.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!

ΝΔ και Ποτάμι διαφωνούν με την τηλεοπτική κάλυψη της εξεταστικής για τα μνημόνια !!!



Αντίθετη ήταν η ΝΔ και το Ποτάμι στην πρόταση να είναι ανοιχτή και τηλεοπτικά καλυπτόμενη η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν την Ελλάδα στο καθεστώς των Μνημονίων.

Στη πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής την Πέμπτη, που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και ασχολείται με διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα, σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες. η πρώτη διαφωνία μεταξύ των μελών της για το αν θα είναι ανοιχτές ή όχι οι συνεδριάσεις.
ΝΔ και Ποτάμι δήλωσαν «παρών» κατά την σχετική πλειοψηφία.
Η Ν.Δ. εκτίμησε ότι από την ώρα που δημοσιεύονται τα πρακτικά δεν χρειάζεται απευθείας μετάδοση των εργασιών της Επιτροπής, καθώς έχει εξασφαλιστεί η δημοσιότητα της Εξεταστικής.

Ωστόσο αυτές θα είναι τελικά ανοιχτές και θα μεταδίδονται από το κανάλι της Βουλής.
Την πρόταση να μεταδίδονται οι συνεδριάσεις τόσο από το Κανάλι της Βουλής όσο και από το Διαδίκτυο υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Ανδρέας Λοβέρδος ανάρτησε πριν από λίγο στο twitter ότι ο ίδιος πρότεινε την απόλυτη και άμεση δημοσιότητα του θέματος.

Η Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο θα πρέπει, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, να ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι 6 Οκτωβρίου.
Αν χρειαστεί θα δοθεί παράταση δύο μηνών.

ΠΗΓΗ
http://www.koutipandoras.gr/article/140653/nd-kai-potami-diafonoyn-me-tin-tileoptiki-kalypsi-tis-exetastikis-gia-ta-mnimonia
SSL Certificates