.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ !!!

Επίτευγμα της Τράπεζας Αττικής η αυτόνομη η πορεία της !!!



Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ δεν έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με δημόσιο χρήμα, δεν έχει χρησιμοποιήσει εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου και δεν έχει πουλήσει ούτε ένα ευρώ δανείων σε κοράκια του εξωτερικού !!!

Με αυτόνομη πορεία θα συνεχίσει η Τράπεζα Αττικής και ήδη πηγές της διοίκησης εκφράζουν την βεβαιότητα ότι ο βασικός μέτοχος που διαχρονικά είναι το ΤΣΜΕΔΕ , θα καλύψει άνετα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τον Ιούνιο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, η συζήτηση για συγχώνευση με την Εθνική αλλά και το να αποτελέσει η Αττικής την bad bank απορρόφησης των κόκκινων δανείων άλλων Τραπεζών έχει οριστικά εγκαταλειφθεί.
Στο στρατηγείο της οικονομικής πολιτικής έχει αποφασιστεί η Αττικής να συνεχίσει την πορεία της και να αποτελέσει μία boutique Τράπεζα η οποία θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή δομή και ιδιαίτερα στον κλάδο των υποδομών όπου και αποτελεί πυλώνα ο βασικός μέτοχος του Ιδρύματος, το ΤΣΜΕΔΕ. Βέβαια, για να γίνει αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία η ΑΜΚ, όπως άλλωστε ορίζουν τα πρωτόκολλα για την φερεγγυότητα των Τραπεζικών ιδρυμάτων. 
Σήμερα, εκτιμάται ότι το ΤΣΜΕΔΕ θα πρέπει να καταβάλει ένα ποσό της τάξης των 220 εκ ευρώ, για να καλύψει το ποσοστό της πλέιοψηφίας που επιθυμεί στην αύξηση των 434 εκ ευρώ που έχει αποφασιστεί μετά από αλεπάλληλες παρατάσεις για τον Ιούνιο.
Στην σκληρή πραγματικότητα που υπάρχει όμως σε τέτοιους καιρούς για τα ταμεία και τα αποθεματικά τους, το ΤΣΜΕΔΕ μοιάζει αδύναμο να εγγυηθεί ότι μπορεί να αντέξει τέτοια ποσά , άλλωστε να μπορούσε θα το είχε κάνει ήδη πράξη. 
Επίσης , το ΤΣΜΕΔΕ επί της ουσίας και σε πραγματικούς αριθμούς έχει χάσει χρήματα από την διαχρονική επένδυσή του στην Αττικής. Αρα, το στοίχημα είναι διπλό και για την Τράπεζα και για το ΤΣΜΕΔΕ, αρκεί να υπάρξει το σωστό μείγμα διαχείρισης και επένδυσης. 
Πάντως, η Τράπεζα τηρουμένων των αναλογικών για τις απώλειες σε μνημονιακούς καιρούς, διατηρεί την δυναμική της και δεν έχει μεγάλη έκθεση σε κινδύνους. 

ΠΗΓΗ
http://voicenews.gr/index.php/eidiseis-panw/15765-epitevgma-tis-trapezas-attikis-aftonomi-i-poreia-tis.html
SSL Certificates