.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ: ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ & ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΞΕΚΟΚΑΛΙΖΟΥΝ ELA & ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ !!!

Πριν λίγες μέρες αποκαλύψαμε τη φάμπρικα που έχει στηθεί από τραπεζίτες και διαπλοκή με όχημα τον ELA  και με στόχο την υφαρπαγή ακόμη και των τελευταίων ψιλών πραγματικής ρευστότητας από τα ταμεία του τραπεζικού συστήματος και τη μεταφορά τους στο εξωτερικό !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Αποτέλεσμα εικόνας για καταθεσεις

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL.GR !!!


Τις εκροές καταθέσεων αναπληρώνει ο ELA !!!
Της Νένας Μαλλιάρα

Κατά 700 εκατ. ευρώ αύξησε το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες η ΕΚΤ, ο οποίος διαμορφώνεται πλέον στα 71,8 δις. ευρώ, μέχρι την επόμενη επανεξέτασή του την Μ.

Όπως έχει επισημάνει το Capital.gr, το μαρτύριο της «σταγόνας» θα συνεχίζεται για τις ελληνικές τράπεζες μέχρι να υπάρξει πολιτική απόφαση από το Eurogroup που να επιτρέπει βεβαιότητα ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΚΤ θα ανταποκρίνεται στις τρέχουσες ανάγκες ρευστότητας των τραπεζών που προέρχονται από τις εκροές καταθέσεων. 

Οι τελευταίες, αν και έχουν κοπάσει τον Μάρτιο και σύμφωνα με πληροφορίες, κινούνται στα 3,5 δις. ευρώ, εντούτοις έχουν διαταράξει πλήρως την ισορροπία ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον η καταθετική βάση των τραπεζών συγκλίνει προς την περιοχή των 130 δις. ευρώ, επίπεδα καταθέσεων το 2001. Σημειώνεται ότι τα υψηλά των καταθέσεων, περίπου 238 δις. ευρώ, ήταν τον Ιανουάριο του 2005, ενώ κατά την τελευταία πενταετία παρατηρείται κατακόρυφη και συνεχής πτώση εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης των καταθετών.

Οι εκροές το τελευταίο διάστημα οφείλονται και στην απόσυρση καταθέσεων φορέων του Δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων που κατευθύνονται στην κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών του κράτους. Σημειώνεται ότι από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τον Μάρτιο του 2015 το ελληνικό Δημόσιο έχει εξυπηρετήσει χρέος, ύψους 9,1 δις. ευρώ, πέραν των εντόκων γραμματίων. Και η εξυπηρέτηση του χρέους αυτού έχει γίνει από εσωτερικό δανεισμό, με αντίστοιχη απορρόφηση ρευστότητας, η οποία μπορεί να αναπληρωθεί μόνο με τη χρηματοδότηση από πλευράς εταίρων κατόπιν της σύναψης συμφωνίας σε ένα νέο πρόγραμμα.

Νωρίτερα, το Capital.gr μετέδωσε τα εξής:

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έδωσε το πράσινο φως για την αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) κατά 700 εκατ. ευρώ, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δύο τραπεζικές πηγές.

Με την αύξηση η «οροφή» του ELA διαμορφώνεται στα 71,8 δισ. ευρώ.

Η ΕΚΤ έχει προχωρήσει σε διαδοχικές αυξήσεις του ορίου, διατηρώντας την πίεση στην Αθήνα να καταλήξει σε μια συμφωνία με τους πιστωτές της, σημειώνει το Reuters.


Πηγή:www.capital.gr
SSL Certificates