.

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΑΥΤΟ HTAN ΤΟ SUCCESS STORY ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!!

ΙΚΑ: 28 άτομα ελέγχουν… 227.000 επιχειρήσεις !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ικα logo

Τους «ελέγχους για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής» πολλοί υπουργοί… αγάπησαν, τους ελεγκτές του ΙΚΑ έως τώρα μάλλον ουδείς.
Και αυτό γιατί αντιστοιχεί… 0,00001 ελεγκτής για κάθε μία κοινή επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα κα ασφαλίζει εργαζομένους στο ΙΚΑ.
Αυτή τη στιγμή εργάζονται 28 άτομα στην Ειδική Υπηρεσία Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ (ΕΥΠΕΑ-ΙΚΑ). Οι 28 αυτοί ειδικοί ελεγκτές πρέπει να ελέγξουν 227.000 επιχειρήσεις που είναι καταγεγραμμένες στα μητρώα του ΙΚΑ.
Συγκεκριμένα, 18 ειδικοί ελεγκτές πρέπει να ελέγξουν αυτοπροσώπως τις επιχειρήσεις της Αττικής και όλης… της Ελλάδας πλην της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι δύο τελευταίες περιφέρειες της χώρας πρέπει να ελεγχθούν από 9 υπαλλήλους της ΕΥΠΕΑ.

Πόσους επιτόπιους ελέγχους προλαβαίνουν να κάνουν 28 ελεγκτές σε όλη τη χώρα ;;;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΥΠΕΑ, στο διάστημα μεταξύ Ιουνίου – Οκτωβρίου 2014, έγιναν 2928 έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές που απασχολούσαν 8.318 εργαζομένους. Μ΄ άλλα λόγια, έγιναν μέσα σε πέντε μήνες 29 ειδικοί έλεγχοι ανά εργάσιμη μέρα. Από αυτούς τους ελέγχους οι 1423 από τους εργαζομένους βρέθηκαν ανασφάλιστοι (17,1% συνόλου).
Από την ΕΥΠΕΑ επεβλήθησαν πρόστιμα ύψους 33 εκατ. ευρώ. Πρόβλημα, δεν είναι μόνο οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι αναφέρουν στελέχη της ΕΥΠΕΑ στο Capital.gr, αλλά και οι μισο-ασφαλισμένοι, δηλαδή οι εργαζόμενοι που ενώ έχουν πλήρες ωράριο (8ωρο κάθε μέρα) έχουν ασφαλιστεί για μερική απασχόληση (λιγότερες από 8 ώρες δουλειά κάθε μέρα), δημιουργώντας έτσι το φαινόμενο της εισφορο - αποφυγής.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας προχθές στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δήλωσε ότι η «καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας θα προωθηθεί με τη στήριξη, στελέχωση και ενίσχυση των δημοσίων ελεγκτικών μηχανισμών».

Πληροφορίες αναφέρουν πως στις προθέσεις του υπουργείου είναι οι περίπου 200 υπάλληλοι του ΙΚΑ που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και οι οποίοι, βάσει των προγραμματικών κυβερνητικών δηλώσεων, θα επαναπροσληφθούν άμεσα, πρόκειται να τοποθετηθούν σε θέσεις ελεγκτών στην ΕΥΠΕΑ – ΙΚΑ.

Και όχι μόνο αυτοί, αλλά και όσοι προσληφθούν μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ στο ΙΚΑ θα κατευθυνθούν ως επί τω πλείστον σε ελεγκτικές θέσεις.

Πηγή:www.capital.gr
SSL Certificates