.

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ !!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ !!!

Μετά από πολύμηνες συζητήσεις, σφραγίστηκε σήμερα στην Αθήνα η συνεργασία του "Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ" με το Ιταλικό Κίνημα "LABORATORIO DEMOCRATICO", που ίδρυσε ο Πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών GIANNI PITTELLA και στηρίζει την Κυβέρνηση του Δημοκρατικού Κόμματος (PDI) του MATTEO RENZI, με ομάδα 60 Βουλευτών !!!

   

Ο Γραμματέας Οργανωτικού του ιταλικού κινήματος "LABORATORIO DEMOCRATICO" κος PASQUALE TORTELLA, ορίστηκε εκπρόσωπος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ στην Ιταλία, με αποστολή την ενσωμάτωση των αρχών της ιδρυτικής διακήρυξης και των δράσεων του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ, στις καταστατικές και προγραμματικές αρχές και τις δράσεις του ιταλικού κινήματος "LABORATORIO DEMOCRATICO".



Στα Κεντρικά Γραφεία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ, από αριστερά, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΑΜΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ (Πρόεδρος Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ) και PASQUALE TORTELLA, επισημοποίησαν σήμερα τη συνεργασία των δύο κινημάτων.

ΚΟΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, 
Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ-ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ !!!


Κάτω αριστερά, ο Γενικός Γραμματέας του κινήματος "LABORATORIO DEMOCRATICO" κος ΜΙΝΟ CARRIERO, που οργάνωσε τη συνεργασία μεταξύ των δύο κινημάτων και ανέθεσε στον PASQUALE TORTELLA την ειδική αποστολή των συνομιλιών και της ολοκλήρωσης της διαδικασίας και δεξιά, ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του κινήματος "LABORATORIO DEMOCRATICO" κος SALVO ANDO'.

Mino PD Puglia Carriero   

Ο κος PASQUALE TORTELLA, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Διεθνούς Προβολής του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ κ.α ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΖΟΥ, αναλαμβάνουν τη μετάφραση της ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ, των Δράσεων και της  ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ και τη δημιουργία της κοινής επικοινωνιακής πλατφόρμας των δύο κινημάτων,  για την προώθηση και την ενσωμάτωση των κοινών προγραμματικών τους αρχών στην ατζέντα της Ομάδας των 191 Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, της οποίας είναι Πρόεδρος ο ιδρυτής του κινήματος "LABORATORIO DEMOCRATICO", 
κος GIANNI PITTELLA.
Ταυτόχρονα, ο κος PASQUALE TORTELLA συναντήθηκε στην Αθήνα με Έλληνες ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ της αντιπολίτευσης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα και τις ημέρες της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Τρόικα !!!
  Photo: Το μείζον είναι ένα. Η Εθνική Κυριαρχία της Ελλάδας. 

Δυστυχώς, από την κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου και ένθεν η Εθνική Κυριαρχία της Ελλάδας απωλέσθη με την εισχώρησή μας στον ΕΜΣ/ESM. Η κλεψύδρα φτάνει στο τέλος της και δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα χέρι για να την γυρίσει, ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει στο χρόνο. Συγκεκριμένα: 

Η καταστροφή που συντελείται και το κακό που συμβαίνει έχει ρίζα και λέγεται ΕΜΣ (ESM), μία Α.Ε με έδρα και δίκαιο Λουξεμβούργου, δίχως άδεια Τράπεζας ή και χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, ένα ιδιωτικό όχημα δανεισμού. Η Χώρα μας υπέγραψε [βίντεο http://youtu.be/9C38r8VF9kk στο 2:00, υπογράφει για την Ελλάδα ο κ. Γεώργιος Παγουλάτος (ο στρατηγικόςσχεδιαστής της Κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου) που συνόδευσε και τον ΠΘ Α.Σαμαρά στο τελευταίο ταξίδι του στην Αμερική] για τη θέσπιση διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με έδρα το Λουξεμβούργο (ΕΜΣ) ήδη από τις 02/02/2012 (http://www.european-council.europa.eu/home-page/highlights/european-stability-mechanism-treaty-signed?lang=el). Το χρηματοπιστωτικό αυτό ίδρυμα, τυγχάνει από το καταστατικό του (http://www.european-council.europa.eu/media/582311/05-tesm2.en12.pdf) απόλυτης δικαστικής Ασυλίας και είναι ανώτερο σε εξουσία απέναντι σε Έθνος Κράτος - επεξηγηματικό βίντεο http://youtu.be/Q1p1gosnoyc για τη λειτουργία του ΕΜΣ (με Ελληνικούς υπότιτλους). 

Επιπλέον, η Πατρίδα μας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές της με το ΦΕΚ 240/12-12-12, από Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, και ψηφίστηκε στις 14-01-13, με τους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χ.Α, ΚΚΕ ("Αντιμνημονιακά" κόμματα) Αντιπολίτευση. Στο ΦΕΚ αυτό στο Άρθρο 4 παρ. 4.4 ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ εκχωρήθηκε κάθε σημερινή ή μελλοντική Ασυλία της Χώρας μας. 

Λίγο αργότερα, στις 12-03-13, επικυρώθηκε η συμφωνία two-pack agreement (http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-13-196_en.htm) η οποία προβλέπει: (I) κανονισμό για ενισχυμένη παρακολούθηση και αξιολόγηση προσχεδίων προϋπολογισμών των κρατών μελών της Ευρωζώνης, ειδικά για χώρες που βρίσκονται κάτω από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, και (II) κανονισμό για ενισχυμένη παρακολούθηση των κρατών μελών της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στον χρηματοπιστωτικό τομέα ή έχουν υποβάλει αίτημα για οικονομική στήριξη. Με απλά λόγια ο Προϋπολογισμός του Κράτους παύει να είναι ΕΘΝΙΚΟΣ καθώς κατετέθη ήδη από τον Οκτώβριο 2013 στις Βρυξέλλες, με κάθε επακόλουθη συνέπεια που προκύπτει από το γεγονός αυτό.

Παράλληλα, με το ΤΑΙΠΕΔ (βλέπε σχόλια για το ξεπούλημα της Ελλάδας: http://www.epikaira.gr/var/uploads/tinymce/files/Efarmostikos_nomos_sxolia1.pdf) γινόμαστε όλοι μάρτυρες του τεμαχισμού και του Ξεπουλήματος της Πατρίδας μας, ενώ με την ΕΡΤ παρακολουθήσαμε την επίδειξη ισχύος της Κυβέρνησης, μέσω του νέου της υπερόπλου "Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου" (σχετικό άρθρο μου της 15-06-2013 με τίτλο: "ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕΡΕΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ" http://olympia.gr/2013/06/15/μετραμε-μερεσ-ωσ-κρατοσ/ ). 

Στο δε νέο Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών που ψηφίστηκε στις 23-07-2013, προβλέπονται με συνοπτικές διαδικασίες, δίχως δικαστική απόφαση, οι κατασχέσεις στα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών (ακόμη και της πρώτης κατοικίας). Συγκεκριμένα: στο άρθρο 46 ψηφίστηκε η συντηρητική κατάσχεση περιουσίας χωρίς δικαστική απόφαση και στο άρθρο 47 ψηφίστηκε η αναγκαστική εκτέλεση οριστικής δικαστικής απόφασης, σε περίπτωση μη καταβολής των οφειλών εντός μηνός από την ατομική ειδοποίηση. Παράλληλα, έχει ανοίξει η κερκόπορτα για την άρση της ασυλίας των κατασχέσεων της πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες (ο κίνδυνος για χιλιάδες οικογένειες να μείνουν στο δρόμο είτε από τις μνημονιακές φορομπηχτικές πολιτικές της Κυβέρνησης, είτε από τις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια είναι ορατός και χρονικά άμεσος). 

Σε ό,τι αφορά τη λήξη των μνημονίων και του τέλους της τροϊκανής περιόδου που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση, η Οδηγία της ΕΕ 472/2013 δεν αφήνει περιθώρια για κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Στο άρθρο 14 της Οδηγίας αποκαλύπτεται η συνέχεια των μνημονίων και της επιτήρησης (με πιστή εφαρμογή αλλοδαπών εντολών - τρόϊκας), ειδικότερα αναφέρεται: "τα Κράτη - Μέλη παραμένουν υπό εποπτεία μετά το πρόγραμμα εάν δεν έχει εξοφληθεί τουλάχιστον το 75% της χρηματοδοτικής συνδρομής..." Σε ΜΗ βιώσιμο χρέος, όπως έχουν καταστήσει το χρέος της Ελλάδας, με παραδοχή του ΔΝΤ, πότε ακριβώς θα αποπληρωθεί το 75%;; Μήπως ΠΟΤΕ που σημαίνει πως θα είμαστε ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΕΠΟΠΤΕΙΑ;

Παράλληλα έχουμε την αποσιώπιση της Έκθεσης 2013/2277 (ΙΝΙ) της Επιτροπής Οικονομικής κ Νομισματικής Πολιτικής της ΕΕ σχετικά µε τον ρόλο και τις εργασίες της Τρόικας (ΕΚΤ, Επιτροπή και ∆ΝΤ) όσον αφορά τις χώρες της ζώνης του ευρώ που έχουν υπαχθεί σε πρόγραµµα δηµοσιονοµικής προσαρµογής. Τα συμπεράσματα της Έκθεσης αναφέρουν: Έλλειψη Διαφάνειας, Έλλειψη Λογοδοσίας, Αποτυχία 1ου μνημονίου και Αποτυχία 2ου μνημονίου και αποτελούν Σπουδαίο Λόγο για την Καταγγελία της Σύμβασης. Τη συγκεκριμένη έκθεση την υιοθέτησε με ομόφωνο ψήφισμα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 30-03-2014, λίγο πριν τις Ευρωεκλογές και κανείς δεν αναφέρεται σε αυτήν (ο μοναδικός φορέας που ανέδειξε την Έκθεση αυτή είναι το Κίνημα  δανειοληπτών ΥΠΕΡΒΑΣΗ που περιλαμβάνει την Έκθεση αυτή στην Ομαδική Αγωγή κατά των τραπεζών σε κείμενο 437 σελίδων). Η έκθεση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για την Ελλάδα διότι ανοίγει ο δρόμος για τη μονομερή καταγγελία του Μνημονίου με απαιτήσεις προς την τρόϊκα, αλλά αυτό προϋποθέτει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ η οποία δεν υπάρχει. 

Τέλος έχουμε την αποσιώπιση του πιο σημαντικού θέματος που δεν είναι άλλο από το χρέος, την ποιότητα αυτού και την βιωσιμότητά του καθώς το χρέος μας ανήκει στις αγορές και όχι στα κράτη. Εξηγώ: 144.6 δις έχουμε δανειστεί από τον EFSF (βλέπε παραπάνω για την Α.Ε με έδρα και δίκαιο Λουξεμβούργου), δίχως άδεια Τράπεζας ή και χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ένα ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ! Ο ESM/EFSF, αποτελείται από 44 διεθνείς οργανισμούς - επενδυτές (το market group) που αποκαλούμε "Αγορές" (όπως π.χ η Γερμανική Deutsche Bank, ο οίκος Nomura, η Goldman Sachs, η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank, κ.λ.π). Συνεπώς ο EFSF είναι οι ΑΓΟΡΕΣ που είναι ΙΔΙΩΤΕΣ !!! 

Είναι φανερό λοιπόν πως δεν τίθεται θέμα λογοδοσίας από πλευράς της Χώρας μας προς τα Κοινοβούλια των Δανειστών εάν ζητήσουμε Κούρεμα του χρέους, όχι τουλάχιστον για τα 144.6 δις. του EFSF (ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ) ο οποίος ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ που τον δάνεισαν. 

Γιατί λοιπόν δεν κουρεύει η Μέρκελ το χρέος που βρίσκεται στον ιδιωτικό τομέα και όχι στα κράτη, δηλαδή το χρέος που βρίσκεται στον EFSF; Ποιός είναι ο ρόλος της Μέρκελ; Ποιός είναι ο ρόλος της συγκυβέρνησης; Με το PSI δεν κουρεύτηκαν τα Ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια και οι ιδιώτες όπως είναι οι Έλληνες Ομολογιούχοι; (17 από τους οποίους αυτοκτόνησαν)! Γιατί λοιπόν να μην κουρευτεί γενναία και το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ του EFSF; 

ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ: 

- ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ είναι ο EFSF και ΝΕΑ ΟΜΟΛΟΓΑ και ΟΜΟΛΟΓΑ ΕΚΤ 237 δις 
- ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΤΟΜΕΑΣ είναι τα ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ 1 (52.9 δις) και ΔΝΤ/ EFF / SBA (28,5 δις). ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΤΟΜΕΑ = 81.4 δις 

Με ένα γενναίο ΚΟΥΡΕΜΑ λοιπόν (χωρίς ρήτρα PSI) και με ρήτρα ανάπτυξης όπως στη Γερμανία το 1953) το χρέος μας μπορεί να καταστεί ΒΙΩΣΙΜΟ. 

Ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα της Ελλάδας είναι η αποπληρωμή του Γερμανικού Κατοχικού Δανείου, που πληρώνονταν μέχρι το 1944 και η ύπαρξη των αποπληρωμών (δανειακών δόσεων) από τη Γερμανία αποτελεί μοναδικό τεκμήριο οφειλής μιας ισχυρής κατά τα λοιπά δανειακής σύμβασης. 

Καταλήγω λέγοντας συμπερασματικά τούτο: μόνον με την επανάκτηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας, η Ελλάδα έχει ελπίδες. Δυστυχώς το παράδειγμα της Αργεντινής ξεγυμνώνει το πολιτικό προσωπικό, και το αποκαλύπτει αδύναμο και παντελώς ανίκανο να αποδείξει το προφανές, ότι δηλαδή διαθέτει πολιτική βούληση ώστε να εξασφαλίσει το μείζον που είναι ένα: 

το συμφέρον της Εθνικά Κυριάρχης Ελλάδας. 

Μαρία Πολύζου.
PASQUALE TORTELLA                           ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΖΟΥ

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ !!!
Ήρθε η ώρα να μάθει την αλήθεια ολόκληρη η Ευρώπη !!!
Το ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ θα μιλήσει στους φορολογούμενους ολόκληρης της ΕΕ, για να μάθουν επιτέλους ότι τα χρήματα και οι θυσίες τους δεν χρηματοδοτούν ούτε τους Έλληνες Πολίτες, ούτε την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και την επιστροφή της Πατρίδας μας στην ανάπτυξη, αλλά ότι ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!


Ο Ιταλός Πρωθυπουργός κ.ος ΜΑTTΕΟ RΕΝΖΙ, δεν μπορούσε να ευχηθεί στα δύο κινήματα, ενόψει της συνεργασίας τους, τίποτα καλλίτερο από αυτό που είπε με τη σημερινή του δήλωση : "ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΕΓΩ, ΟΧΙ Η ΤΡΟΪΚΑ" !!!


ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates