.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΟΜΗΡΟΣ ΜΗΛΛΑΣ: ΤΟΝ ΑΠΕΛΥΣΕ Η ΕΤΕ ΤΟ 2014 ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗ ΜΗΝΥΣΕ ΤΟ 2016 !!!

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ NBG PRIVATE EQUITY
Απολυθείς Έλληνας τραπεζικός μηνύει την ΕΤΕ για σωρεία παραβάσεων !!!




Τις τράπεζες θα τις γκρεμίσουν τα ίδια τα στελέχη τους που, ένας-ένας, αρχίζουν σιγά-σιγά να καταγγέλλουν τα σημεία και τα τέρατα από τα μαύρα κουτιά της παρανομίας και της αυθαιρεσίας, όπου εκ της θέσης τους συμμετείχαν !!! 

Πρώην στέλεχος θυγατρικής της ΕΤΕ υποστηρίζει ότι απομακρύνθηκε από τη θέση του γιατί προειδοποίησε την εταιρεία του ότι παραβιάζει τους κανόνες που αφορούν τις αποτιμήσεις, την εχεμύθεια που οφείλει να διατηρεί ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά και αυτούς ξεπλύματος χρήματος. Οι προειδοποιήσεις για τα συγκεκριμένα θέματα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ελλάδα.
Ο Όμηρος Μήλλας, ήταν κορυφαίο στέλεχος της NBG Private Equity, μία εταιρεία buyout την οποία είχε δημιουργήσει η ΕΤΕ, ενώ απολύθηκε το 2014.

Όπως υποστηρίζει ουσιαστικά υποβαθμίστηκε εξαιτίας των προειδοποιήσεων ότι η εταιρεία καταπατούσε αρκετούς εκ των νόμων που ισχύουν βάσει του Financial Conduct Authority, όπως αναφέρεται σε αντίστοιχο έγγραφο το οποίο κατατέθηκε σε ειδικό δικαστήριο που ασχολείται με εργατικά θέματα στο Λονδίνο.
«Με απέπεμψαν από τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΤΕ, όχι επειδή είμαι Έλληνας, κάτι που ισχύει για όλους τους υπαλλήλους της τράπεζας, αλλά γιατί ένας Έλληνας που βρέθηκε στην NBGI Private Equity στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης», υποστηρίζει κ. Μήλλας.

Η ΕΤΕ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να πωλήσει τις δραστηριότητες private equity της NBGI το 2013 και έδωσε στην όλη διαδικασία την κωδική ονομασία «Laurel», όπως υποστηρίζει ο Μήλλας, ο οποίος εργάστηκε στην NBGI από το 1998 όταν δημιουργήθηκε. Υποστηρίζει ότι προειδοποίησε την NBGI για αρκετές παρατυπίες και για το γεγονός ότι εξαιτίας αυτών κινδύνευε να παραβιάσει συγκεκριμένους κανόνες, με δεδομένο επίσης το γεγονός ότι στο data room είχαν πρόσβαση πάρα πολλά άτομα.

Ο Μήλλας είναι ένας εκ των έξι στελεχών που απολύθηκαν, πέντε εκ των οποίων είναι ελληνικής καταγωγής, συμπεριλαμβανομένου και του διευθύνοντος συμβούλου της NBGI, Παύλου Στελλάκη. Τις θέσεις τους διατήρησαν 13 στελέχη, εκ των οποίων μόνο ένας ήταν Έλληνας.

«Στις αρχές Οκτωβρίου 2014 δεν υπήρχε ανάγκη ο κ. Μήλλας να συνεχίσει να εργάζεται στην πώληση της εταιρείας, δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο αντικείμενο, κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ούτε καν έρχονταν στα γραφεία της εταιρείας», υποστηρίζει η τράπεζα στο δικό της έγγραφο που κατατέθηκε στο δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση.

ΠΗΓΗ
http://www.newmoney.gr/bloomberg/item/259971-apolitheis-ellinas-trapezitis-miniei-tin-trapeza-tou-gia-soreia-parabaseon

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates