.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΣΟΚ !!! ΠΕΡΙΠΟΥ 500.000 ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΣΤΕΓΟΙ !!!

ΕΡΕΥΝΑ-ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Σύμφωνα με την έρευνα ο αριθμός των πολιτών που αντιμετωπίζουν υψηλή στεγαστική επισφάλεια, κυμαίνεται από 94.000 έως 514.000 !!!
Ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως ο αριθμός των αστέγων τετραπλασιάστηκε μέσα σε 2 χρόνια, από τους 630 το 2011, στους 2.360 το 2013 !!!




















Περίπου 500.000 αθηναίοι πολίτες κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι, σύμφωνα με την «Κοινωνική επισφαλείς και έλλειψη στέγης στην Αθήνα, Διαδρομές Αποκλεισμού και ένταξης» που εξέδωσε το Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, και δημοσίευσε στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Οι συγγραφείς της έρευνας ήταν οι επίκουροι καθηγητές στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης Βασίλης Αράπογλου και Κώστας Γκούνη, η δρα ΕΜΠ Δήμητρα Σιατίστα και η νομικός Δήμητρα Σουλελέ.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των πολιτών που αντιμετωπίζουν υψηλή στεγαστική επισφάλεια, κυμαίνεται από 94.000 έως 514.000, ενώ στην μελέτη αναφέρεται:
«Χαρακτηριστικό των αντιφάσεων του διαχειριστικού τρόπου αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας αποτελεί το ότι η προστασία των αστέγων κατοχυρώθηκε σχετικά πρόσφατα ως μέρος των προϋποθέσεων του δεύτερου μνημονίου και των σχετικών μεταρρυθμίσεων στο σύστημα υγείας και πρόνοιας».

Τα στοιχεία – δείχνουν πως ο αριθμός των αστέγων τετραπλασιάστηκε (!) μέσα σε 2 χρόνια, από τους 630 το 2011, στους 2.360 το 2013, αλλά πλέον υπολογίζεται πως ο αριθμός είναι πολλαπλάσιος και από το 2013 (δεν έχει γίνει επίσημη απογραφή).

Αν λάβουμε υπόψη και τους πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονται κυριολεκτικά στους δρόμους της Αθήνας, καθώς οι εγκαταστάσεις φιλοξενίας δεν επαρκούν, τότε μιλάμε πλέον για δεκάδες χιλιάδες άστεγους.

Οι άστεγοι που φιλοξενούνται σε διάφορα ιδρύματα ή προσωρινά καταλύματα, έφταναν το 2013 τους 15.436.

Στους «αστέγους του δρόμου» και τους «αστέγους των ιδρυμάτων», έρχεται να προστεθεί και μία νέα κατηγορία, οι «νεοάστεγοι».

Ο νεοάστεγος προέρχεται από τα μεσαία και φτωχά εισοδήματα που πλήττονται λόγω της οικονομικής κρίσης, όπου οι συνολικές δαπάνες κατοικίας ξεπερνούν το 40% του διαθέσιμου εισοδήματος.

πηγη: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates