.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 150 ΕΥΡΩ ΣΕ 800.000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΙΧ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΤΕΟ !!!

ΜΕΣΩ TAXINET ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ
Σε περίπου 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ θα επιβληθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου μέσω Taxisnet !!!















Ειδικότερα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων περίπου 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων δεν πέρασαν από ΚΤΕΟ όπως όφειλαν και θα τους πιστωθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου το πρόστιμο που ορίζει η νομοθεσία, το οποίο ανέρχεται σε 150 ευρώ. Το πρόστιμο των 150 ευρώ θα εμφανιστεί απευθείας στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Taxisnet και στην προσωποποιημένη πληροφόρηση.

Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται και εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται του προστίμου των 150 ευρώ όσοι έχουν περάσει εκπρόθεσμα από ΚΤΕΟ εντός του 2015, παρά το γεγονός ότι ο νόμος όριζε πως αν κάποιος περνούσε από ΚΤΕΟ εκπρόθεσμα θα του επιβαλλόταν το πρόστιμο των 150 ευρώ. Το κράτος από την επιβολή των προστίμων ύψους 150 ευρώ εκτιμά πως θα εισπράξει τουλάχιστον 120 εκατ. ευρώ, καθώς αφορά περίπου 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων.

Ωστόσο, στελέχη από την αγορά των ΚΤΕΟ εκτιμούν πως ο αριθμός που δίνει το υπουργείο Μεταφορών είναι πολύ μικρό, καθώς εκείνοι υπολογίζουν πως ο στόλος οχημάτων που δεν έχει περάσει από ΚΤΕΟ ξεπερνά το 1,5 εκατ. οχήματα.

Διασταύρωσεις
Πάντως η ηλεκτρονική διασταύρωση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Φερβουαρίου, όποτε και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τα οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ...

Ανασφάλιστα
Καθυστέρηση παρατηρείται στην αποστολή ειδοποιητηρίων στα περίπου 1 εκατ. ΙΧ που παραμένουν ανασφάλιστα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των συμβολαίων που δεν ανανεώνονται.

Τα ονόματα των οδηγών που θα ειδοποιηθούν θα προκύψουν ύστερα από διασταύρωση που θα γίνει ανάμεσα στην ηλεκτρονική βάση της ΓΓΔΕ με την ηλεκτρονική βάση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, η οποία και εμπεριέχει όλα τα ΙΧ για τα οποία υπάρχει ενεργή ασφάλεια.

Αν κάποιος οδηγός ΙΧ παραλάβει το ειδοποιητήριο πρέπει μέσα σε οκτώ ημέρες είτε να αποδείξει πως είναι ασφαλισμένο το όχημά του και εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ, είτε να επιλέξει σε ποια εταιρεία θα προχωρήσει στην ασφάλιση του οχήματός του και να πληρώσει το παράβολο 250 ευρώ.

Νέο πρόστιμο
Αν ο κάτοχος του αυτοκινήτου δεν συμμορφωθεί, ο νόμος προβλέπει την επιβολή νέου προστίμου 500 ευρώ σε συνδυασμό με τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Να υπενθυμίσουμε πως ο νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα ισχύει από τον Μάιο του 2014 και προβλέπει υψηλά πρόστιμα, τα οποία βέβαια επιβάλλονται μόνο σε περίπτωση ελέγχου από την Τροχαία.

Ειδικότερα τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα περιλαμβάνει:

  • Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για δέκα μέρες.
  • Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής.
  • Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
  • Φυλάκιση από δύο μήνες μέχρι ένα χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

πηγη: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates