.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ 400.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ
Τελειώνει στις 31 Μαρτίου η τρίμηνη μετενέργεια της ανανεωμένης από την 29η Σεπτεμβρίου 2015, Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας !!!




















Κύκλοι της ΓΣΕΕ επισημαίνουν στο Capital.gr πως αν δεν υπάρξει και πάλι ανανέωση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης τότε θα βρεθούν στον… αέρα το επίδομα γάμου αλλά και οι "ωριμάνσεις" 10% που έχουν 400.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα (που καλύπτονται άμεσα από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση) στους βασικούς μισθούς τους, συμπληρώνοντας τρία χρόνια ασφαλιστικού βίου, αν και αυτές έχουν "παγώσει" από το 2012.

Αν δεν υπογραφεί τις επόμενες οχτώ μέρες η ανανέωση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης τα δύο παραπάνω δικαιώματα δεν θα ισχύουν από την 1η Απριλίου, παρά μόνο αν κάτι τέτοιο συμφωνηθεί μεμονωμένα μεταξύ του κάθε εργαζομένου και του εργοδότη.

Με απόφαση, όμως, του 36ου Συνεδρίου της, η ΓΣΕΕ αναμένεται να εξουσιοδοτήσει αύριο Πέμπτη 24 Μαρτίου όπου συνεδριάζει η ολομέλεια της διοίκησης της, αντιπροσωπεία η οποία θα επιχειρήσει να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ) για αυτό το σκοπό.

ΟΟΣΑ: Να αναθεωρηθούν οι "τριετίες"

Υπενθυμίζεται πάντως πως στην τελευταία έκθεση του για την ελληνική οικονομία, ο ΟΟΣΑ τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης των "τριετιών".

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως "ο κατώτατος μισθός ενός εργαζόμενου άνω της ηλικίας των 25 ετών χωρίς προϋπηρεσία, ανέρχεται στα 586 ευρώ το μήνα".

Ωστόσο, για κάθε τριετία εργασιακής εμπειρίας αυξάνεται κατά 58 ευρώ έως τα εννέα έτη και για τους έγγαμους εργαζόμενους, υπάρχει μία επιπλέον επιπλέον προσαύξηση ύψους 58 ευρώ, επομένως ο μισθός μπορεί να φτάσει έως τα 818 ευρώ το μήνα. Η αναθεώρηση του κατώτατου μισθού αναμένεται να γίνει το 2016. Θα πρέπει να γίνει υπό το πρίσμα της παραγωγικότητας και με λογική δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης της προσαύξησης προϋπηρεσίας".

Νέο Εργασιακό ενόψει

Το Εργασιακό αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς στα πλαίσια της επόμενης (2ης ) αξιολόγησης.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα, ο Υπ. Εργασίας, στην παρέμβαση του στη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ (EPSCO) που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, αποτελεί "απόλυτη προτεραιότητα" για την κυβέρνηση η "επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων".

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη συσταθεί οχταμελής επιτροπή μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών προκειμένου να προετοιμάσει τη διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών για το νέο Εργασιακό.

πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates