.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΝΟΙΚΑΡΗΔΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ !!!

ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΟΥΣ Ή ΘΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΑΞΙΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Έτσι έγινε και στην Ισπανία με τα σπίτια που πέρασαν στα distress funds !!!




ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού της Οφειλής, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/07/blog-post_754.html
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/07/blog-post_590.htm


Στην ιδιοκτησία ξένων εταιρειών, των λεγόμενων distress fund που ειδικεύονται στην αγορά «κοψοχρονιά» προβληματικών δανείων και περιουσιακών στοιχείων από πτωχεύσεις, θα περάσουν χιλιάδες δάνεια Ελλήνων δανειοληπτών το προσεχές διάστημα.

Τα είπαμε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ στον REAL FM 97,8 !!!

 


Στελέχη ξένων εταιρειών του είδους αυτού βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και διαπραγματεύονται την αγορά ελληνικών δανείων σε πολύ χαμηλότερη τιμή από την ονομαστική με τις ελληνικές τράπεζες. Για την ακρίβεια για τα distress fund το 1 ευρώ θα αντιστοιχεί σε 10 σεντ. Τόσα θα πληρώσουν για το κάθε δάνειο. Τι θα συμβεί στην συνέχεια; Θα πάρουν τα σπίτια των δανειοληπτών; Αν εξαιρέσεις κάποιες σκηνές τρόμου ώστε να μπει ο δανειολήπτης σε διαδικασία να πληρώνει έστω 50-150 ευρώ ανά μήνα (για ένα δάνειο που μέχρι σήμερα έδινε 800-1000), αυτό που θα συμβεί είναι ο δανειολήπτης να γίνει ενοικιαστής στο σπίτι του.


Τα σπίτια θα περάσουν στην ιδιοκτησία των distress funds και όταν ανέβει η αγορά στην Ελλάδα εκείνα θα μπορούν να τα πουλήσουν. Στο μεταξύ θα παίρνουν και την δόση-ενοίκιο ποντάροντας στο δέσιμο που έχει ο Έλληνας με το ακίνητο.

Ετσι έγινε και στην Ισπανία.


Μία νέα λύση για όσους αδυνατούν να εξυπηρετήσουν το στεγαστικό τους δάνειο φαίνεται ότι πέφτει στο τραπέζι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, η λύση που μελετάται θέλει τις τράπεζες αντί να προχωρούν σε εξώσεις και πλειστηριασμούς να προσφέρει στον δανειολήπτη ένα νέο σπίτι μικρότερης αξίας. Αυτό σημαίνει ότι ο δανειολήπτης θα δέχεται να εγκαταλείψει το σπίτι που έχει αγοράσει με το δάνειο που δεν μπορεί να αποπληρώσει με όφελος τη διαγραφή του χρέους που έχει ή μέρους του χρέους ανάλογα με τα ποσά που έχει καταβάλει ως τώρα και την αξία του νέου σπιτιού που θα του παραχωρεί η τράπεζα.
Το εν λόγω σχέδιο μελετάται καθώς οι τράπεζες επί της ουσίας δεν μπορούν να κινηθούν καθώς οι δανειολήπτες μέσω του νόμου Κατσέλη έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Οι υποθέσεις δανειοληπτών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους φτάνουν τις 130.000 συνολικά και θα χρειαστούν ως και 15 ή και παραπάνω χρόνια μέχρι να εκδικαστούν και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates