.

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ !!!

ΠΑΡΟΝΤΕΣ 14, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 300 !!!
Και μετά αποκαλούν εσένα που τους ψηφίζεις, λαμόγιο, τεμπέλη & κοπανατζή !
Το κόλπο των Βουλευτών για να μην χάνουν χρήματα όταν απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις της Βουλής !!!

Πληρώνονται ακόμη και όταν τα έδρανα είναι άδεια !!!
Μπορεί τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου να έχει στοχοποιηθεί (σ.σ. όχι άδικα) για το γεγονός ότι δεν πατάει το πόδι του στη Βουλή,αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι ο μόνος.

Κάθε μήνα, όλα τα κόμματα της Βουλής και κυρίως ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προχωρούν σε
μια συστηματική και προκλητική παραβίαση του Συντάγματος, προκειμένου οι βουλευτές τους που δεν παρίστανται στις συνεδριάσεις της ολομέλειας να παίρνουν στο ακέραιο την αποζημίωσή τους.

Το Σύνταγμα στο άρθρο 63, παράγραφο 3 αναφέρει κατηγορηματικά ότι “αν βουλευτής απουσιάζει αδικαιολόγητα σε περισσότερες από πέντε συνεδριάσεις το μήνα, κρατείται υποχρεωτικά, για κάθε απουσία, το ένα τριακοσιοστό της μηνιαίας αποζημίωσής του”.

Αυτό σημαίνει πως οι βουλευτές που δεν υπογράφουν για την παρουσία τους ή δεν μπορούν να τη δικαιολογήσουν λόγω κάποιας αποστολής της Βουλής στο εξωτερικό, θα πρέπει κάθε μήνα να παίρνουν λιγότερα χρήματα.

Για τις υπογραφές αποτελεί κοινό μυστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις γίνονται... δι' αντιπροσώπων.
Τι γίνεται όμως αν δεν γίνει ούτε αυτό;

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Παραπολιτικά”, οι γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων αποστέλουν στο λογιστήριο της Βουλής επιστολές με τις οποίες ενημερώνουν ότι οι όποιες απουσίες των βουλευτών τους δεν είναι αδικαιολόγητες.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που επικαλούνται είναι “κομματικές υποχρεώσεις”.

Η ερμηνεία του Συντάγματος για το ποια απουσία δικαιολογείται είναι χαλαρή και το λογιστήριο της Βουλής δεν μπορεί παρά να αποδεχθεί την αιτιολογία και να πληρωσει κανονικά τους βουλευτές.
Έτσι, υπάρχουν πολλοί βουλευτές που πατάνε σπανίως το πόδι τους στο Κοινοβούλιο αλλά την αποζημίωσή τους την παίρνουν κανονικότατα.


ΠΗΓΗ
http://voliotaki.blogspot.gr/2014/07/blog-post_6488.html?spref=fb

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates