.

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Η ΕΚΤ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΝ ELA !!!

Reuters: Η ΕΚΤ θα ενισχύσει τον ELA προς τις τράπεζες !!!
Δικαιωθήκαμε όταν επιμέναμε προεκλογικά ότι η ΕΚΤ δεν θα άφηνε τις ελληνικές τράπεζες να καταρρεύσουν, ούτε ακόμη σε περίπτωση πιστωτικού γεγονότος !!!


Σήμερα το ύψος του ELA ανέρχεται στα 76,9 δισ. ευρώ !!!
Την περαιτέρω αύξηση του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες αναμένεται να αποφασίσει την Τετάρτη η ΕΚΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
Επικαλούμενο αξιωματούχος της ΕΚΤ, το Reuters επισημαίνει πως το εκτελεστικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας θα εγκρίνει την αύξηση του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.
Βέβαια, επισημαίνει η ίδια πηγή, αρκετοί αξιωματούχοι της ΕΚΤ, με πρωτεργάτη τη γερμανική Bundesbank, καλούν την ΕΚΤ να τραβήξει μία σκληρή γραμμή απέναντι στην Αθήνα.
«Η Ελλάδα γίνεται ολοένα και πιο μεγάλος πονοκέφαλος για το εκτελεστικό συμβούλιο» παραδέχεται αξιωματούχος της ΕΚΤ, ο οποίος συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις του Brussels Group.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλους αξιωματούχους της ΕΚΤ, η απόσυρση του ELA θα συνιστούσε ακόμη μία πυρηνική βόμβα για την Ελλάδα.
Σήμερα το ύψος του ELA ανέρχεται στα 76,9 δισ. ευρώ.
Αύριο, Τετάρτη, το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφανθεί επί της επέκτασης ή μη της παροχής ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.
Πάντως, σύμφωνα με το Reuters, η ΕΚΤ είναι απίθανο να προβεί στην αύξηση του ανώτατου ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων.
Η ελληνική κυβέρνηση ζητά την αύξηση της έκδοσης εντόκων κατά 3,5 δισ. ευρώ, στα 18,5 δισ. ευρώ.
«Είναι απίθανο να υπάρξει αύξηση στις εκδόσεις εντόκων γραμματίων» τονίζουν ανώνυμες πηγές.
Βέβαια, οι ίδιες πηγές καθιστούν σαφές πως η ΕΚΤ δεν πρόκειται να επιβάλει νέο haircut στα collaterals των ελληνικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr
SSL Certificates