.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ : ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ !!!

Τέλος στην χρηματοδότηση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ζήτησε ο Νίκος Νικολόπουλος !!!

Με αφορμή την καταψήφιση της νέας τροπολογίας για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την πλευρά των ΑΝΕΛ, ο κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος Νίκος Νικολόπουλος, υπενθυμίζει με δήλωσή του ότι, είχε ζητήσει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού πριν από 26 μέρες να δοθεί άμεσα λύση στην προκλητική όπως την χαρακτηρίζει χρηματοδότηση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, καθώς και να ερευνηθούν αλλά και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έδωσαν εγκρίσεις για την υπογραφή δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Ο κ. Νικολόπουλος στην παρέμβασή του για το συγκεκριμένο ζήτημα επισημαίνει ότι ακόμα δεν έχει πάρει κάποια απάντηση, ενώ υπενθυμίζει ότι την τροπολογία με την οποία διευκολύνεται η λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής, κατέθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, στην Βουλή, στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο σχετικό ερώτημά του ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει τα εξής:»Τόσα χρόνια το Μέγαρο Μουσικής θεωρείτο και λειτουργούσε ως ιδιωτική επιχείρηση, ενώ στην πραγματικότητα τα χρήματα τα πλήρωναν οι φορολογούμενοι. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με έγγραφο που έχει διαβιβάσει στην Βουλή ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το Μέγαρο Μουσικής είχε συνάψει τρία δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου, συνολικού αρχικού ποσού 245 εκ. ευρώ, ενώ το ανεξόφλητο υπόλοιπο των συγκεκριμένων δανείων στις 30 Ιουνίου του 2013 ήταν 229,27 εκ. ευρώ.

Εντός του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, κατατέθηκε στην Βουλή από την προηγούμενη κυβέρνηση νέα ευνοϊκή τροπολογία για τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής που έφερε τις υπογραφές των τεσσάρων συναρμοδίων Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Εργασίας όπου ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από την έναρξη του ισχύος του νόμου έως τις 31 Αυγούστου του 2014:
-Απαλλάσσεται από την υποχρεωτική προσκόμιση αποδεικτικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για τα χρέη του προς το Ελληνικό Δημόσιο, το ΙΚΑ ή άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς για όλες τις πράξεις και ανταλλαγές, πλην της μεταβίβασης ακινήτου περιουσίας του.
-Δεν επιτρέπεται σε βάρος του η διενέργεια πάσης φύσεως συμψηφισμού που αφορά σε βεβαιωμένες χρηματικές απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου ή των ασφαλιστικών οργανισμών
-Αναστέλλεται κατά του «ΟΜΜΑ» και κάθε άλλου συνυπόχρεου με αυτόν προσώπου πάσης φύσεως πράξεις διοικητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς και η λήψη οποιουδήποτε ασφαλιστικού ή διασφαλιστικού μέτρου
-Δεν υπολογίζονται τόκοι και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής για τα χρέη του «ΟΜΜΑ» από καταπτώσεις εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου του Λογαριασμού «Κεφάλαιον Ασφαλίσεως Χρηματοδοτήσεων εκ Κεφαλαίων ή εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου».

Με την τροπολογία που κατέθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης:
-Παρατείνεται εκ νέου μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2015 αφού έληξε στις 30 Απριλίου η απαλλαγή του ΟΜΜΑ από την υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας με όλες τις αναφερόμενες συνέπειες όπως αναστολή συμψηφισμών και μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης και ακόμα μη υπολογισμός τόκων και προστίμων για χρέη από καταπτώσεις εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου.
-Αυξάνονται σε 90 από 48 που ισχύει σήμερα ο αριθμός ισόποσων μηνιαίων δόσεων για τις οφειλές του ΟΜΜΑ προς το ΙΚΑ που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι τον Απρίλιο του 2014 και έχουν ήδη ενταχθεί σε ρύθμιση. Επιπλέον παρέχεται έκπτωση 50% στις προσαυξήσεις και στα πρόσθετα τέλη των ανωτέρω οφειλών.
-Παρατείνεται έως 30 Αυγούστου του 2015 η θητεία του Δ.Σ. του ΟΜΜΑ.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, μετά την κατάθεση της τροπολογίας προανήγγειλε και νομοθετική ρύθμιση για το Μέγαρο Μουσικής, βιώσιμη και δίκαιη όπως την χαρακτήρισε, που θα φέρει στην Βουλή σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την οποία θα διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον και θα επιλύεται το θέμα το οποίο όπως είπε ο Υπουργός, «έχει φέρει πονοκέφαλο σε προηγούμενες κυβερνήσεις».

Η τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίστηκε από τους ΑΝΕΛ. Ν. Δ. και ΚΚΕ επέλεξαν το «παρών».

Αυτά τόνισε στην τοποθέτησή του για το συγκεκριμένο ζήτημα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος.

ΠΗΓΗ
http://www.crashonline.gr/%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%85/
SSL Certificates