.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

ΑΙΣΧΟΣ: ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ !!!

 



Ζητούν τη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας και την αποζημίωση των ΜΑΠ παρελθόντων ετών που δεν πληρώθηκαν


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί(σ.σ. 14/7) εργαζόμενοι στην Καθαριότητα και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του κεντρικού δήμου, διεκδικώντας από τη διοίκηση να τους χορηγηθούν τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), που απαιτούνται για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο, ενώ ακολούθησε ανοιχτή γενική συνέλευση στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης». Αντιπροσωπεία του δήμου Θεσσαλονίκης, αποτελούμενη από τον γενικό γραμματέα Νίκο Λιακόπουλο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρο Λεκάκη, έδωσαν το «παρών» ώστε να ενημερωθούν για τα αιτήματα.

Ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης Κώστας Φουντούκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», είπε πως οι εργαζόμενοι διεκδικούν χορήγηση όλων των ΜΑΠ και αποζημίωση των ΜΑΠ παρελθόντων ετών που δεν πληρώθηκαν, τήρηση όλων των μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια και προσλήψεις προσωπικού.

Παράλληλα, ανέφερε πως χθες βράδυ(σ.σ.13/7) σημειώθηκε ένα νέο εργατικό ατύχημα, όταν οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου χτύπησε ελαφρά εργαζόμενη στην Καθαριότητα κατά τη διάρκεια αποκομιδής. «Οι εργαζόμενοι το βράδυ θα πρέπει να φορούν ειδικά φωσφορούχα γιλέκα και ειδικά ρούχα εργασίας. Τα εργατικά ατυχήματα στον δήμο Θεσσαλονίκης που έχει 1500 εργαζόμενους είναι κάτι πολύ σύνηθες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φουντούκης.

πηγη

1 σχόλιο :

  1. Το δημοσιουπαλληλικι δεν ξεχνιεται!!! Λειπουν τα μεσα προστασιας και οι αοοζημιωσεις λενε!! Αν τα ειχαν θα μεγαλουργουσαν! Μαλιστα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

SSL Certificates