.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ ΠΑΣΟΚ+ΝΔ !!!

ΤΩΡΑ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΗΣ & ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΑ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ
Άμεσα απαιτητά τα δάνεια 220.000.000 ευρώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ !!!

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα της Κομισιόν ;;;



Την ώρα που τα στοιχεία των δανείων κομμάτων και καναλιών βρίσκονται στη Βουλή, φυλασσόμενα και με περιορισμένη πρόσβαση ακόμα και για τους βουλευτές, η Κομισιόν κατακεραυνώνει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως τα δάνειά τους δεν έχουν διαγραφεί και παραμένουν απαιτητά.

Γράφει ο: Μηνάς Κωνσταντίνου

«Η Κομισιόν δεν αναγνωρίζει διαγραφή των θαλασσοδανείων των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ύψους 220 εκατ. ευρώ» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, μετά την ερώτηση του ευρωβουλευτή του κόμματος Νίκου Χουντή.

Το δε αξιοσημείωτο, είναι που πήρε στην Κομισιόν περισσότερους από επτά μήνες για να απαντήσει στην ερώτηση, που κατά τον ευρωβουλευτή, δέχθηκε σε αυτή την περίοδο πιέσεις ακόμα και για να την αποσύρει.

«Μετά από 7 μήνες (ευρωκοινοβουλευτικό ρεκόρ καθυστέρησης!!) και υπό συνεχείς πιέσεις να αποσυρθεί, η Κομισιόν υποχρεώθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του Νίκου Χουντή, σχετικά με την υπόθεση των θαλασσοδανείων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η απάντησή της, εκθέτει, όχι μόνο τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που πήραν τα θαλασσοδάνεια, αλλά και την ίδια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού με την «ερμηνεία» που δίνει η κυβέρνηση στο άρθρο 78 του ν. 4146/2013, αφήνει να εννοηθεί ότι, υπάρχει παραγραφή και ότι αυτή αφορά, όχι μόνο το αξιόποινο, αλλά και τα ίδια τα δάνεια. Η απάντηση της Κομισιόν ξεκαθαρίζει ότι τα δάνεια είναι απαιτητά και ενδεχομένως δεν έχει αρθεί ούτε το αξιόποινο των στελεχών που χάρισαν τα δάνεια αυτά σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και συνεπώς, ότι η εισαγγελική έρευνα θα πρέπει να συνεχιστεί» αναφέρει η ανακοίνωση της ΛΑΕ.

Η ερώτηση είχε κατατεθεί τον περασμένο Νοέμβριο, με αφορμή την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Βουλή, όπου αναφέρθηκε σε "αρχειοθέτηση" της υπόθεσης των θαλασσοδανείων των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

«Όμως», συνεχίζει η ΛΑΕ στην ανακοίνωσή της «η απάντηση της Κομισιόν, αν και ολιγόλογη, είναι απολύτως σαφής: Εξ όσων γνωρίζει η Επιτροπή, το άρθρο 78 του νόμου 4146/13 δεν αποτελεί νομική βάση για ακύρωση ή διαγραφή δανείων (!!!)».

Ο ίδιος ο κ. Χουντής, αναφορικά με το πολιτικό ζήτημα που προκύπτει, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ιστορία έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια, όταν πάλι ως ευρωβουλευτής, μαζί με άλλους συναδέλφους, ζητούσα να υπάρξει έλεγχος και διαφάνεια και, σε κάθε περίπτωση, να μην επιτραπεί η διαγραφή των χρεών 220 εκατ. ευρώ, των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το 2013, η τότε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πέρασε τροπολογία στη Βουλή, με την οποία απάλλασσε από την κατηγορία της απιστίας, τον πρόεδρο, τα μέλη των ΔΣ και τα στελέχη των τραπεζών που είχαν συνάψει πάσης φύσεως δάνεια με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα».


ΠΗΓΗ
http://www.fmvoice.gr/index.php/epikairotita/politiki/item/141099-amesa-apaitita-ta-daneia-220-ekat-evro-pasok-kai-nd-gia-poion-xtypaei-i-kampana-tis-komision

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates