.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

5 ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ !!!

ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 20% ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΜΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ
Και ενώ οι δανειστές απαιτούν διπλασιασμό του προστίμου σε 20.000 ευρώ !!!















Πρόστιμα ύψους 97,8 εκατ. ευρώ επιβλήθηκαν για ανασφάλιστη εργασία το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2015, ωστόσο από αυτά πληρώθηκε μόλις το 20%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Άρτεμις», στο σύνολο των 132.874 εργαζομένων στις επιχειρήσεις, εντοπίστηκαν 9.293 αδήλωτοι εργαζόμενοι (ποσοστό 6,99%) και επιβλήθηκαν πρόστιμα 97,8 εκατ ευρώ.

Από αυτά, εκτιμάται ότι πληρώθηκαν μόλις 19,5 εκατ. ευρώ με έκπτωση 30%, με αποτέλεσμα να μπει «ζεστό χρήμα» στα ταμεία του Δημοσίου της τάξης των 15 εκατ. ευρώ.

Εκτιμάται πάντως ότι κάθε χρόνο, το ΙΚΑ χάνει περίπου 5 δισ. ευρώ από την αδήλωτη εργασία. Το σχέδιο που έχει εκπονήσει το ΣΕΠΕ προβλέπει μείωση του βασικού προστίμου για την αδήλωτη εργασία στα 3.500 ευρώ, καθώς το σημερινό του ύψος (10.550 ευρώ) θεωρείται εξαντλητικό και αναποτελεσματικό. Το σχέδιο προβλέπει επίσης κλιμάκωση των προστίμων, ανάλογα με το αν διαπιστώνεται ή όχι υποτροπή, ενώ οι ποινές θα συνδυάζονται με κίνητρα για να προσλαμβάνει ο εργοδότης τον αδήλωτο εργαζόμενο με νόμιμο τρόπο. Οι θεσμοί πάντως αντιδρούν, καθώς θεωρούν ότι οι Έλληνες εργοδότες επιλέγουν την αδήλωτη εργασία γιατί έτσι έχουν μικρότερο κόστος, λόγω των αραιών ελέγχων. Γι” αυτό και ζητούν διπλασιασμό αντί μείωσης του προστίμου.

πηγη: toxrima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates