.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ !!!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
Η εισφορά της Ελλάδας αυξήθηκε από 1,37 δισ. σε 3,01 δισεκατομμύρια ευρώ !!!















Και όμως, η συνεισφορά της Ελλάδας στο κεφάλαιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπερδιπλασιάστηκε, τη στιγμή που η Αθήνα προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των πιστωτών προκειμένου να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και να διασφαλιστεί η συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο πακέτο στήριξης.

Η χώρα μας κατέβαλε την αύξηση τη εισφοράς της, ύψους 1.327,1 εκατ. SDR ή περίπου 1,64 δισ. ευρώ, στις 3 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται πως οι συμμετοχές των χωρών στο κεφάλαιο του ΔΝΤ υπολογίζονται σε ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα (SDR).

Ειδικότερα, η συνεισφορά της χώρας μας υπερδιπλασιάσθηκε σε 2.428,9 εκατ. SDR, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 3,01 δισ. ευρώ από 1.101,8 εκατ. SDR ή περίπου 1,37 δισ. ευρώ, μετά τη συμφωνία για τον διπλασιασμό του κεφαλαίου του Ταμείου που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 26 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι ο διπλασιασμός του κεφαλαίου του ΔΝΤ είχε συμφωνηθεί από τον Δεκέμβριο του 2010, ωστόσο η εφαρμογή του καθυστέρησε καθώς το αμερικανικό Κογκρέσο δεν είχε δώσει το «πράσινο φως» στη συμφωνία μέχρι τον περασμένο μήνα.

πηγη: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates