.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ: ΒΓΗΚΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !!!

 



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει η Σρι Λάνκα ενώ άρχισε η ανάπτυξη του στρατού στους δρόμους της οικονομικής πρωτεύουσα του νησιωτικού κράτους (Κολόμπο) μετά την απόφαση του «υπηρεσιακού προέδρου» (και πρώην πρωθυπουργού) να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει μόνο για το Κολόμπο από το μεσημέρι μέχρι αύριο τα ξημερώματα σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν περαιτέρω ταραχές.

Χθες, ο Βικρεμεσίνγκε ανέθεσε σε επιτροπή που αποτελείται από δυο διοικητές των ενόπλων δυνάμεων και τον υπουργό Αμυνας, την «αποκατάσταση του νόμου και της τάξης».

Η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας πάντως χθες δεν εμπόδισε τους διαδηλωτές να παραμείνουν στα κυβερνητικά κτίρια που έχουν καταλάβει και στους δρόμους.

Σήμερα ανακοίνωσαν ότι τερματίζουν την κατάληψη των δημοσίων κτιρίων και προς το παρόν η κατάσταση είναι σχετικά ήρεμη με δυνάμεις ασφαλείας να έχουν αναπτυχθεί γύρω από το κοινοβούλιο.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με την αστυνομία, στις συγκρούσεις κοντά στο σημείο αυτό και στο γραφείο του πρωθυπουργού, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 84 τραυματίστηκαν.

Στο μεταξύ, ο αποπεμφθείς, φυγάς πρόεδρος της χώρας, Ρατζαπάκσα, όπως μεταδίδει το Al Jazeera, έφυγε από τις Μαλβίδες, με αεροσκάφος της Σαουδικής Αραβίας, με πρώτο προορισμό τη Σιγκαπούρη και μετά τη Τζέντα. Ο Ρατζαπάκσα, μέχρι χθες βράδυ, δεν είχε στείλει την παραίτηση του στον πρόεδρο της Βουλής όπως είχε υποσχεθεί.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates