.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & ΤΡΑΠΕΖΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ !!!

ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΕΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Ο κύβος ερρίφθη: Οι διευθύνοντες σύμβουλοι όλων των τραπεζών στη Βουλή για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ !!!




Tους διευθύνοντες συμβούλους όλων των τραπεζών αποφάσισε να καλέσει ως μάρτυρες η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, η οποία συνεδρίασε την Πέμπτη 9 Ιουνίου.

του Χρήστου Ιωάννου

Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν οι εν ενεργεία διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και της Attica Bank για το πότε και με ποια σειρά θα μπορέσουν να καταθέσουν στην Επιτροπή. Η Επιτροπή πάντως - αν και παρατάθηκε η διάρκειά της κατά πέντε εβδομάδες - διακόπτει τις εργασίες της στις 18 Ιουνίου.

Ετσι, από τη Βουλή θα περάσουν ο Σταύρος Λεκκάκος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, ο Δημήτρης Μαντζούνης της Alpha Bank, ο Λεωνίδας Φραγκιδάκης της Εθνικής Τράπεζας, ο Φωκίων Καραβίας της Eurobank και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος της Attica Bank.

Εν συνεχεία, η Επιτροπή όπως αποφάσισε, θα καλέσει τα στελέχη της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος, τα οποία όπως ελέχθη χθες είναι και "ελεγχόμενα". Οπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ,Σωκράτης Φάμμελος "Ο έλεγχος της Τράπεζας της ελλάδος έχει από μόνος του πρόβλημα."

Επίσης, θα κληθεί κάποια στιγμή και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Από την Επιτροπή θα περάσουν και οι τρεις τελευταιοι διοικητές της Αγροτικής Τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης, Δημήτρης Μηλιάκος και Πέτρος Λάμπρου, καθώς η ΑΤΕ είναι η τράπεζα που είχε δώσει και τα περισσότερα δάνεια στα κόμματα, τα οποία εν συνεχεία - μετά τη διάσπαση της - παρέλαβε ως ενήμερα η Τράπεζα Πειραιώς, πρόεδρος της οποίας είναι ο Μιχάλης Σάλλας (ο οποίος παλαιότερα ήταν και γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορίου επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ).

Μεγάλο μέρος της συνεδρίασης της Πέμπτης αναλώθηκε εάν θα πρέπει να κληθούν πρώτα οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τραπεζών ή τα στελέχη της διεύθυνσης εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι εκπρόσωποι τριών κομμάτων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ και τηςΕνωσης Κεντρώων εξέφρασαν την άποψη ότι πρώτα πρέπει να κληθούν στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος ώστε ταυτόχρονα με τις ερωτήσεις επί διάφορων θεμάτων που αναφέρονται στα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος και σε δικόγραφα, να παρέχουν και σχετική ενημέρωση για την καλύτερη κατανόηση.

Ομως, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν επιτακτικά από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Σωκράτη Φάμμελο (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), να κληθούν πρώτα οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τραπεζών. Και ο Σ. Φάμμελος συμφώνησε.

Ο πιο αυστηρός όλων ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, ο οποίος στην εισηγήσή του επεσήμανε ότι σύμφωνα με τις εκθέσεις "υπάρχει εξαιρετική αντιμετώπιση" υπέρ των συγκεκριμένων δανειοληπτών (κόμματα και μέσα μαζικής ενημέρωσης) από τις τράπεζες, κάτι που δεν ισχύει για τους άλλους δανειολήπτες.
Οπως είπε, "οι τράπεζες έδωσαν δάνεια χωρίς επαρκείς διασφαλίσεις, τα δάνεια αυτά εντάσσονται στην κατηγορία ειδικού κινδύνου και θα έπρεπε να εγκρίνονται από το ανώτατο όργανο των τραπεζών, κάτι που δεν έγινε, σε περίπτωση επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης έπρεπε να αυξηθούν οι διασφαλίσεις, κάτι που έγινε σε λίγες περιπτώσεις" .

Ο βουλευτής που πρότεινε να μην κληθούν σε αυτή τη φάση μάρτυρες, αλλά αργότερα, αφού πρώτα ενημερωθούν οι βουλευτές, ήταν ο Νότης Μηταράκης της Νέας Δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση είναι απορίας άξιο πως θα πορευτούν αρμονικά κυβέρνηση και τραπεζίτες σε μία και πάλι δύσκολη συγκυρία για τη χώρα.

Τέλος, αναμένουμε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτυρηθούν εκτός των άλλων και για τα αδικαιολόγητα ποσά που οι τραπεζίτες δίνουν για διαφήμιση στην κομματική εφημερίδα Αυγή. Διαφορετικά θα αποδειχθεί για μια ακόμα φορά, ότι όλα είναι μια "απάτη" της πολιτικής εξουσίας.


ΠΗΓΗ
http://www.marketfair.gr/details.php?id=3702

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates