάμενα μέλη της ανωτέρω Εξεταστικής Επιτροπής, επιχειρώντας έτσι να καταναλώσει τον περιορισμένο χρόνο της εξέτασής του, που είχα κατά τον κανονισμό στη διάθεσή μου, ώστε να αποφύγει να απαντήσει στο σύνολο των ερωτήσεων που  του υπέβαλα, όπως και εν μέρει πέτυχε, αλλά και για να δημιουργήσει εντυπώσεις στο «τηλεοπτικό» και «αναγνωστικό» του κοινό,  με μοναδικό σκοπό να υπηρετήσει την στοχευμένη σε βάρος μου επίθεση, που υποκινείται από τα πρόσωπα εκείνα που θίγονται και κινδυνεύουν από τις συνεχείς αποκαλύψεις και τις καταγγελίες μου, με το κοινοβουλευτικό μου έργο και, ιδιαίτερα, με την συμμετοχή μου στην ανωτέρω Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, επειδή με τις παρεμβάσεις μου έχουν ήδη οδηγηθεί δεκάδες υποθέσεις στη δικαιοσύνη ενώ, εν προκειμένω, σχετικά με τα δάνεια των ΜΜΕ που διερευνά η ανωτέρω Εξεταστική Επιτροπή, είναι μόνο θέμα χρόνου να οδηγηθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη τραπεζικά στελέχη, ιδιοκτήτες και νόμιμοι εκπρόσωποι ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο πρώτος εγκαλούμενος  και, έτσι, αυτός, με  τις εναντίον μου  ψευδείς, υβριστικές, συκοφαντικές και δυσφημιστικές για το πρόσωπο, την τιμή και την υπόληψή μου δηλώσεις, τις αναφορές και τους ισχυρισμούς του,  επιχειρεί να να υποβαθμίσει την συμμετοχή μου στην ανωτέρω Εξεταστική Επιτροπή και να αμαυρώσει συνολικά την εικοσαεπταετή προσφορά και το έργο μου ως Βουλευτή και Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, με σκοπό να θέσει σε αμφισβήτηση την ακεραιότητα της προσωπικότητάς μου και την αξιοπιστία μου, καθότι γνωρίζει καλώς ότι είχα εκλεγεί  πρώτος Βουλευτής Αχαΐας στις εκλογές του 1989 και έκτοτε επανεξελέγην τα έτη 1990, 1993, 1996, 2000, 2004 έως το 2007 και,  ακολούθως,  στις εκλογές του 2009 και του έτους 2012, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και, στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του έτους 2015, με την Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία, στην οποία συμμετείχα ως εκλεγμένος Πρόεδρος του  Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος. 
Πρόκειται για ασύστολα ψεύδη, ύβρεις και συκοφαντίες,  που με προφανή δόλο εκτοξεύει προς το πρόσωπό μου και με όλα τα ως άνω αναληθή, άκρως υβριστικά, συκοφαντικά, δυσφημιστικά και απαξιωτικά για το πρόσωπό μου, που προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή μου,  τα οποία αναφέρει κατά τα ανωτέρω ο πρώτος εγκαλούμενος, ενεργώντας με σκοπό να με πλήξει προσωπικά, να πλήξει την τιμή, την υπόληψη και το κύρος μου και να αμαυρώσει την δημόσια εικόνα μου, και τούτο διότι, συγκαταλέγομαι στους πολιτικούς  που αντιδρούν στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και τα τρομακτικά αδιέξοδα που βιώνει η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, που υπηρετούν με συνέπεια αρχές και αξίες που πιστεύουν, σε αυτούς που υποστηρίζουν τις απόψεις και τις θέσεις τους με στόχο την αντιμετώπιση της εξαθλίωσης των συμπολιτών μας, γεγονός που με καθιστά, προφανώς, ανεπιθύμητο στον πρώτο εγκαλούμενο αλλά και στους κύκλους της διαφθοράς και της διαπλοκής  οι οποίοι επιθυμούν να με θίξουν και να σπιλώσουν την τιμή και την υπόληψή μου, για να πετύχουν τους δικούς τους σκοπούς.
Δεν θα διαφύγει άλλωστε της προσοχής σας ότι, από τους πίνακες των στατιστικών στοιχείων της Βουλής των Ελλήνων, που είναι ανηρτημένοι στην διεύθυνση [http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?type=&SessionPeriod=&partyId=&mpId=9d05ec3d-0c46-4649-b50b-2f1bd909113a&ministry=&datefrom=&dateto=&pageNo=1772],
προκύπτει αριθμός  17.718 ερωτήσεων και αναφορών  που έχω καταθέσει  από τις 03/05/2010 –χωρίς να δημοσιεύονται και οι χιλιάδες που έχουν κατατεθεί από το 1989 έως το 2010-  αποδεικνύεται ότι, επί χρόνια, με τον πλέον επίσημο και θεσμικό τρόπο, μέσω της Βουλής των Ελλήνων και του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, αναζητώ αδιαπραγμάτευτα την αλήθεια και υπερασπίζομαι μέχρις εσχάτων το δημόσιο συμφέρον της Πατρίδος μου και του Ελληνικού Λαού.
  
V.- ΝΟΜΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ:

Σύμφωνα με το άρθρο 362 του Π.Κ. "όποιος με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψή του τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών ή με χρηματική ποινή. Η χρηματική ποινή μπορεί να επιβληθεί και μαζί με την ποινή της φυλάκισης.".  Επί πλέον σύμφωνα με το άρθρο 363 του Π.Κ. , «αν στην περίπτωση του άρθρου 362, το γεγονός είναι ψευδές και ο υπαίτιος γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Μαζί με τη φυλάκιση μπορεί να επιβληθεί και χρηματική ποινή." Ειδικότερα, από τις αμέσως ανωτέρω διατάξεις των άρθρων 362 και 363 του ΠΚ προκύπτει, ότι για την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφημήσεως απαιτείται α) ισχυρισμός ή διάδοση γεγονότος ενώπιον τρίτου σε βάρος ορισμένου προσώπου, β) το γεγονός να είναι δυνατόν να βλάψει την τιμή ή την υπόληψη του άλλου αυτού προσώπου, και γ) να είναι ψευδές και ο υπαίτιος να γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές. Ως ισχυρισμός θεωρείται η ανακοίνωση προερχόμενη ή εξ ιδίας πεποιθήσεως ή γνώμης ή εκ μεταδόσεως από τρίτο πρόσωπο. Αντίθετα, διάδοση υφίσταται, όταν λαμβάνει χώρα μετάδοση της από άλλον γενομένης ανακοινώσεως. Ο ισχυρισμός ή η διάδοση επιβάλλεται να γίνεται ενώπιον τρίτου. Αυτό το οποίο αξιολογείται είναι το γεγονός, δηλαδή οποιοδήποτε συμβάν του εξωτερικού κόσμου, αναγόμενο στο παρόν ή παρελθόν, υποπίπτον στις αισθήσεις και δυνάμενο να αποδειχθεί, αντίκειται δε προς την ηθική και ευπρέπεια. Αντικείμενο προσβολής είναι η τιμή και η υπόληψη του φυσικού προσώπου. Ο νόμος θεωρεί ως προστατευόμενο αγαθό την τιμή ή την υπόληψη του προσώπου, το οποίο είναι μέλος μιας οργανωμένης κοινωνίας και κινείται στα πλαίσια της συναλλακτικής ευθύτητας. Η τιμή του προσώπου θεμελιώνεται επί της ηθικής αξίας, η οποία πηγή έχει την ατομικότητα και εκδηλώνεται με πράξεις ή παραλείψεις. Δεν αποκλείεται στην έννοια του γεγονότος να υπαχθούν η έκφραση γνώμης ή αξιολογικής κρίσεως ακόμη δε και χαρακτηρισμός οσάκις αμέσως ή εμμέσως υποκρύπτονται συμβάντα και αντικειμενικά εκδηλωτικά στοιχεία, τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση συνιστούν προσβολή της προσωπικότητας, δηλαδή μόνον όταν συνδέονται και σχετίζονται με το γεγονός κατά τέτοιο τρόπο, ώστε ουσιαστικώς να προσδιορίζουν την ποσοτική και ποιοτική του βαρύτητα.

Σύμφωνα με το άρθρο μόνο §1 του Νόμου 2243/94 «περί καταργήσεως των ειδικών ποινικών διατάξεων περί τύπου, καταργούνται οι ποινικές διατάξεις ουσιαστικές και δικονομικές του Ν. 5060/31 «περί τύπου προσβολών της τιμής εν γένει και άλλων σχετικών αδικημάτων και του α.ν 1092/1938 «περί τύπου» καθώς και άλλη ουσιαστική και δικονομική ποινική διάταξη ειδικού νόμου σχετικά με τον τύπο εκτός των άρθρων 29 και 30 του Ν. 5060/31, όπως αυτά ισχύουν σήμερα του άρθρου 47 του Α.Ν 1092/38 όπως αντικ. με το άρθρο 4§2 Ν. 1738/87 και της παραγράφου 3 του άρθρου μόνο του Ν. 1178/81. Από τη διάταξη αυτή προκύπτει ότι από της ενάρξεως της ισχύος του ανωτέρω νόμου που συντελέσθηκε κατά την 3-10-94 θεωρούνται καταργημένες όλες οι ποινικές διατάξεις ουσιαστικές και δικονομικές των σχετικών περί τύπου νόμων και η νομοτυπική μορφή των αδικημάτων καθιερώνεται και προσδιορίζεται από τις ουσιαστικές διατάξεις του Π.Κ ή «άλλου ειδικού νόμου». Έτσι ο νομοθέτης θεώρησε ότι οι γενικές διατάξεις είναι επαρκείς για την αντιμετώπιση των αδικημάτων τύπου. Όμως ο ίδιος διατήρησε σε ισχύ και ειδικής μορφής διατάξεις των οποίων το εύρος δεν καλύπτεται από τον Π.Κ ή Κ.Π.Δ. Εξάλλου οι διατάξεις των αρ.1§1 και 2§1§2 του α.ν 1092/1938 «περί τύπου» που επανήλθε σε ισχύ με το άρθρο 2 του Ν 10/1975 δεν καταργήθηκαν υπό της παρ. 1 του άρθρου μόνου του Ν.2243/94 γιατί αυτές δεν εμπίπτουν στην έννοια της ουσιαστικής ποινικής δικονομικής διατάξεως αφού οι ίδιες απλώς και μόνον προσδιορίζουν εξ' επόψεως ορισμού την έννοια του τύπου του εντύπου της δημοσιεύσεως. Ειδικότερα αμφότερες οι προαναφερόμενες διατάξεις καθορίζουν αντιστοίχως, ότι  τύπος και έντυπον, επί των οποίων εφαρμόζονται οι διατάξεις του νόμου τούτου είναι παν ότι εκ τυπογραφίας ή οιουδήποτε άλλου μηχανικού ή χημικού μέσου παράγεται εις όμοια αντίτυπα και χρησιμεύει εις πολλαπλασιασμού ή διάδοση χειρογράφων εικόνων, παραστάσεων, μετά ή άνευ σημειώσεων ή μουσικών έργων μετά κειμένου ή επεξηγήσεων ή φωνογραφικών πλακών» και ότι, «Ως δημοσίευσις εντύπου θεωρείται η διανομή, πώλησις, καθώς και η εις δημόσιον μέρος ή εν δημόσια συναθροίσει ή εις μέρος προσιτόν εις το κοινόν τοιχοκόλλησις ή έκθεσις παντός εντύπου. Αδίκημα του τύπου υπάρχει όταν λάβει χώρα η κατά την προηγούμενη παρ-. 1 δημοσίευσις. Από τις διατάξεις αυτές προκύπτει ότι για τη στοιχειοθέτηση των εγκλημάτων, τα οποία τελούνται δια του τύπου, ήτοι των εγκλημάτων του κοινού δικαίου τα οποία προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα ή από τους ειδικούς ποινικούς νόμους όταν τελούνται με κατάχρηση του τύπου, ως μέσον για την εκδήλωση τους (ΟλΑ.Π 759/1988) δεν αρκεί να συντρέχει το στοιχείο του εντύπου όπως εννοιολογικώς προσδιορίζεται από το αρ. 1 του α.ν 1092/1938 αλλά προσαπαιτείται και η δημοσίευσις του η οποία θεωρείται ότι υπάρχει σύμφωνα το αρθρ. 2 παρ. 1 του ιδίου νόμου όταν συντελεσθεί η διανομή ή πώληση του εντύπου καθώς και η τοιχοκόλληση ή έκθεση αυτού σε δημόσιο μέρος ή δημόσια συνάθροιση ή σε μέρος προσιτό στο κοινό.

Εξάλλου, για να λάβει χώρα αναλογική εφαρμογή διατάξεων νόμου θα πρέπει μεθοδολογικά να διαπιστωθεί η ύπαρξη κενού και μάλιστα ακούσιου, επιγενόμενου και εμφανούς, προκειμένου στη συνέχεια να ερευνηθεί η δυνατότητα πλήρωσης αυτού με τη μέθοδο της αναλογίας. Στην περίπτωση του επιγενόμενου κενού υπάγονται οι περιπτώσεις εκείνες όπου η εμφάνιση της νομοθετικής ατέλειας οφείλεται στο γεγονός ότι, συνεπεία της τεχνικής εξελίξεως και της μεταβολής των κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών που είχαν αποτελέσει τη βάση ορισμένης νομοθετικής ρύθμισης, ανεφάνησαν νέα ζητήματα που κατά την εγγενή στο νόμο τελολογία πρέπει τώρα να βρουν κι αυτά την αντίστοιχη ρύθμισή τους. Έτσι, υπάρχει εμφανές κενό όταν ο νόμος δεν περιέχει καμία ρύθμιση για μια κατηγορία σχέσεων, μολονότι αυτή θα έπρεπε, βάσει της εγγενούς στο νόμο τελολογίας, να ρυθμίζεται ως αξιολογικά ουσιωδώς όμοια με ήδη ρυθμιζόμενες στο νόμο κατηγορίες σχέσεων. Στη νομοθετική ατέλεια αυτής της μορφής την κανονιστική της ποιότητα ως κενού του νόμου είναι προφανές ότι την προσδίδει η αρχή της ίσης μεταχείρισης αξιολογικά ουσιωδώς όμοιων περιπτώσεων οπότε και η μέθοδος πληρώσεως των εμφανών κενών είναι η αναλογία. Στην αναζήτηση της βάσεως αναλογίας πρέπει να διαγνωστεί η ουσιώδης ομοιότητα των συγκεκριμένων δύο περιπτώσεων. Και είναι φυσικά βέβαιο ότι η αρρύθμιστη περίπτωση που παριστά τη νομοθετική ατέλεια, αναφορικά με την οποία ερωτάται αν ορισμένη υφιστάμενη ρύθμιση εμφανίζει κενό, δεν είναι βέβαια ποτέ ακριβώς όμοια με την ήδη ρυθμιζόμενη στο νόμο περίπτωση. Σε ορισμένα σημεία θα εμφανίζει ομοιότητα προς αυτήν, ως προς κάποια άλλα όμως είναι φυσικό να παραλλάσσει. Για να αναζητηθεί η ύπαρξη μιας βάσεως αναλογίας μεταξύ της ρυθμιζόμενης και της αρρύθμιστης περίπτωσης θα πρέπει να καταδειχθεί η ύπαρξη ενός εμφανούς κενού, το οποίο συντρέχει όταν η ομοιότητα μεταξύ των συγκρινόμενων πραγματικών που αποτελεί τη βάση της αναλογίας είναι αξιολογικά ουσιώδης. Τούτο σημαίνει ότι η κατάσταση των συμφερόντων και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να είναι τέτοια που να μπορεί, από σκοπιά της αρχής της ίσης μεταχείρισης, να δικαιολογεί την κρίση ότι η νομοθετική αξιολόγηση, την οποία εκφράζει η υφιστάμενη ρύθμιση, όσον αφορά στην πρόσδοση ορισμένων έννομων συνεπειών στο ρυθμιζόμενο συγκεκριμένο περιστατικό, ήτοι η ratio legis, ευσταθεί και αναφορικά με την αρρύθμιστη περίπτωση, διάγνωση που θα χωρήσει με τη χρήση των ερμηνευτικών κριτηρίων, ιδίως δε της ρυθμιστικής προθέσεως του ιστορικού νομοθέτη και των αντικειμενικών τελολογικών κριτηρίων, δηλαδή την αναγωγή στο σκοπό της διάταξης που ρυθμίζει το ένα πραγματικό και την προσεκτική, υπό το φως του σκοπού αυτού, στάθμιση των συμφερόντων στις δύο περιπτώσεις. 

Περαιτέρω, σε σχέση με τα ιστολόγια του διαδικτύου, τα οποία είναι περισσότερο γνωστά με τον όρο της αγγλικής γλώσσας blogs, σημειωτέα είναι τα ακόλουθα:
Το ιστολόγιο είναι μια τεχνική εφαρμογή στον παγκόσμιο ιστό (worldwide web) και ειδικότερα μια ιστοσελίδα εν είδει προσωπικού ημερολογίου, ο κάτοχος – διαχειριστής του οποίου (blogger) καταγράφει και ανακοινώνει τις απόψεις του για διάφορα ζητήματα που αυτός επιλέγει. Είναι δημοσίως προσιτό θεωρητικά σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στα ερεθίσματα που λαμβάνουν από την ανάγνωση των απόψεων του κατόχου – διαχειριστή του ιστολογίου, δύνανται να απαντήσουν στις απόψεις του γράφοντος και ανακοινώνοντας στο ίδιο ιστολόγιο τα δικά τους σχόλια τα οποία, τα οποία είναι επίσης αναγνώσιμα. Ο κάτοχος – διαχειριστής έχει την τελική δυνατότητα με τη χρήση στοιχείων πρόσβασης να επιλέγει τους αναγνώστες του ιστολογίου του και ακόμη να αποφασίζει αυτός, εάν και ποιοι από τους αναγνώστες επιτρέπεται να ανακοινώσουν τα δικά τους σχόλια σε αυτό. 
Επομένως το ιστολόγιο είναι διαδραστικό μέσο επικοινωνίας αόριστου αριθμού προσώπων και στο σημείο αυτό διαφέρει από τις ιστοσελίδες που διατηρούν τα μέσα ενημέρωσης στο διαδίκτυο, διότι η διαμόρφωση του περιεχομένου του δεν αποφασίζεται μόνον από τον κύριο και τους δημοσιογράφους του μέσου ενημέρωσης αλλά από όλους τους χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι είναι αναγνώστες του ιστολογίου. Τα ιστολόγια ως προϊόντα της εξέλιξης της τεχνολογίας της πληροφορικής εμφανίστηκαν αρχικά ως ιστοσελίδες για πρόσωπα με κοινά ενδιαφέροντα και μετεξελίχθηκαν σε ευρείς χώρους ανταλλαγής ιδεών ενίοτε με μεγάλη επιρροή αναλόγως της θεματολογίας και του μεγέθους του αναγνωστικού κοινού τους. Οι ανακοινώσεις των ιστολογίων αναφέρονται σε ζητήματα της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής, αθλητικής και εν γένει επικαιρότητας και οι γραπτές συζητήσεις που διεξάγονται σε αυτά έχουν δημόσιο χαρακτήρα, δηλαδή τα ιστολόγια παρέχουν ενημέρωση και επικοινωνία ηλεκτρονικής μορφής. Το γεγονός ότι ο κάτοχος – διαχειριστής του ιστολογίου δεν υποχρεούται να χρησιμοποιεί τα αληθινά στοιχεία του αλλά δύναται να εμφανίζεται στους αναγνώστες του χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, ούτως ώστε κανείς από τους επισκεπτόμενους το ιστολόγιό του να μη γνωρίζει την αληθινή του ταυτότητα δεν αναιρεί το χαρακτηρισμό του ιστολογίου ως ηλεκτρονικού εντύπου, διότι άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο.
Το δικαίωμα στη δημιουργία και διαχείριση ιστολογίων δεν έχει απόλυτο χαρακτήρα αλλά υπόκειται σε περιορισμούς. Έτσι, τελεί υπό την γενική επιφύλαξη υπέρ του νόμου και οριοθετείται ρητώς από περιορισμούς, που θεσπίζονται με τυπικό νόμο, δικαιολογούνται για λόγους δημοσίου συμφέροντος, όπως για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων, και είναι απολύτως αναγκαίοι σε μια δημοκρατική κοινωνία.
Το δικαίωμα στη δημιουργία και διαχείριση ιστολογίων δε μπορεί παρά να βρίσκει τα όρια του, στις περιπτώσεις που το φιλοξενούμενο σε ιστολόγια διαδικτυακό περιεχόμενο, έστω και αν έχει αναρτηθεί από τρίτα πρόσωπα, προσβάλλει παρανόμως την τιμή και την υπόληψη τρίτων, όπως συμβαίνει όταν μέσω του φιλοξενούμενου περιεχομένου τελούνται εγκλήματα κατά της τιμής (361 επ. ΠΚ).
Τέτοια εγκλήματα προσβάλλουν το έννομο αγαθό της τιμής και της υπόληψης, που αποτελεί έκφανση της προσωπικότητας κάθε προσώπου. Συγκεκριμένα, ως προσωπικότητα νοείται το πλέγμα των αγαθών που συνδέονται αναπόσπαστα με το πρόσωπο και συγκροτούν τη σωματική, ψυχική και κοινωνική ατομικότητα του ανθρώπου. Τα αγαθά αυτά δεν αποτελούν αυτοτελή δικαιώματα, αλλά επιμέρους εκδηλώσεις – εκφάνσεις ή πλευρές του ενιαίου δικαιώματος επί της ιδίας προσωπικότητας, σε τρόπο ώστε η προσβολή οποιασδήποτε εκφάνσεως της προσωπικότητας να σημαίνει και προσβολή της συνολικής έννοιας της προσωπικότητας. Μεταξύ των κυριοτέρων εκδηλώσεων της προσωπικότητας περιλαμβάνονται η τιμή και η υπόληψη, δηλαδή η ηθική και κοινωνική αξία του προσώπου, το οποίο είναι μέλος μιας οργανωμένης κοινωνίας και κινείται στα πλαίσια της συναλλακτικής ευθύτητας και η οποία έχει ως πηγή την ατομικότητά του.
Συνεπώς, καίτοι στη συνείδηση των χρηστών του διαδικτύου, τα ιστολόγια έχουν τη θέση του μέσου όπου η ελευθερία της έκφρασης εφαρμόζεται στην απόλυτη μορφή της, εντούτοις, η ελευθερία έκφρασης μέσω των ιστολογίων δεν περιλαμβάνει την ελευθερία εξύβρισης, συκοφαντικής δυσφήμισης ή άλλων αξιόποινων προσβολών της τιμής και της υπόληψης τρίτων προσώπων. 
Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν ρυθμίζει την μεταχείριση των νέων μορφών ενημέρωσης που δημιουργήθηκαν λόγω των τεχνολογικών δυνατοτήτων του παγκοσμίου ιστού και του διαδικτύου.
Γίνεται παγίως δεκτό “έντυπο είναι κάθε κείμενο, κάθε όχι απλώς διακοσμητική εικαστική παράσταση, κάθε εγγραφή μουσικού έργου με κείμενο ή επεξηγήσεις και κάθε ηχητικό αποτύπωμα απλού ή μελωδικού λόγου, εφόσον έχει παραχθεί με μηχανική η φυσικοχημική ηλεκτρονική διαδικασία κατάλληλη για παραγωγή σημαντικού αριθμού αντιτύπων και προορίζεται για διάδοση” (Πρόδρομος Δαγτόγλου, καθηγητής ΠΑ, Ατομικά δικαιώματα, τ.1, 1991, σελ. 451 επ.).
Με δεδομένο, ότι “οι ιστοσελίδες … περιέχουν συνήθως κείμενα που παράγονται με ένα συνδυασμό μηχανικής, φυσικοχημικής και ηλεκτρονικής διαδικασίας και προορίζονται για διάδοση μέσω του Διαδικτύου, καθώς και το ότι κάθε ανάκληση του συγκεκριμένου υλικού από κάποιον χρήστη ουσιαστικά συνιστά “αντίτυπο”, γίνεται σαφές ότι ένα σημαντικό τμήμα που διακινείται στο Διαδίκτυο συνιστά Τύπο.” (Ι.Καράκωστας, καθηγητής ΠΑ, Δίκαιο & Ίντερνετ, β΄ έκδ. Αθήνα 2003, σελ. 45).
Η γραμματική διατύπωση των διατάξεων των σχετικών νομοθετημάτων περί τύπου δεν προσφέρει το θεσμικό πλαίσιο υπαγωγής των ιστολογίων σε αυτές.
Eλλείψει νομοθετικής ρύθμισης του ζητήματος, η αντιμετώπιση του αναφυέντος κενού νόμου επιτυγχάνεται με αναλογική εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας.
Συνεπώς, σε ότι αφορά τις προσβολές της προσωπικότητας, οι οποίες συντελούνται στο διαδίκτυο (Internet), μέσω ιστολογίων, και ως ανωτέρω, για τις προσβολές αυτές δεν υπάρχει ιδιαίτερο θεσμικό πλαίσιο, η αντιμετώπιση τους δύναται να γίνει με την αναλογική εφαρμογή της ήδη υπάρχουσας νομοθεσίας για τις προσβολές της προσωπικότητας μέσω τύπου, για το λόγο ότι και η διαδικτυακή πληροφόρηση δεν διαφέρει ως προς τα ουσιώδη στοιχεία της από εκείνη που παρέχεται από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο) και ως κριτήριο για την εφαρμογή των περί τύπου διατάξεων και στα κείμενα που δημοσιεύονται στα διαδικτυακά ημερολόγια, δύναται να αποτελέσει το αντικειμενικό γεγονός ότι κείμενα δημοσιευμένα σε αυτά έχουν παραχθεί με μηχανική ή φυσικοχημική ή ηλεκτρονική διαδικασία κατάλληλη για την παραγωγή σημαντικού αριθμού αντιτύπων.
Σε ότι αφορά δε το επιχείρημα ότι, κριτήριο για την εφαρμογή των περί τύπου διατάξεων και στα κείμενα που δημοσιεύονται στα διαδικτυακά ημερολόγια, δεν είναι μόνο το αντικειμενικό γεγονός ότι κείμενα δημοσιευμένα σε αυτά έχουν παραχθεί με μηχανική ή φυσικοχημική ή ηλεκτρονική διαδικασία κατάλληλη για την παραγωγή σημαντικού αριθμού αντιτύπων, αλλά θα πρέπει επιπλέον και η κατά προορισμό χρήση τους να είναι η διάδοση, γεγονός που, κατά κανόνα δεν συντρέχει στα διαδικτυακά ημερολόγια αφού ο σκοπός της δημιουργίας και ο προορισμός της λειτουργίας των blogs, ιδίως όσων δεν έχουν ειδησεογραφικό περιεχόμενο, δεν είναι η διάδοση πληροφοριών με σκοπό τη μαζική ενημέρωση, στοιχείο απαραίτητο για τον χαρακτηρισμό ενός εντύπου (γραπτού ή ηλεκτρονικού) ως τύπου, αλλά, η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, σκέψεων και αναλύσεων, μέσω ενός μηχανισμού δυναμικής επικοινωνίας και με τη χρήση ενός μέσου που λόγω της φύσεως του έχει μεν πράγματι ως άμεσο και αναγκαίο επακόλουθο να καθίσταται το περιεχόμενο των κειμένων τους προσβάσιμο σε απεριόριστο αριθμό ατόμων, δίχως όμως αυτό να αποτελεί τον αυτοσκοπό του διαχειριστή και κατόχου τους ως και των αναγνωστών τους, λεκτέα τα εξής:  
Με το εξ αντιδιαστολής επιχείρημα, στην έννοια του τύπου  δύνανται να εμπίπτουν τα ιστολόγια, όταν η διάδοση πληροφοριών με σκοπό τη μαζική ενημέρωση αποτελεί τον αυτοσκοπό του διαχειριστή και κατόχου τους ως και των αναγνωστών τους και εν τοις πράγμασι έχουν καταστεί λειτουργικά του ισοδύναμα, με δεδομένο ότι εν προκειμένω συντρέχει σκοπός και προορισμός του κειμένου προς διάδοση και μαζική ενημέρωση. Προφανώς, και δεν δύναται a priori να θεωρηθεί ότι απουσιάζει η ως άνω προϋπόθεση από την λειτουργία των ιστολογιών, η οποία πρέπει να κρίνεται ad hoc.

VI.- ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

Α. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΓΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ:

Εκ των ανωτέρω καθίσταται προφανές ότι, ο πρώτος εγκαλούμενος, δια των  ανωτέρω, ψευδών, υβριστικών και προσβλητικών για την προσωπικότητά και το όνομά μου δηλώσεων, αναφορών και ισχυρισμών του, προέβη εν γνώσει του, από την τηλεόραση,, με πρόθεση και δόλο,  στην εξύβριση και την προσβολή της τιμής και της υπόληψής μου.
Από τους άνω ψευδείς και  δυσφημιστικούς ισχυρισμούς του,  οι οποίοι βλάπτουν σε μέγιστο βαθμό την προσωπικότητά μου και την πολιτική και κοινωνική μου υπόσταση και δημιουργούν αρνητικότατη εντύπωση για το πρόσωπό μου, υπέστην απρόκλητη συκοφαντική δυσφήμηση σε ευρύτατο κύκλο προσώπων, γεγονός που μεγεθύνει τη ζημία μου, ως άμεσα παθόντα, από τη διάδοση τέτοιων συκοφαντικών και ψευδών ισχυρισμών, και τούτο διότι, οι ως άνω ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί του εγκαλούμενου έγιναν γνωστοί στο πανελλήνιο, λόγω της αστραπιαίας τηλεοπτικής μετάδοσης των πληροφοριών και της καθημερινής αναπαραγωγής τους, μέσω του διαδικτύου,  Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ, στο πλήθος των επισκεπτών του διαδικτύου και, ιδιαίτερα, των ενημερωτικών ιστοσελίδων και ιστολογίων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αφού ο οιοσδήποτε προβεί σε χρήση της παγκόσμιας μηχανής αναζήτησης «google» ή άλλης όμοιας για να πληροφορηθεί το περιεχόμενο των δηλώσεων, των αναφορών και των ισχυρισμών του πρώτου εγκαλούμενου, λαμβάνει διαρκώς, αυτόματα και σε καθημερινή βάση γνώση των καθόλα προσβλητικών για το πρόσωπό μου αυτών αναφορών, δηλώσεων και ισχυρισμών του.
Ο πρώτος εγκαλούμενος, με τις ανωτέρω δηλώσεις και τις αναφορές του, ισχυρίστηκε στην τηλεόραση, ενώπιον αορίστου αριθμού τρίτων προσώπων,  ψευδή, ανακριβή και συκοφαντικά γεγονότα,  τελώντας εν γνώσει της αναληθείας τους, έχοντας ως αποκλειστικό σκοπό να βλάψει την τιμή και την υπόληψή μου σε ευρύτατο και αόριστο κύκλο προσώπων, αφού το συκοφαντικό περιεχόμενο των ανωτέρω δηλώσεων και αναφορών του αναπαράχθηκε και αναδημοσιεύθηκε σε πλήθος δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών κρατικών και ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης, ημερήσιων και εβδομαδιαίων πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων, ιστολογίων,  ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία φέρουν ως αποκλειστική πηγή τους τις ανωτέρω επίμαχες δηλώσεις, αναφορές και του ισχυρισμούς του πρώτου εγκαλούμενου κατά την ανωτέρω, από 27/07/2016, συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ.
Τόσο από το περιεχόμενο των ως άνω δηλώσεων και αναφορών του, όσο και από το ύφος, τη γλώσσα που και τα ασύστολα ψεύδη που χρησιμοποιεί κατά τους ισχυρισμούς του, καθίσταται σαφές ότι μοναδικός σκοπός του πρώτου εγκαλούμενου είναι η κατασυκοφάντιση  και ο διασυρμός μου, ως άνθρωπο, βουλευτή και πολιτικό αρχηγό  και ο κλονισμός της φήμης  και του κύρους μου, στον ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό χώρο, όπου δραστηριοποιούμαι επί εικοσιεπτά (27) ολόκληρα έτη, χωρίς να έχω ποτέ κατηγορηθεί για το παραμικρό ή να έχω δώσει δικαίωμα για αναφορές στο πρόσωπό μου, παρόμοιες με τις επίμαχες του πρώτου εγκαλούμενου.
Έτσι, ο πρώτος εγκαλούμενος, με τον ανωτέρω τρόπο, συστηματικά επιδιώκει  την αποδόμηση του προσώπου μου  και την κοινωνική και πολιτική μου απαξίωση, προκαλώντας σε εμένα ανεπανόρθωτη βλάβη σε προσωπικό, οικογενειακό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.
Ιδία, ο πρώτος εγκαλούμενος, τελώντας εν γνώση της αναλήθειας των λεγομένων του, προσβάλλοντας κατάφωρα την τιμή και την υπόληψή μου, με παρουσίασε στους τρίτους που πληροφορήθηκαν και συνεχίζουν καθημερινά να πληροφορούνται το περιεχόμενο των δηλώσεων, των αναφορών και των ισχυρισμών του στο διαδίκτυο, ως έναν, δήθεν, επίορκο βουλευτή και πολιτικό αρχηγό, που αντί να ασκώ τα εκ του Συντάγματος και του Νόμου καθήκοντά μου σχετικά με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και, ειδικότερα, σχετικά με το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ, εγώ, αντιθέτως, ξεπερνώντας, δήθεν, τα δεδομένα όρια του κοινοβουλευτικού ελέγχου,  ΠΑΙΖΩ ΔΗΘΕΝ ΡΟΛΟΥΣ  και, μάλιστα, ΡΟΛΟΥΣ ΚΑΤ’ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΡΙΤΩΝ, ανταγωνιστών και επιχειρηματικών αντιπάλων του πρώτου εγκαλούμενου,  ενός βουλευτή που, δήθεν, ψεύδεται,  με γνώση, πρόθεση και δόλο στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ, προκειμένου με τα εναντίον του δήθεν ψεύδη μου να παίξω σε βάρος του τον δήθεν ρόλο που ισχυρίστηκε ότι μου ανέθεσαν, προς όφελός τους, οι ανταγωνιστές και οι επιχειρηματικοί του αντίπαλοι,  καταλογίζοντάς μου έτσι ότι είμαι δήθεν ένας ανέντιμος άνθρωπος και ψεύτης, χωρίς ηθικές αναστολές, που επιδίδεται σε παράνομες πράξεις και θυσιάζει στον βωμό του προσωπικού συμφέροντος κάθε έννοια ηθικής, εντιμότητας και αξιοπρέπειας, διαπράττοντας έτσι σε βάρος μου το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, προσβάλοντας την τιμή και την υπόληψή μου και, έτσι, παραβιάζοντας ευθέως τις διατάξεις του Συντάγματος, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.
Ο πρώτος εγκαλούμενος, στο πλαίσιο της πρωτοφανούς αυτής αήθους επίθεσης σε βάρος μου και της κατασυκοφάντησής μου, τελώντας εν γνώσει του ψεύδους των δηλώσεών του, επιχειρεί με τον ανωτέρω περιγραφόμενο τρόπο να αλλοιώσει την εικόνα για το πρόσωπό μου μέσα από την προσωπική, πολιτική και κοινωνική μου δραστηριότητα, ρίχνοντας «λάσπη» στο όνομά μου μέσα από τις ανωτέρω δηλώσεις, τις αναφορές και τους ισχυρισμούς του και «χειραγωγώντας» έτσι, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ  σε βάρος μου την κοινή γνώμη, που έλαβε και συνεχίζει διαρκώς να λαμβάνει γνώση των ανωτέρω δηλώσεων, αναφορών και ισχυρισμών του από την τηλεόραση και το διαδίτκυο,  επιδιώκει την ηθική εξόντωσή μου.
Από τα ανωτέρω αναφερόμενα αποδεικνύεται ότι, ο πρώτος εγκαλούμενος ισχυρίστηκε ενώπιον τρίτων   γεγονότα πρόσφορα να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή μου κατά την έννοια των διατάξεων [363 και 362 ΠΚ], σύμφωνα με τις οποίες ως γεγονός νοείται κάθε πράξη ή συγκεκριμένο περιστατικό του εξωτερικού ή εσωτερικού κόσμου που αναφέρεται στο παρελθόν ή στο παρόν, υποπίπτει στις αισθήσεις και είναι δεκτικό απόδειξης, καθώς και κάθε συγκεκριμένη σχέση ή συμπεριφορά που η ύπαρξή τους ανάγεται στο παρελθόν ή στο παρόν, υποπίπτει στις αισθήσεις και αντίκειται στην ηθική και στην ευπρέπεια και είναι ικανή με την ανακοίνωσή της σε τρίτους να βλάψει την τιμή και την υπόληψη κάποιου άλλου,  τα δε γεγονότα αυτά είναι ψευδή και ο πρώτος εγκαλούμενος είχε γνώση της αναλήθειάς τους.
Έτσι, ο πρώτος εγκαλούμενος είχε τον δόλο που απαιτείται για την υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης, καθόσον με τη θέλησή του προέβη στη διάδοση και στον ισχυρισμό των ψευδών γεγονότων, με την ανωτέρω έννοια, τα οποία ήταν πρόσφορα να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή μου και είχε γνώση της αναλήθειάς τους.
Ο πρώτος εγκαλούμενος, δια των ανωτέρω ψευδών γεγονότων με ζημίωσε παράνομα και υπαίτια, πλήττοντας κατά τρόπο αντίθετο στα χρηστά ήθη την προσωπική, πολιτική και κοινωνική μου υπόσταση και καταξίωση και τη δημόσια εικόνα μου, εκθέτοντας σε υπέρμετρο κίνδυνο την αξιοπιστία και το πολιτικό μέλλον μου.

Β.-Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥ:

            Όπως είναι γνωστό, προσβολή της προσωπικότητας αποτελούν οι πράξεις που περιέχουν ονειδισμό η αμφισβήτηση της κοινωνικής ή ηθικής αξίας ακόμη και αν αυτές καθιστούν απλά ύποπτο κάποιον, ότι μετέρχεται ανέντιμες μεθόδους κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του η άλλων εκφάνσεων της ζωής του.
Από τα ανωτέρω αναφερόμενα είναι φανερό ότι οι ως άνω ψευδείς ισχυρισμοί γεγονότων από τον πρώτο εγκαλούμενο εκδηλώνουν σαφή και αδικαιολόγητη αμφισβήτηση της τιμής και της υπόληψής μου και υπερβαίνουν κάθε ανεκτό και επιβαλλόμενο μέτρο κριτικής και ελέγχου. Και αυτό, γιατί συνιστούν προσωπική επίθεση, με προφανή σκοπό να με μειώσουν προσωπικά ως άνθρωπο, βουλευτή, πολιτικό αρχηγό και ως μέλος της κοινωνίας.
Αυτή την πρόθεση του πρώτου εγκαλουμένου μαρτυρούν εκτός των άλλων, ο τρόπος, το μέσο αλλά και το ύφος των λεγομένων του, με τη χρήση απαξιωτικών για το πρόσωπό μου δηλώσεων, αναφορών και ισχυρισμών, αλλά και το γεγονός ότι προέβη στην εναντίον μου επίθεση του αυτή μέσω της ζωντανής τηλεοπτικής αναμετάδοσης από το κανάλι της Βουλής των Ελλήνων, που δεν του επέτρεπε έτσι να αγνοεί ότι με την δημόσια εκφορά πλήττομαι. 
Απεναντίας, ανενδοίαστα επέλεξε ως μέσο την τηλεόραση για να με συκοφαντήσει με τις ανωτέρω δηλώσεις, τις αναφορές και τους ισχυρισμούς του,  των οποίων έλαβαν και συνεχίζουν να λαμβάνουν καθημερινά γνώση, από την τηλεόραση, τις εφημερίδες και το διαδίκτυο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι όλων των τάξεων, επαγγελμάτων, μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου, οι οποίοι  είδαν, άκουσαν, διάβασαν και συνεχίζουν να βλέπουν και να διαβάζουν καθημερινά τις ανωτέρω δηλώσεις, αναφορές και τους ισχυρισμούς του, αλλά και οι ιδιοκτήτες των ανάλογων έντυπων και διαδικτυακών ΜΜΕ, όπως αποδεικνύεται από την πληθώρα των αναπαραγωγών και των αναδημοσιεύσεων των επίμαχων αυτών δηλώσεων και αναφορών του πρώτου εγκαλούμενου.
Με τις ως άνω αναφορές ψευδών γεγονότων του πρώτου εγκαλούμενου στο πρόσωπό μου βλάπτονται προστατευόμενα έννομα αγαθά της προσωπικότητάς μου, όπως είναι η τιμή και η υπόληψή μου, η ηθική μου αξία και ακεραιότητα, ώστε να αναγκάζομαι να προσφύγω στη δικαιοσύνη, ζητώντας να τιμωρήσει τον υπαίτιο της παράνομης και χυδαίας επιθέσεως σε βάρος μου και να με αποκαταστήσει.
Ειδικότερα, η προσβολή της τιμής μου από τον πρώτο εγκαλούμενο συνίσταται στην από μέρους του ενώπιον τρίτων αμφισβήτηση της προσωπικής μου εντιμότητας, με την εν γνώση της αναλήθειάς των επίκληση ψευδών γεγονότων, καθόσον από τις ανωτέρω δηλώσεις, αναφορές και τους ισχυρισμούς του έλαβε γνώση των προσβλητικών αυτών εκφράσεων και των ψευδολογημάτων του τεράστιος αριθμός ατόμων, τα οποία σχημάτισαν και συνεχίζουν να σχηματίζουν μειωτική για το πρόσωπο μου εικόνα, και ειδικότερα σχημάτισαν για το πρόσωπο μου την εικόνα ενός ανθρώπου άτιμου και αήθους, που προβαίνει σε παράνομες πράξεις και, ειδικότερα,  ενός ανθρώπου ανάλγητου και χωρίς φραγμούς, ενός επίορκου και ψεύτη βουλευτή και πολιτικού αρχηγού, που αντί να ασκεί τα εκ του Συντάγματος και του Νόμου καθήκοντά του σχετικά με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και, ειδικότερα, σχετικά με το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ, αυτός,  αντιθέτως, ξεπερνώντας τα δεδομένα όρια του κοινοβουλευτικού ελέγχου,  ΠΑΙΖΕΙ ΔΗΘΕΝ ΡΟΛΟΥΣ  και, μάλιστα, ΡΟΛΟΥΣ ΚΑΤ’ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΡΙΤΩΝ, ανταγωνιστών και επιχειρηματικών αντιπάλων του πρώτου εγκαλούμενου,
Συνεπώς, αντίστοιχα αυξημένος υπήρξε και ο αντίκτυπος που εκ των προτέρων ο πρώτος εγκαλούμενος γνώριζε ότι η συμπεριφορά του θα είχε στην προσωπικότητά μου σε προσωπικό, κοινωνικό, οικογενειακό και πολιτικό επίπεδο, αλλά και στη δημόσια εικόνα μου.
Η σημασία και το νόημα των ψευδών ισχυρισμών που διατύπωσε ο πρώτος εγκαλούμενος σε βάρος μου μεγεθύνονται έτι περισσότερο, εάν ληφθεί υπόψη η εν γένει προσωπικότητά μου, όπως αναλυτικά εκτίθεται στο Βιογραφικό μου,  που διαλαμβάνεται ως ανωτέρω στην παρούσα έγκλησή μου.
Από την εν γένει καθόλα εξαιρετική επαγγελματική, προσωπική, πολιτική και κοινωνική μου δραστηριότητα, έχω γίνει ευρύτερα γνωστός εις το Πανελλήνιο και είναι γεγονός ότι όλη μου η Πολιτεία χαρακτηρίζεται από ένα σύστημα αξιών που απαρεγκλίτως τηρώ.
 Ο δε πρώτος εγκαλούμενος προέβη στους επίμαχους ψευδείς ισχυρισμούς του όχι από απερισκεψία ή αμέλεια, αλλά από κακοβουλία και κακή προαίρεση, με δόλο, γνωρίζοντας το ψεύδος όσων ισχυρίστηκε και ότι οι ισχυρισμοί του αυτοί θίγουν την προσωπικότητά  μου.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ:

Επειδή, όλα τα ανωτέρω αποδεικνύουν και στοιχειοθετούν στο πρόσωπο του εγκαλούμενου το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, κατά την αντικειμενική και υποκειμενική του υπόσταση.

Επειδή ο εγκαλούμενος με ζημίωσε υπαίτια και παράνομα, με πρόθεση να βλάψει την εμπιστοσύνη του κοινού προς το πρόσωπό μου, αφενός γνωρίζοντας ότι τα περιστατικά που ισχυρίζεται είναι αναληθή, αφετέρου προσπαθώντας να τα παρουσιάσει με τέτοιο τρόπο που να θίγεται, να μειώνεται και να υποτιμάται το πρόσωπό μου.

Επειδή,  η ιδιαιτερότητα δε και η βαρύτητα της βλάβης την οποία υπέστη η προσωπικότητα η τιμή και η υπόληψή μου προκύπτει, όχι μόνο εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της φύσεως των δημοσιευθέντων σε βάρος μου αρνητικών ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών, αλλά και εξαιτίας του ότι τυγχάνω δημόσιο πρόσωπο, βουλευτής και πολιτικός αρχηγός με μακρόχρονη, εικοσαεπταετή διαδρομή και εμπειρία, αλλά και ακέραιη προσωπικότητα. Για το λόγο αυτό απολαμβάνω  αναγνωρισιμότητα και τον σεβασμό των συμπολιτών μας,  ενώ ο πρώτος εγκαλούμενος με τους έως εμμονής, ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς του, επιχειρεί να με ακυρώσει στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και των ψηφοφόρων μου.

Επειδή, στοιχειοθετείται αδίκημα τελούμενο διά του Τύπου, λαμβανομένου υπ όψη ότι, ο ισχυρισμός ή η διάδοση του δυσφημιστικού γεγονότος, μπορεί να γίνει και δια του τύπου, και μετά την κατάργηση με το άρθρο μόνο του Ν. 2243/1994 όλων των ειδικών περί  τύπου διατάξεων, το έγκλημα της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του τύπου συντελείται υπό τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις που απαιτούνται για την συκοφαντική δυσφήμηση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν στην τηλεόραση και καταχωρήθηκαν στις εφημερίδες και το διαδίκτυο, δηλώσεις, αναφορές, ισχυρισμοί και κείμενα με δυσφημιστικά γεγονότα.

Επειδή, η δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου  απαιτεί μήνυση - έγκληση (άρθρα  υπ΄αριθμ. 42, 46, 50 ΚΠΔ).  

Επειδή, στα εγκλήματα που διώκονται με έγκληση δεν επιτρέπεται η σύλληψη, εκτός αν προηγουμένως υποβληθεί η έγκληση, έστω και προφορικά, σ' εκείνον που έχει δικαίωμα να συλλάβει το δράστη  (άρθρα 42, 46, 275 παρ. 2 ΚΠΔ).   

Επειδή, όλα τα αννωτέρω αποδεικνύονται με έγγραφα και μάρτυρες.

Επειδή, η παρούσα έγκλησή μου και όσα σ΄αυτή αναφέρονται είναι νόμιμα, βάσιμα και αληθή.         

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
                     και με την επιφύλαξη παντός νομίμου εν γένει δικαιώματός μου

1.       Αιτούμαι, την ποινική δίωξη του πρώτου και των δεύτερων εγκαλούμενων, για τα αδικήματα που διέπραξαν εις βάρος μου και, συγκεκριμένα, αυτά της εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του τύπου,

2.       Αιτούμαι, όπως ο πρώτος εγκαλούμενος ανακαλέσει και αποσύρει όλες τις ανωτέρω δηλώσεις, αναφορές και ισχυρισμούς του και, με δική του ευθύνη, τις ανακαλέσουν και αποσύρουν και όλοι οι τρίτοι που τις αναδημοσίευσαν και τις αναπαρήγαγαν στο διαδίκτυο.

3.       Αιτούμαι, όπως ο πρώτος εγκαλούμενος διαψεύσει και  αποκαταστήσει όλες τις συκοφαντίες και τα ασύστολα ψεύδη που εκτόξευσε εναντίον  μου, βλάπτοντας την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψή μου.

Δηλώνω ότι, παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγων σε βάρος του εγκαλούμενου για το ποσό των σαράντα τεσσάρων (44) ευρώ,  ως χρηματική ικανοποίηση προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστην από από την παράνομη συμπεριφορά του εγκαλούμενου που ανωτέρω περιγράφεται, επιφυλασσόμενος για την αναζήτηση του υπολοίπου ποσού ενώπιον της Αστικής Δικαιοσύνης.

ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ προτείνω τους :

1.      ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ του ΑΝΔΡΕΑ, ΚΑΤΟΙΚΟ ΠΑΤΡΩΝ,  ΚΛΑΟΥΣ 111 ΚΑΙ ΣΕΦΕΡΗ,  ΑΔΤ ΑΗ708221   και
2.      ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΣΙΩΡΟΥ του ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΚΑΤΟΙΚΟ ΠΑΤΡΩΝ, ΜΙΑΟΥΛΗ 48,  ΑΔΤ  Τ 274281


ΩΣ ΣΧΕΤΙΚΑ προς απόδειξη των ισχυρισμών της έγκλησής μου προσκομίζω τα επικαλούμενα στην παρούσα ως άνω [Σχετικά έγγραφα υπ΄ αριθμ. 01 έως      ] και  επιφυλάσσομαι να προσκομίσω κι άλλα έγγραφα σε επόμενα στάδια της ποινικής διαδικασίας.

Αντίκλητούς μου και Πληρεξούσιoυς δικηγόρους διορίζω :

1.   Τον δικηγόρο Αθηνών κο ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ του Χρήστου, με ΑΜΔΣΑ : 26001, κάτοικο Αθηνών, Αγίου Κωνσταντίνου 2, ΤΚ 104 71, Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ, τηλ. 210 5200452  και
2.    Την δικηγόρο Αθηνών κα  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΓΓΑΝΑ, με ΑΜΔΣΑ : 27864, κάτοικο Ηρακλείου Αττικής (Πρ. Λόφου 19) και Αγίου Κωνσταντίνου 2, ΤΚ 104 71, Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ, τηλ. 210 2852132, 6970179398 και 210 5200452.

Αθήνα, 31/07/2016

Μετά τιμής  
 Ο Εγκαλών





Νικόλαος Νικολόπουλος
                                                                 ΑΔΤ  ΑΜ 300500/ΥΑ ΑΧΑΙΑΣ                                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates